Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 134 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 135 (18/2/2008)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. Πώς το υφιστάμενο σύστημα προαγωγών στο χώρο της Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας οδηγείται σε κατάρρευση – Μέρος Β΄

2. Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

3. Η Α.Κί.ΔΑ. αγωνίζεται για άρση παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας με προσφυγές στην Επίτροπο Διοικήσεως – Τα κείμενα των προσφυγών

4. www.akida.info: Όλη η εκπαίδευση με ένα κλικ

5. Συμψηφισμός Αναλογικής και Επαγγελματικής Σύνταξης: Πώς το κράτος ξεγέλασε την ΠΑΣΥΔΥ; Του Μιχάλη Πόλη

6. Εκδηλώσεις

 

 

1. Πώς το υφιστάμενο σύστημα προαγωγών στο χώρο της Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας οδηγείται σε κατάρρευση – Μέρος Β΄

Την περασμένη βδομάδα προειδοποιούσαμε ότι η ανάρτηση του Νέου Κατάλογου Προαξίμων για τη θέση του Διευθυντή Δημοτικών Σχολείων μόνο στα Επαρχιακά Γραφεία Παιδείας, μετά από έγγραφη παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων για πιστή τήρηση της σχετικής Νομοθεσίας, οδηγούσε το υφιστάμενο σύστημα προαγωγών στο χώρο της Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας σε κατάρρευση. Αυτό θα συνέβαινε, γιατί περιόριζε τη δυνατότητα των υποψηφίων για ένσταση.

Ως Α.Κί.ΔΑ. θεωρούμε πως ουσιαστικές λύσεις υπάρχουν και τις οποίες προτείνουμε, για να γίνουν  έγκαιρα διορθωτικές κινήσεις, αφού πλησιάζει ο καιρός για τις Προαγωγές των Βοηθών Διευθυντών:

²      Κάθε ένας υποψήφιος να παίρνει Κωδικό Αριθμό, που να το γνωρίζει μόνο το Αρμόδιο Τμήμα. Έτσι οι ενστάσεις θα γίνονται, χωρίς να φαίνονται πουθενά τα ονόματα των υποψηφίων και να δημιουργούνται και παρεξηγήσεις μεταξύ συναδέλφων.

²      Στο σχετικό έντυπο της ΕΕΥ, που συμπληρώνει ο κάθε ενδιαφερόμενος για τη θέση βοηθού διευθυντή ή διευθυντή, πριν την υπογραφή, να υπάρχει σχετική δήλωση ότι τα στοιχεία θα κοινοποιούνται προς όλους τους υποψήφιους.

²      Το ΥΠΠ να αποστέλλει ταχυδρομικά στον κάθε υποψήφιο τον κατάλογο. Έτσι δε θα χρειάζεται κάποιος να προσφεύγει πουθενά για να πληροφορηθεί τον κατάλογο.

Οι λύσεις είναι εφικτές. Μπορεί το τμήμα να επιλέξει και να εφαρμόσει αυτή που θεωρεί καλύτερη και να προχωρήσει και σε τροποποιήσεις της νομοθεσίας, αν είναι απαραίτητο! Βεβαίως η πιο εύκολη λύση θα ήταν να δίνεται στην ΠΟΕΔ, έτσι ώστε να ενημερώνονται όλοι έγκαιρα.

Ευχόμαστε να μη χρειαστεί να επανέλθουμε, όταν θα βγει ο Κατάλογος Προαξίμων για τη θέση του Βοηθού Διευθυντή!

