Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 115 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 132 (27/1/2008)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. Η Α.Κί.ΔΑ. αγωνίζεται για άρση παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας με προσφυγές στην Επίτροπο Διοικήσεως

2. Αποτελέσματα Παγκύπριας Έρευνας Α.Κί.ΔΑ. για τα καθημερινά προβλήματα του εκπαιδευτικού:
ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

3. www.akida.info: Όλη η εκπαίδευση με ένα κλικ - Αναθεωρημένος Στρατηγικός Σχεδιασμός Για την Παιδεία - Προσφυγές στην Επίτροπο Διοικήσεως

 

 

1. Η Α.Κί.ΔΑ. αγωνίζεται για άρση παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας με προσφυγές στην Επίτροπο Διοικήσεως

Η Α.Κί.ΔΑ. νοιάζεται! Νοιάζεται για τα προβλήματα της καθημερινότητας του δασκάλου και έμπρακτα αγωνίζεται για την επίλυσή τους. Στα πλαίσια αυτά έχουμε προσφύγει στην Επίτροπο Διοικήσεως για να διεκδικήσουμε άρση συγκεκριμένων παραβάσεων της εργατικής νομοθεσίας. Έχουμε υποβάλει παράπονα για τα ακόλουθα θέματα που ταλανίζουν εκατοντάδες συναδέλφους:

² Οι νόμοι για προστασία της μητρότητας επιτάσσουν να δίνεται μια ώρα ημερήσιας απουσίας στις γυναίκες που θηλάζουν, ενώ το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δίνει στις θηλάζουσες δασκάλες μόνο 40 λεπτά (μια περίοδο) την ημέρα! Ζητούμε από την Επίτροπο τη θετική της παρέμβαση για άρση της αδικίας.

² Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας έχει δημιουργήσει ένα σύστημα μονάδων μεταθέσεων δύο ταχυτήτων! Όσοι από τους συναδέλφους έχουν διοριστεί πριν από το 1997, έχουν πάρει μειωμένες μονάδες για την υπηρεσία τους πριν από το χρονικό αυτό ορόσημο. Πολλοί έχουν υποστεί άδικες μεταθέσεις λόγω της λανθασμένης αυτής ρύθμισης. Ζητούμε και εδώ άρση της εξόφθαλμης αυτής αδικίας διαμέσου της παρέμβασης της Επιτρόπου.

² Η αρχή της άρσης των διακρίσεων λόγω φύλου αποτελεί κεντρικό πυλώνα της σύγχρονης εργατικής νομοθεσίας. Καμιά διάκριση, άμεση ή έμμεση, δεν μπορεί να προκύπτει λόγω του φύλου του εργαζόμενου! Η μη αναγνώριση της διετούς στρατιωτικής θητείας των ανδρών δασκάλων, δημιουργεί άνιση μεταχείριση σε σχέση με   γυναίκες συναδέλφους της ίδιας ηλικίας, στο μισθό, το διδακτικό χρόνο, την υπηρεσιακή αρχαιότητα, τις προαγωγές και τις συντάξεις των κοινωνικών ασφαλίσεων. Ζητούμε και εδώ άρση της αδικίας.

Η Α.Κί.ΔΑ. βρίσκεται ακόμα μια φορά στο πλευρό των συναδέλφων! Άκουσε τα προβλήματά τους μέσα από την παγκύπρια έρευνα που έκανε και έμαθε πάρα πολλά για αυτά που τους δυσκολεύουν καθημερινά.  Αξιολογώντας όλα τα ευρήματα τροχιοδρομεί και τις διεργασίες για να πετύχει αλλαγές και βελτιώσεις.

Όλα θα γίνουν με έμφαση στην κατοχύρωση των δικαιωμάτων του κάθε εκπαιδευτικού χρησιμοποιώντας τα μέσα διεκδίκησης που μας παρέχει το σύγχρονο νομικό πλαίσιο! Εμείς δεν αδιαφορούμε, ούτε κάναμε την έρευνα απλά για να την κάνουμε (έτσι μας κατηγόρησαν κάποιοι). Εμείς διεκδικούμε ενεργητικά τα όσα μας ενοχλούν και μας δυσκολεύουν ως εκπαιδευτικούς! Τίποτε δεν κερδίζεται χωρίς διεκδίκηση!

