Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 136 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 137 (13/3/2008)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. Ενημέρωση από την ΠΟΕΔ

2. Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

3. www.akida.info: Όλη η εκπαίδευση με ένα κλικ

4. Αποκοπές και Φόρος Εισοδήματος 1ου εξαμήνου 2008, του Μιχάλη Πόλη

5. Εκδηλώσεις

 

 

1. Ενημέρωση από την ΠΟΕΔ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Στην πρώτη συνάντηση της Γραμματείας ΠΟΕΔ με τον Υπουργό Παιδείας (Τρίτη 4 Μαρτίου, 2008) έγινε μια πρώτη συζήτηση αναφορικά με:

 • τα Σχέδια Υπηρεσίας της Ειδικής Εκπαίδευσης.
 • τις διευθυντικές θέσεις νηπιαγωγών οι οποίες ακόμα εκκρεμούν.
 • την προώθηση και υλοποίηση του θέματος των μεντόρων.
 • την υποδοχή και ένταξη των αλλόγλωσσων παιδιών.
 • τα επόμενα βήματα για νέο σχέδιο αξιολόγησης.
 • τη συνεργασία Υπουργείου Παιδείας και ΠΟΕΔ για ζητήματα που προκύπτουν  στην καθημερινότητα των σχολείων.
 • τη μεθοδολογία συνέχισης του διαλόγου για την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση.

ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΠΟΕΔ

Η Γραμματεία ΠΟΕΔ συζήτησε τη Δευτέρα, 03 Μαρτίου, έκθεση η οποία εκπονήθηκε από αρμόδιο οργανισμό για θέματα παροχής υπηρεσιών και ανάπτυξης ανθρωπίνου δυναμικού.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΟΕΔ – ΣΥΝΕΔΡΙΑ 06-03-2008

Σε τακτική του συνεδρία το Δ.Σ. ΠΟΕΔ συζήτησε και εξέτασε:

 • την άμεση και κατεπείγουσα ανάγκη προώθησης των Σχεδίων Υπηρεσίας Ειδικής Εκπαίδευσης και την ενημέρωση των μελών που εργάζονται ως ειδικοί δάσκαλοι.
 • τη σύνταξη και αποστολή εγγράφου στο ΥΠΠ σχετικά με τα εκπαιδευτικά μέτρα στήριξης των αλλόγλωσσων παιδιών στα Δημοτικά Σχολεία.
 • την αξιολόγηση και αναθεώρηση του Σχεδίου μετακινήσεων – τοποθετήσεων μετά από δύο χρόνια πιλοτικής εφαρμογής συγκεκριμένων μέτρων.
 • την οικονομική κάλυψη της λειτουργίας Εκπαιδευτικού Μουσείου ΠΟΕΔ στο χωριό Βάσα (επαρχία Λεμεσού). Η πρόταση εγκρίθηκε ομόφωνα.
 • την κάλυψη εξόδων τηλεφώνου από την επόμενη τριετία στους προέδρους των Επαρχιακών Επιτροπών ΠΟΕΔ.

ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΕΔ

Με θέμα «Διδασκαλία του Γλωσσικού Μαθήματος και Περιβαλλοντική Αγωγή.  Σχέσεις Αλληλεπίδρασης στο Σύγχρονο Σχολείο» έχει οργανωθεί για το Σάββατο 15 Μαρτίου 2008, στο ξενοδοχείο St. Raphael, στη Λεμεσό, το Β΄Παγκύπριο Συνέδριο της ΠΟΕΔ.

 

 

2. Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

ΕΚΛΟΓΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΟΕΔ

Κυκλοφόρησε ο νέος εκλογικός κατάλογος της ΠΟΕΔ, με όλα τα ονόματα των συναδέλφων που θα έχουν δικαίωμα ψήφου στις εκλογές της ΠΟΕΔ, τον ερχόμενο Μάιο. Ο κατάλογος ενσωματώθηκε στο νέο τεύχος του εκπαιδευτικού και στάληκε ένα αντίγραφο για τον κάθε συνάδελφο στα σχολεία.

Όσοι συνάδελφοι διαπιστώσουν οποιοδήποτε πρόβλημα όσον αφορά τα στοιχεία τους, μπορούν να υποβάλουν ενστάσεις μέχρι 21 Μαρτίου 2008 για μη συμπερίληψη στον κατάλογο, για αλλαγή επαρχίας ή  για διόρθωση στοιχείων.

ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ αποτελεί η διερεύνηση  του γεγονότος ότι 200 περίπου μέλη της ΠΟΕΔ δεν συμπεριλαμβάνονται στον εκλογικό κατάλογο, αφού σε πρόσφατο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν τους αποκόπτονταν συνδρομές. Εξακολουθεί να μένει άγνωστο:

α) το για πόσο χρόνο δεν τους αποκόπτονταν συνδρομές

β) το γιατί δεν τους αποκόπτονταν συνδρομές ενώ είχαν εγγραφεί μέλη κανονικά,

ενώ 26 απ’ αυτούς συμπεριλαμβάνονταν στον εκλογικό κατάλογο του 2005. Χαρακτηριστική δε είναι η περίπτωση μέλους, που ενώ ήταν και υποψήφιο για τη θέση του Γενικού Αντιπροσώπου, τώρα δεν είναι καν στον κατάλογο του 2008, δηλ. η συντεχνία δεν το  θεωρεί καν μέλος!

Αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι:

α) Αν υπήρχε μητρώο μελών, δεν θα συνέβαιναν αυτά τα τραγελαφικά!

β) Είχε δοθεί σαφής εντολή από Παγκύπρια Συνδιάσκεψη για δημιουργία Μητρώου Μελών εδώ και χρόνια!

γ) Είχε δοθεί σαφής εντολή από ΔΣ της ΠΟΕΔ για δημιουργία Μητρώου Μελών από το 2004!

δ) Είχαν δοθεί σαφείς διαβεβαιώσεις ενώπιον του ΔΣ της ΠΟΕΔ από το Οργανωτικό Γραφείο της Γραμματείας ότι το μητρώο μελών θα γινόταν από το Δεκέμβρη του 2004!

Ο Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΕΔ και ο Βοηθός Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΕΔ, καθώς επίσης και ο Γενικός Ταμίας ΠΟΕΔ θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να εξηγήσουν ΠΩΣ και ΓΙΑΤΙ φτάσαμε σ’ αυτό το σημείο!

 

ΝΕΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΑΞΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ – ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ

Τελικά ξαναγίναμε μάρτυρες των όσων ζήσαμε με την ανάρτηση του Καταλόγου Προαξίμων για τη θέση του Διευθυντή Δημοτικών Σχολείων με το νέο Κατάλογο Προαξίμων για τη θέση του Βοηθού Διευθυντή. Οι συνάδελφοι ρωτούν δεξιά κι αριστερά για να βρουν πληροφορίες, ενώ η ΠΟΕΔ σήμερα τον πήρε (ο κατάλογος αναρτήθηκε από την Παρασκευή).

Επανερχόμαστε με τις εισηγήσεις μας, που μπορούν να διορθώσουν την κατάσταση. Το αρμόδιο τμήμα έχει τη δυνατότητα να διαλέξει μερικά απ’ αυτά:

²             Κάθε ένας υποψήφιος να παίρνει Κωδικό Αριθμό, που να το γνωρίζει μόνο το Αρμόδιο Τμήμα. Έτσι οι ενστάσεις θα γίνονται, χωρίς να φαίνονται πουθενά τα ονόματα των υποψηφίων και να δημιουργούνται και παρεξηγήσεις μεταξύ συναδέλφων.

²             Στο σχετικό έντυπο της ΕΕΥ, που συμπληρώνει ο κάθε ενδιαφερόμενος για τη θέση βοηθού διευθυντή ή διευθυντή, πριν την υπογραφή, να υπάρχει σχετική δήλωση ότι τα στοιχεία θα κοινοποιούνται προς όλους τους υποψήφιους.

²             Το ΥΠΠ να αποστέλλει ταχυδρομικά στον κάθε υποψήφιο τον κατάλογο. Έτσι δε θα χρειάζεται κάποιος να προσφεύγει πουθενά για να πληροφορηθεί τον κατάλογο.

Οι λύσεις είναι εφικτές. Μπορεί το τμήμα να επιλέξει και να εφαρμόσει αυτή που θεωρεί καλύτερη και να προχωρήσει και σε τροποποιήσεις της νομοθεσίας, αν είναι απαραίτητο! Βεβαίως η πιο εύκολη λύση θα ήταν να δίνεται στην ΠΟΕΔ, έτσι ώστε να ενημερώνονται όλοι έγκαιρα.

 

ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (συνέχεια)

Τυπική έγκριση από Υπουργικό Συμβούλιο της νέας κυβέρνησης ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ και ολοκλήρωση στη Βουλή, όπου όλα θα ξανατεθούν προς συζήτηση στο τραπέζι για να γίνουν Νόμος.