 

 

2. Σχολιάζοντας την επικαιρότητα

ΣΧΕΔΙΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (συνέχεια)

Η Α.Κί.ΔΑ. ελπίζει ότι τα Σχέδια θα κατατεθούν στη Βουλή κατά το Μάρτη, αφού η ΠΟΕΔ συμφώνησε με το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών στην προώθηση των Σχεδίων Υπηρεσίας Ειδικής Εκπαίδευσης στο Υπουργικό Συμβούλιο πριν τις Προεδρικές Εκλογές. Η διαδικασία πλέον απαιτεί την τυπική έγκριση του επόμενου Υπουργικού Συμβουλίου, που αναμένεται να γίνει μέσα στο Φεβρουάριο. Η όλη διαδικασία θα ολοκληρωθεί στη Βουλή, όπου όλα θα ξανατεθούν προς συζήτηση στο τραπέζι για να γίνουν Νόμος.

Το μόνο που ελπίζουμε και ευχόμαστε είναι να μη μείνουν πολλοί συνάδελφοι της ΕΕ στο δρόμο τον ερχόμενο Σεπτέμβριο! Όλα να έχουν τελειώσει μέχρι τότε!

ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ(συνέχεια)-ΚΕΑ και ΠΙΚ

Κανένα νεότερο δεν έχουμε για το θέμα των αποσπάσεων για την επόμενη σχολική χρονιά. Θεωρούμε πως το έργο των αποσπασμένων δασκάλων, τόσο στην ΚΕΑ όσο και στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, θα πρέπει να θεωρείται ως εκπαιδευτικό (όπως και είναι) και, ως εκ τούτου, η υπηρεσία των συγκεκριμένων δασκάλων να αναγνωρίζεται ως υπηρεσία σε δημόσιο σχολείο. Ταυτόχρονα αναμένουμε πως θα αναγνωριστεί και η υπηρεσία όσων εργάζονται φέτος στην ΚΕΑ και στο ΠΙΚ, ως υπηρεσία σε δημόσιο σχολείο. Η πολιτική δύο μέτρων και δύο σταθμών που ακολουθήθηκε ίσαμε σήμερα στο θέμα των αποσπάσεων θεωρούμε πως πρέπει να λήξει, γιατί δημιουργεί πραγματικά αδικίες.

Σε σχέση με το ωράριο των αποσπασμένων στο ΠΙΚ, παρατηρούμε ότι, ενώ μέχρι σήμερα οι αποσπασμένοι δάσκαλοι στο ΠΙΚ εργάζονταν με ωράριο εκπαιδευτικής υπηρεσίας, τούτο έχει αλλάξει και έχει μετατραπεί σε ωράριο δημόσιας υπηρεσίας. Η αλλαγή είναι τελείως αδικαιολόγητη, γιατί:

²      Οι αποσπασμένοι στο ΠΙΚ εργάζονταν με το συγκεκριμένο ωράριο ίσαμε σήμερα – και θα συνεχίσουν έτσι μέχρι τις 31 Αυγούστου 2008 που λήγει για φέτος  η απόσπασή τους – χωρίς κανένα πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία του ΠΙΚ,

²      Με την αλλαγή ωραρίου των αποσπασμένων στο ΠΙΚ δημιουργείται ορατός ο κίνδυνος πολλοί καταξιωμένοι εκπαιδευτικοί να αρνούνται να εργαστούν στο ΠΙΚ, με κίνδυνο την αποψίλωση του Ινστιτούτου.

²      Η θεωρητική υπόθεση, πως ίσως χρειαστούν οι υπηρεσίες των αποσπασμένων εντός θερινής περιόδου, απορρίπτεται, αφού ήδη φέτος οι αποσπάσεις διέπονται από την περσινή προκήρυξη που προβλέπει ωράριο εκπαιδευτικής υπηρεσίας, ενώ δεν πιστεύουμε πως είναι εφικτό ή αποδεκτό ότι θα υπάρξει επιμόρφωση εκπαιδευτικών κατακαλόκαιρα!

