Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 202 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 140 (6/4/2008)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. Παιδεία και Κίνηση

2. Ετήσια Βραβεία ΠΟΕΔ

3. www.akida.info: Όλη η εκπαίδευση με ένα κλικ

4. «Η γνώμη σας μετρά»

5. Μαθαίνοντας στα παιδιά να αγαπούν

6. Εκδηλώσεις

 

 

 

1. Παιδεία και Κίνηση

Σε καιρούς αντισυνδικαλιστικούς και με έντονη την απομάκρυνση από τα κοινά, η Α.Κί.ΔΑ επιμένει στην αξία της εμπλοκής όλων των συναδέλφων σε όλα τα ζητήματα Παιδείας.

Ως χώρος πολυσυλλεκτικός και χωρίς εξαρτήσεις, έχουμε διαχρονικά εντοπίσει τα στοιχεία και τα θέματα εκείνα που αναγκαιούν για μια πιο εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία της Εκπαίδευσης.

Μπροστά στην επόμενη τριετία οι στοχεύσεις και οι μεθοδεύσεις μας, στρέφονται προς την περαιτέρω μείωση των μαθητών ανά τμήμα, την αναδιάρθρωση του διδακτικού χρόνου των συναδέλφων και την αύξηση του μη διδακτικού χρόνου στήριξης της διδασκαλίας-μάθησης, καθώς και τον εκσυγχρονισμό του Αναλυτικού προγράμματος με μείωση της ύλης.

 

 

2. Ετήσια Βραβεία ΠΟΕΔ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αναγνωρίζοντας την προσφορά εκλεκτών προσωπικοτήτων, οι οποίοι με το έργο τους και την προσφορά τους ανέδειξαν τη Δημοτική Εκπαίδευση και λάμπρυναν τα Γράμματα και την Παιδεία του τόπου, αποφάσισε τη θεσμοθέτηση των Ετήσιων Βραβείων ΠΟΕΔ.

Με έμφαση στο διαχρονικό πνευματικό ρόλο του δασκάλου, οι βραβεύσεις της Οργάνωσης αποτελούν την ανώτατη τιμή με την οποία ο διδασκαλικός κόσμος εκφράζει δημόσια την εκτίμηση και αναγνώρισή του σε διακεκριμένες παρουσίες στη σύγχρονη κυπριακή πραγματικότητα.

Σ’ αυτά τα πλαίσια, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ σας προσκαλεί στην Επίσημη Τελετή επίδοσης των Ετήσιων Βραβείων ΠΟΕΔ, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Απριλίου 2008, ώρα 19:00 στην Πύλη Αμμοχώστου, Λευκωσία.

Στην εκδήλωση θα βραβευθούν:

Μιχαλάκης Μαραθεύτης, τ. δ/ντής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Κύπρου

Κίκα Πουλχερίου – Μαρία Πυλιώτου, Συγγραφέας

Τεθνεώτες και αγνοούμενοι ήρωες δάσκαλοι

Παρακαλώ απαντήστε: Κεντρικά Γραφεία ΠΟΕΔ, τηλ.: 22 817585

 

 

3. www.akida.info: Όλη η εκπαίδευση με ένα κλικ

Ø

Κάνοντας ένα κλικ στο www.akida.info βρίσκεστε σε ένα ιστοχώρο, που μπορεί να σας προσφέρει ότι χρειάζεστε για την εργασία σας:

εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται, ΝΕΟ ΥΛΙΚΟ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ Α’ ΚΑΙ ΣΤ’ ΤΑΞΗ, ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΓΙΑ Ε’ ΚΑΙ ΣΤ’ ΤΑΞΗ

επίκαιρο υλικό για όλες τις σχολικές εκδηλώσεις,

ενημερωτικό υλικό για πληθώρα συνδικαλιστικών θεμάτων για να είστε πλήρως ενημερωμένοι,

το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό μας δελτίο με τα τελευταία νέα και απόψεις της Α.Κί.ΔΑ.

έρευνες – μελέτες - άρθρα για βελτίωση του καθημερινού εκπαιδευτικού μας έργου,

σύνδεση με πληθώρα εκπαιδευτικών σελίδων, περιλαμβανομένων των Υπουργείων Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας και της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας,

σύνδεση με τις σπουδαιότερες κυπριακές και ελλαδικές εφημερίδες.

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μοιραστούν το υλικό που έχουν με όλους τους συνάδελφους, μπορούν να το αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνσή μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Δύο νέα εικονίδια με τα «Θέματα που σας ενδιαφέρουν» και το «Η γνώμη σας μετρά», όπου ζητούμε την άποψή σας για καίρια θέματα της καθημερινότητάς μας.

 

 

4. «Η γνώμη σας μετρά»

Πέστε μας την άποψή σας για τα δύο θέματα αυτής της βδομάδας.

Πατήστε εδώ: www.akida.info/poll.htm

 

 

5. Μαθαίνοντας στα παιδιά να αγαπούν

Το μήνυμα που ακολουθεί είναι από το συνάδελφο και στέλεχος μας Πανίκο Ντουρή:

   «Θα ήθελα να εκφράσω τις ευχαριστίες μου, προς όλους τους συναδέλφους, που βοήθησαν στη διανομή του βιβλίου « Μαθαίνοντας στα παιδιά να αγαπούν. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέμβασης για την ανάπτυξη αλτρουιστικών - διαπροσωπικών σχέσεων » που έχω εκδώσει.  Το βιβλίο  είναι η διπλωματική εργασία της εκλιπούσας  συζύγου μου, Στέλλας Πιτσιλλή –Ντουρή, που ολοκληρώθηκε τον Ιούνιο του 2005, λίγους μήνες πριν τη διάγνωση του καρκίνου και την ανέλπιστη κοίμησή της.