απορία 1η: Πότε επιτέλους θα εγκριθούν από Υπουργικό Συμβούλιο; Δικαιολογημένα θα πάρει κάποια χρόνο για ενημέρωση των νέων Υπουργών.

απορία 2η: Ως το Σεπτέμβρη του 2008, θα είναι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι της ΕΕ, που τόσο καιρό αναμένουν, μόνιμα διορισμένοι;

ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ;

 

 

3. www.akida.info: Όλη η εκπαίδευση με ένα κλικ

Ø

Κάνοντας ένα κλικ στο www.akida.info βρίσκεστε σε ένα ιστοχώρο, που μπορεί να σας προσφέρει ότι χρειάζεστε για την εργασία σας:

εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται,

επίκαιρο υλικό για όλες τις σχολικές εκδηλώσεις,

ενημερωτικό υλικό για πληθώρα συνδικαλιστικών θεμάτων για να είστε πλήρως ενημερωμένοι,

το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό μας δελτίο με τα τελευταία νέα,

έρευνες – μελέτες - άρθρα για βελτίωση της καθημερινότητάς μας,

σύνδεση με πληθώρα εκπαιδευτικών σελίδων, περιλαμβανομένων των Υπουργείων Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας και της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας,

σύνδεση με τις σπουδαιότερες κυπριακές και ελλαδικές εφημερίδες.

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μοιραστούν το υλικό που έχουν με όλους τους συνάδελφους, μπορούν να το αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνσή μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Τέλος, θα βρείτε τα τρία θέματα για τα οποία κάναμε προσφυγές στην επίτροπο διοίκησης.

 

 

4. Αποκοπές και Φόρος Εισοδήματος 1ου εξαμήνου 2008

Του Μιχάλη Πόλη

Τι ποσά απορροφά κάθε μήνα από τους μισθούς μας ο φόρος εισοδήματος; Τι πληρώνουμε για κοινωνικές ασφαλίσεις, για το Ταμείο Συντάξεως Χηρών και για την ΠΟΕΔ; Ποιο το ύψος των καθαρών μισθών των εκπαιδευτικών μετά την αφαίρεση των προαναφερθέντων αποκοπών, ανάλογα με τη θέση και την κλίμακα στην οποία ευρίσκονται; Η έρευνα αυτή δίνει απαντήσεις στα πιο πάνω ερωτήματα. Αποτελεί τη συνέχεια και την ολοκλήρωση της έρευνας « Μισθοδοσία Εκπαιδευτικών 1ου εξαμήνου 2008». Διανθίζεται με πλήθος πληροφορίες που θα σας λύσουν όλα τα ερωτήματα που πιθανόν να έχετε για τη διακύμανση της μισθοδοσίας σας το τρέχον εξάμηνο. Εξηγεί τους κανόνες με βάση τους οποίους γίνονται οι αποκοπές. Δίνονται παραδείγματα για τον ακριβή υπολογισμό του προσωπικού σας φόρου εισοδήματος.

Μια διαφωτιστική έρευνα που δεν πρέπει να παραλείψετε να διαβάσετε, κάνοντας κλικ εδώ

 

 

5. Εκδηλώσεις

Α) Συνέδρια ΗΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ POWERPOINT

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΠΑΦΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ, 10:00-13:00, Λύκειο Κύκκου (Πάφου)

 

Β) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ (θεατρικό παιχνίδι - αυτοσχεδιασμοί - παντομίμα - κ.ά.)

ΚΥΡΙΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΛΟΥΚΑΣ ΠΡΑΣΤΙΤΗΣ

(δάσκαλος, Πρόεδρος Καλλιτεχνικής Επιτροπής ΘΟΚ)

Τι πρέπει να γνωρίζουμε, όταν προετοιμάζουμε σχολικές γιορτές;

ΛΑΡΝΑΚΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ, 16:00-19:30, Δ΄ Δημ. Σχολείο Αραδίππου

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ, 09:30-13:00,Γ΄Δημ.Σχολείο Παραλιμνίου

ΠΑΦΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΪΟΥ, 09:30-13:00, ΙΑ΄ Δημ. Σχολείο Πάφου

 

Γ) ΣΥΝΕΔΡΙO - ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ:

Ιδέες για το μάθημα της Τέχνης στο δημοτικό & στο νηπιαγωγείο

ΠΑΦΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 09:30-13:00, ΙΑ΄ Δημ. Σχολείο Πάφου

 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

Fax:  22 72 12 48  -  23811441

Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28