Συμπερασματικά, η αλλαγή που επιχειρεί το ΥΠΠ να κάνει, μπορεί να περιμένει μέχρι την Αναβάθμιση του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (έπρεπε να είχε ξεκινήσει η διαδικασία από τον περασμένο Οκτώβριο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του ΥΠΠ). Δεν μπορεί τη μια χρονιά να έχει ένα ωράριο εργασίας ο υπάλληλος και την άλλη να το αλλάζει ο εργοδότης, χωρίς να έχει διαφοροποιηθεί καμιά άλλη παράμετρος.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Ως Α.Κί.ΔΑ. επιμένουμε ότι θα έπρεπε πλέον το ΥΠΠ με έργα να αποδείξει τη βούλησή του να προχωρήσει σε υλοποίηση πολλών από τις προτάσεις που περιλαμβάνονται στο Σχεδιασμό και ιδίως στα θέματα που υπάρχει ταύτιση απόψεων:

Ίδρυση πολυθεματικών κέντρων κατά επαρχίες, για αντιμετώπιση των μαθητών με σοβαρά συναισθηματικά προβλήματα και έντονες διαταραχές στον τομέα της συμπεριφοράς.

Μέτρα αντιμετώπισης του φαινομένου του αναλφαβητισμού με ίδρυση τμημάτων υποδοχής αλλόγλωσσων μαθητών και παραγωγή υλικού για τη διδασκαλία της Ελληνικής ως δεύτερης γλώσσας.

Στήριξη παιδιών με δεύτερο δάσκαλο στην πρώτη τάξη και οργανωμένη στήριξη παιδιών στις μικρές τάξεις για αντιμετώπιση προβλημάτων αναλφαβητισμού.

Μείωση του αριθμού παιδιών στην Α΄ τάξη στους 20 μαθητές.

Εφαρμογή των τεστ ετοιμότητας για πρώιμη παρέμβαση εκεί και όπου χρειάζεται.

Πλήρης στελέχωση των νηπιαγωγείων με διευθυντικό προσωπικό και επίλυση χρόνιων προβλημάτων, τα οποία έχουν τεθεί πολλές φορές (Εισηγήσεις μας για ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ με βάση τα αποτελέσματα της έρευνάς μας).

Εφαρμογή του προγράμματος επιμόρφωσης ενδοϋπηρεσιακά.

Εξακολουθούμε να τονίζουμε εμφαντικά τις ενστάσεις μας για τις πρόνοιες του Σχεδιασμού, που αφορούν το θέμα των μεταθέσεων και της σταθερότητας προσωπικού και το θέμα του καταλόγου διοριστέων. Σταματούμε ως εδώ, γιατί από το ΥΠΠ έπρεπε να είχε επιδειχθεί η αναγκαία πολιτική βούληση για υλοποίηση, μέσα από σχετικές αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, πριν από τη λήξη της θητείας της παρούσας Κυβέρνησης. Μόνο έτσι θα αποδεικνυόταν στην πράξη πως η προβαλλόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση δεν είναι μόνο προτάσεις αλλά και συγκεκριμένα έργα.

Είναι δυνατό να γίνει; Μόνο μετεκλογικά θα το δούμε, πλέον!

 

 

3. Η Α.Κί.ΔΑ. αγωνίζεται για άρση παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας με προσφυγές στην Επίτροπο Διοικήσεως – Τα κείμενα των προσφυγών

Ø

Η Α.Κί.ΔΑ. νοιάζεται για τα προβλήματα της καθημερινότητας του δασκάλου και έμπρακτα αγωνίζεται για την επίλυσή τους. Στα πλαίσια αυτά έχουμε προσφύγει στην Επίτροπο Διοικήσεως για να διεκδικήσουμε άρση συγκεκριμένων παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας. Παραθέτουμε τα κείμενα των τριών προσφυγών:

1ο Θέμα: Ανεπαρκείς διευκολύνσεις για θηλασμό για θηλάζουσες δασκάλες του δημόσιου τομέα

Με βάση το άρθρο 5 των περί προστασίας της μητρότητας Νόμων του 1997 έως 2007, η γυναίκα δικαιούται είτε να προσέρχεται μια ώρα αργότερα, είτε να αποχωρεί μια ώρα νωρίτερα από την εργασία της για χρονικό διάστημα εννιά μηνών από τον τοκετό. Συνολικά ο χρόνος της διευκόλυνσης αυτής ισούται με πέντε ώρες την εβδομάδα, για εργαζόμενες που εργάζονται με πενθήμερη εβδομάδα εργασίας.