   Η έρευνα αποτελείται από θεωρητικό και πρακτικό μέρος, με πολλά μαθήματα συναισθηματικής αγωγής, τα οποία διδάσκουν στα παιδιά πώς να συνεργάζονται, να μοιράζονται, να παρηγορούν, να βοηθούν, να συγχωρούν και να ζητούν συγχώρεση.

    Εάν υπάρχουν ακόμη συνάδελφοι, που θα ήθελαν να αποκτήσουν το βιβλίο, μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί μου στο τηλέφωνο 99666713 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Τιμάται στα 15€ και όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ανέγερση Αίθουσας Κατηχητικών Συνάξεων εις μνήμην της εκλιπούσας, στο Ναό του Αγίου Φανουρίου στην Αραδίππου».

 

 

6. Εκδηλώσεις

Α) ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Δύσκολες Συμπεριφορές Παιδιών

Ζητούμενο: Στήριξη του καθημερινού έργου του δασκάλου

Η έρευνα που διεξήγαγε η Α.Κί.ΔΑ. κατά το τέλος της περσινής σχολικής χρονιάς 2006 - 2007, κατέδειξε ως σημαντικό ζητούμενο την αντιμετώπιση των δύσκολων συμπεριφορών μαθητών μέσα στη σχολική τάξη. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην έρευνα, καταγράφουν όξυνση του προβλήματος με την πάροδο του χρόνου και αναδεικνύουν ως προτεραιότητα τη στήριξη του έργου του δασκάλου, της νηπιαγωγού και του δασκάλου της Ειδικής Εκπαίδευσης μέσα στην τάξη. Ζητούμενο είναι η εύρυθμη λειτουργία της ομάδας, η ηρεμία όλων των παιδιών και το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα της μαθησιακής διαδικασίας.

Το φετινό Παγκύπριο Εκπαιδευτικό Συνέδριο της Ανεξάρτητης Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών στοχεύει στη διάνοιξη καναλιών διαλόγου και ενημέρωσης για το σοβαρό αυτό ζήτημα. Κύριος στόχος είναι η διαμόρφωση πλαισίου διεκδίκησης για λήψη μέτρων από τους αρμόδιους για βελτίωση της ποιότητας στην καθημερινότητα του σχολείου.

Η επιλογή των Ομιλητών έγινε στη βάση της επιστημονικής τους κατάρτισης αλλά κυρίως της ενασχόλησης τους με τη διαχείριση των ζητημάτων που συνθέτουν το φάσμα της Θεματικής του Συνεδρίου. Θεωρείται εξαιρετικά σημαντική η συμμετοχή εκπαιδευτικών και γονιών, γιατί μέσα από την κατάθεση των δικών τους εμπειριών και προβληματισμών θα διεξαχθεί ουσιαστικός και γόνιμος διάλογος και θα αναδειχθεί στο καλύτερο δυνατό επίπεδο το τι δέον γενέσθαι.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 12 Απριλίου 2008, 09:30 – 13:30, στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Ιεράς Μονής Κύκκου «Αρχάγγελος Μιχαήλ», στη Λευκωσία

Ομιλητές του Συνεδρίου θα είναι:

  • Άντρος Καπαρδής, Ποινικός Επιστήμονας, Καθηγητής, Τμήμα Νομικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου: Παράγοντες της παιδικής παραβατικότητας και διαχείρισή της.

  • Χριστίνα Νόβα–Καλτσούνη, Κοινωνιολόγος, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Αθηνών: Κοινωνιολογική Προσέγγιση της δύσκολης συμπεριφοράς και της αντιμετώπισής της.

  • Μιχάλης Ιωάννου, Ψυχολόγος, Προϊστάμενος Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού:
    Η ψυχολογία της  ομάδας σε σχέση με τις δύσκολες συμπεριφορές.

  • Αννίτα Κονή, Κοινωνική Επιστήμονας, Προϊστάμενη Υπηρεσίας για την Οικογένεια και το Παιδί, Τμήμα Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας: Χαρτογράφηση της Κοινωνικής Πραγματικότητας της Κύπρου.

  • Ματθαίος Αλαμπρίτης, Εκπαιδευτικός – Κοινωνιολόγος: Η βία κατά των εκπαιδευτικών

  • Γιώργος Σιαμπής, Εκπαιδευτικός: Πορίσματα έρευνας Α.Κί.ΔΑ.

Δηλώσεις Συμμετοχής μπορεί κάποιος να βρει στην ιστοσελίδα μας www.akida.info ή στο Δημοτικό Σχολείο και Δημόσιο Νηπιαγωγείο της περιοχής του. Τη Δήλωση Συμμετοχής μπορεί κάποιος να την αποστείλει με ΦΑΞ στο 22721248 ή ηλεκτρονικά στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Για πληροφορίες: Απόστολος Αποστολίδης, πρόεδρος οργανωτικής επιτροπής συνεδρίου, 99 744 808, Γιώργος Σιαμπής, γενικός οργανωτικός γραμματέας Α. Κί. ΔΑ.. 99 52 96 25

Β) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ (θεατρικό παιχνίδι - αυτοσχεδιασμοί - παντομίμα - κ.ά.)

ΚΥΡΙΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΛΟΥΚΑΣ ΠΡΑΣΤΙΤΗΣ

(δάσκαλος, Πρόεδρος Καλλιτεχνικής Επιτροπής ΘΟΚ)

Τι πρέπει να γνωρίζουμε, όταν προετοιμάζουμε σχολικές γιορτές;

ΠΑΦΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΪΟΥ, 09:30-13:00, ΙΑ΄ Δημ. Σχολείο Πάφου

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10