Οι προσφυγές βρίσκονται στην ιστοσελίδα μας: www.akida.info

Όποιος θέλει μπορεί να ενισχύσει την προσπάθειά μας, χρησιμοποιώντας το υλικό της ιστοσελίδας, για να κάμει ατομική προσφυγή. Για να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

2. Αποτελέσματα Παγκύπριας Έρευνας Α.Κί.ΔΑ. για τα καθημερινά προβλήματα του εκπαιδευτικού:

ΟΙ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

² Ίδρυση νέων οργανικών θέσεων –  να μονιμοποιηθούν συνάδελφοι, που αποδεδειγμένα η Υπηρεσία τις χρειάζεται, και για πολλά χρόνια είναι συμβασιούχοι. Κάποιες κοπέλες φτάνουν στο 12ο έτος, το έτος αξιολόγησης, και εξακολουθούν να μην έχουν μονιμοποιηθεί.

² Είναι αδιανόητο να φοιτούν σε μια τάξη νηπιαγωγείου μέχρι 30 παιδιά, όταν το όριο για τις 3 πρώτες τάξεις του Δημοτικού έχει πέσει στα 25 παιδιά. Χαιρόμαστε που εξαγγέλθηκε πρόθεση/απόφαση του ΥΠΠ για μείωση στα 25 παιδιά για τη νέα χρονιά.

² Να υπάρχει συγκεκριμένο ευέλικτο Αναλυτικό Πρόγραμμα, απ’ όπου να επιλέγεται η ύλη που θα διδαχθεί. Να υπάρχει επίσης, εκπαιδευτικό υλικό που να βοηθά στην καλύτερη προετοιμασία της νηπιαγωγού.

² Βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων των νηπιαγωγείων. Δεν μπορεί το ΥΠΠ να μην εφαρμόζει στα υπό την εποπτεία του νηπιαγωγεία, αυτά που απαιτεί για τη λειτουργία των ιδιωτικών νηπιαγωγείων.

² Τεχνολογική αναβάθμιση και υποστήριξη των νηπιαγωγείων. Οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές να μπουν πραγματικά και όχι απλώς να αντικαθιστούν τον πίνακα, αφού μόνο ένας είναι σε κάθε τμήμα. Επιπλέον, ενώ όλες οι εγκύκλιοι του τμήματος αποστέλλονται ηλεκτρονικά, στα περισσότερα νηπιαγωγεία, δε λειτουργεί το διαδίκτυο, λόγω τηλεφωνικών γραμμών κυρίως, με αποτέλεσμα οι νηπιαγωγοί να ψάχνουν από μόνες τους να βρουν τις εγκυκλίους από συναδέλφισσες.

² Διαπίστωση βαθμού ετοιμότητας για φοίτηση στο δημοτικό σχολείο: Θα πρέπει ο βαθμός ετοιμότητας των παιδιών για φοίτηση στο δημοτικό σχολείο να ελέγχεται, ειδικά για παιδιά για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι δεν είναι ακόμα έτοιμα, έτσι ώστε το κάθε παιδί να φοιτά όταν είναι πραγματικά έτοιμο, για να έχει τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιτυχίας, και την ομαλότερη μετάβαση.

 

 

3. www.akida.info: Όλη η εκπαίδευση με ένα κλικ – Αναθεωρημένος Στρατηγικός Σχεδιασμός Για την Παιδεία - Προσφυγές στην επίτροπο διοίκησης

Κάνοντας ένα κλικ στο www.akida.info βρίσκεται ό,τι εκπαιδευτικό-υπηρεσιακό θέμα σας ενδιαφέρει: εκπαιδευτικό υλικό για πολλά από τα μαθήματα όλων των τάξεων, Επίκαιρα: πλούσιο υλικό για τη  Γιορτή των Τριών Ιεραρχών - Γιορτή των Γραμμάτων, ενημερωτικό υλικό για συνδικαλιστικά θέματα για να είστε πλήρως ενημερωμένοι. Μπορείτε να μπείτε σε πληθώρα εκπαιδευτικών σελίδων, περιλαμβανομένων των Υπουργείων Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας και της ΕΕΥ.  

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μοιραστούν το υλικό που έχουν με όλους τους συνάδελφους, μπορούν να το αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Στο Βήμα διαλόγου για το Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Παιδεία έχουμε τρία κείμενα του συνάδελφου Μιχάλη Πόλη σχετικά με τον Αναθεωρημένο Σχεδιασμό:

α) Ο Αναθεωρημένος Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Παιδεία και η αχρήστευση του συστήματος μεταθέσεων

β) Ο Αναθεωρημένος Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Παιδεία (ΑΣΣΠ) και η πρόσληψη των εκπαιδευτικών

γ) Ο Αναθεωρημένος Στρατηγικός Σχεδιασμός (ΑΣΣΠ) και οι προαγωγές των     εκπαιδευτικών  - Το προτεινόμενο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών.

Επιπλέον η Α.Κί.ΔΑ. αγωνίζεται για άρση παραβιάσεων της εργατικής νομοθεσίας με προσφυγές στην επίτροπο διοίκησης σε τρία σημαντικά θέματα:

Ø

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28