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε σχετική εγκύκλιο του για το θέμα αυτό, ημερομηνίας 14/9/2007, (αρ. Φακ. 15.1.7 ) δηλώνει ότι παρέχει μόνο 40 λεπτά ημερήσια διευκόλυνση στις θηλάζουσες συναδέλφους για φροντίδα των βρεφών τους. Λέγουν επί λέξη οι παράγραφοι 2α και 2β της εγκυκλίου:

2α) Στις επηρεαζόμενες εκπαιδευτικούς παραχωρείται άδεια να απουσιάζουν από το σχολείο 1 περίοδο την ημέρα μόνο

2β)  Οι 3 περίοδοι θα είναι από το διδακτικό τους χρόνο, ενώ οι άλλες από τον υπόλοιπο χρόνο τους στο σχολείο.

Η περίοδος διδασκαλίας στα δημοτικά σχολεία διαρκεί 40 λεπτά. Είναι φανερό ότι η παρεχόμενη διευκόλυνση είναι κάτω των χρονικών ορίων που επιτάσσει ο νόμος. Οι πέντε ώρες απουσίας την εβδομάδα που δικαιούται η θηλάζουσα δασκάλα, ισούνται με 7 ½ περιόδους και όχι με 5 περιόδους που δίνει το Υπουργείο.

Οι πρακτικές δυσκολίες που τυχόν θα προτάξει το Υπουργείο ως δικαιολογία για την μη εφαρμογή του νόμου αποτελούν «προφάσεις εν αμαρτίαις» Εύκολα αίρονται, αν το Υπουργείο παραχωρήσει δεύτερη περίοδο απουσίας στις θηλάζουσες, 2 φορές την εβδομάδα.

Σας παρακαλούμε όπως προβείτε στις δέουσες ενέργειες για σωστή εφαρμογή του νόμου από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού για τα επηρεαζόμενα μέλη μας.

2ο Θέμα: Καταμέτρηση μονάδων μεταθέσεων με ενιαία κριτήρια

Έχει περιέλθει εις την αντίληψη μας ότι οι μονάδες μεταθέσεων, οι οποίες πιστώνονται σε εκπαιδευτικούς για υπηρεσία πριν τις 31/8/1997 είναι σημαντικά μειωμένες, σε σχέση με τις μονάδες που πιστώνονται για την ίδια υπηρεσία, μετά το χρονικό αυτό ορόσημο.

Δια της παρούσης ζητούμε όπως ενεργήσετε προς την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας με σκοπό την επανακαταμέτρηση των μονάδων μεταθέσεων των εκπαιδευτικών της Δημοτικής Εκπαίδευσης με ενιαία κριτήρια. Θεωρούμε ότι η παρούσα ρύθμιση είναι εξαιρετικά άδικη για τα μέλη μας. Αυτό γιατί δημιουργεί μονάδες μεταθέσεων 2 ταχυτήτων, κατ’ επέκταση δε μεταθέσεις δύο ταχυτήτων και εκπαιδευτικούς δύο ταχυτήτων στο θέμα των μεταθέσεων. Οι παλαιότεροι εκπαιδευτικοί είναι σε δυσμενέστερη θέση από τους νεότερους γιατί η υπηρεσία τους αποδίδει λιγότερες μονάδες. Δημιουργούνται πικρίες και αντιζηλίες εκ της άνισης, παράνομης και παράλογης αυτής ρύθμισης.

Είμαστε σίγουροι ότι θα ανταποκριθείτε στο αίτημα μας, που είναι εξόφθαλμα λογικό, γι’ αυτό σας ευχαριστούμε  εκ των προτέρων.

3ο Θέμα: Άνιση μεταχείριση στρατευσίμων εκπαιδευτικών

Με βάση τους νόμους για ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας μεταξύ αντρών και γυναικών, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού έχει υποχρέωση, ως εργοδότης μας, «να παρέχει σε άντρες και γυναίκες εργοδοτούμενους ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας, ανεξάρτητα από το φύλο του εργοδοτούμενου» (άρθρο 5 (1). Ο νόμος απαγορεύει οποιαδήποτε έμμεση διάκριση λόγω φύλου. Η έμμεση διάκριση ορίζεται από το νόμο (άρθρο 2) ως:

Έμμεση διάκριση λόγω φύλου υπάρχει όταν μια διάταξη, μια πρακτική ένας όρος ή ένα κριτήριο εκ πρώτης όψεως ουδέτερη/ο θίγει ένα σημαντικά υψηλότερο ποσοστό ατόμων ενός φύλου, εκτός εάν η διάταξη αυτή ή η πρακτική μπορεί να δικαιολογηθεί από αντικειμενικούς παράγοντες ανεξάρτητους από το φύλο

Παρόλο που τα σχέδια υπηρεσίας των εκπαιδευτικών δε διαφοροποιούνται ανάλογα με το φύλο, οι άντρες στρατεύσιμοι εκπαιδευτικοί τυγχάνουν δυσμενών διακρίσεων σε σχέση με τις συνήλικες γυναίκες αναφορικά με το μισθό, τις ευκαιρίες ανέλιξης και τη σύνταξη, λόγω μη αναγνώρισης της περιόδου της θητείας ως υπηρεσίας στην εκπαίδευση. Ζητούμε όπως ενεργήσετε προς το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με σκοπό να προβεί στις δέουσες ενέργειες για αναγνώριση της περιόδου της στρατιωτικής υπηρεσίας των μελών μας για σκοπούς μισθοδοσίας, υπηρεσιακής αρχαιότητας και λοιπών ωφελημάτων. Σημειώνουμε ότι άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως η Ελλάδα, αναγνωρίζουν υπό κάποιες προϋποθέσεις τη στρατιωτική θητεία των εκπαιδευτικών ως περίοδο υπηρεσίας για  σκοπούς θεμελίωσης συνταξιοδοτικών και άλλων δικαιωμάτων.

 

 

4. www.akida.info: Όλη η εκπαίδευση με ένα κλικ

Κάνοντας ένα κλικ στο www.akida.info βρίσκεται ό,τι εκπαιδευτικό-υπηρεσιακό θέμα σας ενδιαφέρει: εκπαιδευτικό υλικό για πολλά από τα μαθήματα όλων των τάξεων, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται, επίκαιρα, ενημερωτικό υλικό για συνδικαλιστικά θέματα για να είστε πλήρως ενημερωμένοι. Μπορείτε να μπείτε σε πληθώρα εκπαιδευτικών σελίδων, περιλαμβανομένων των Υπουργείων Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας και της ΕΕΥ.  

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μοιραστούν το υλικό που έχουν με όλους τους συνάδελφους, μπορούν να το αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Στο Βήμα διαλόγου για το Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Παιδεία μπορείτε να εκφράσετε ελεύθερα και τις δικές σας απόψεις.

Επιπλέον, θα βρείτε τα τρία θέματα για τα οποία κάναμε προσφυγές στην επίτροπο διοίκησης.

 

 

5. Συμψηφισμός Αναλογικής και Επαγγελματικής Σύνταξης: Πώς το κράτος ξεγέλασε την ΠΑΣΥΔΥ;

Του Μιχάλη Πόλη

Το 1980 η κυβέρνηση, στην προσπάθεια της να δελεάσει τους δημοσίους υπαλλήλους να ενταχθούν στο αναλογικό σχέδιο των κοινωνικών ασφαλίσεων (ΚΑ), αναλαμβάνει το μισό των εισφορών τους στο σχέδιο, με αντάλλαγμα το συμψηφισμό των επαγγελματικών και αναλογικών συντάξεων των ΚΑ. Επρόκειτο για μια κίνηση ματ του εργοδότη, την σημασία της οποίας οι συντεχνίες ακόμα και σήμερα δεν έχουν συνειδητοποιήσει. Με την έρευνα μας αυτή αποκαλύπτουμε με ατράνταχτα δεδομένα και πίνακες ότι:

1. Για κάθε €1 εισφορών που δίνει σήμερα η κυβέρνηση θα αποκόψει πέραν των €8 από τις συντάξεις γήρατος που θα πάρουμε στα 63 μας χρόνια.

2. Δάσκαλος με 20 χρόνια υπηρεσίας σήμερα, θα χάσει, μέχρι το προσδόκιμο μέσο όρο ζωής, πέραν των €200000 σε τιμές 2008.( Ναι καλά διαβάσατε! ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ)

3. Η αντίστοιχη απώλεια για συνάδελφο που διορίζεται φέτος είναι ακόμα μεγαλύτερη και υπερβαίνει τα €250000 σε τιμές 2008. ( Ναι καλά διαβάσατε! ΔΙΑΚΟΣΙΕΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΑΠΩΛΕΙΑ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΑΝΑ ΠΡΩΤΟΔΙΟΡΙΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ)

4. Η μείωση των εισφορών έφερε αύξηση του φόρου εισοδήματος σε ποσοστό περίπου 1% του συνολικού ακαθάριστου μισθού των επηρεαζόμενων δασκάλων.

Η κυβέρνηση, όταν αναφέρεται σε οικονομικά βάρη που προκύπτουν από τις επαγγελματικές συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων για το δημόσιο ταμείο, ξεχνά να αναφέρει ότι, λόγω του συμψηφισμού, έχει καταφέρει να μετατοπίσει τη δαπάνη αυτή κατά 50%-60% στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Διαβάστε τις λεπτομέρειες και την τεκμηρίωση των πιο πάνω γεγονότων στην ιστοσελίδα μας www.akida.info

 

 

6. Εκδηλώσεις

Α) Συνέδρια ΗΥ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ POWERPOINT

ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΛΑΡΝΑΚΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ & ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ,
17:00-20:00, Δ΄ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου

ΛΕΥΚΩΣΙΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 17:00-20:00,
ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ, 10:00-13:00 Πανεπιστήμιο Λ/σίας (πρώην Intercollege)

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ, 10:00-13:00, Γυμνάσιο Παραλιμνίου

ΜΟΡΦΟΥ, ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΜΑΡΤΙΟΥ, 17:00-20:00, Γυμνάσιο Ευρύχου

ΛΕΜΕΣΟΣ, ΠΕΜΠΤΗ 6 ΜΑΡΤΙΟΥ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 7 ΜΑΡΤΙΟΥ,
17:00-20:00, Ιδιωτική Σχολή PASCAL

ΠΑΦΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 15 ΜΑΡΤΙΟΥ, 10:00-13:00, Λύκειο Κύκκου (Πάφου)

 

Β) ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ - ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ:

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ (θεατρικό παιχνίδι - αυτοσχεδιασμοί - παντομίμα - κ.ά.)

ΚΥΡΙΟΣ ΟΜΙΛΗΤΗΣ: ΛΟΥΚΑΣ ΠΡΑΣΤΙΤΗΣ

(δάσκαλος, Πρόεδρος Καλλιτεχνικής Επιτροπής ΘΟΚ)

Τι πρέπει να γνωρίζουμε, όταν προετοιμάζουμε σχολικές γιορτές;

ΛΑΡΝΑΚΑ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ, 16:00-19:30, Δ΄ Δημ. Σχολείο Αραδίππου

ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΜΑΡΤΙΟΥ, 09:30-13:00,Γ΄Δημ.Σχολείο Παραλιμνίου

ΠΑΦΟΣ, ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΜΑΪΟΥ, 09:30-13:00, ΙΑ΄ Δημ. Σχολείο Πάφου

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10