Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 175 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Το πάγωμα των μισθών συνιστά μονομερή αθέτηση υποχρεώσεων που προκύπτουν από το συμβόλαιο εργοδότησης του εκπαιδευτικού

Τόσο κατά το μόνιμο διορισμό, όσο και κατά την προαγωγή του, ο εκπαιδευτικός υπογράφει συμβόλαιο που καθορίζει τόσο τις υποχρεώσεις, όσο και τα δικαιώματα που πηγάζουν από τη θέση του. Το συμβόλαιο είναι υποχρεωτικό για τις συμβαλλόμενες πλευρές, και η μονομερής παραβίαση ουσιωδών όρων του από την μια πλευρά αποτελεί αθέτηση γραπτής δεσμευτικής συμφωνίας η οποία μπορεί να ελεγχθεί δικαστικά.

Η δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα (30/12/2011) του Ν. 192(1)/2011 αποτελεί μονομερή διαφοροποίηση των όρων εργασίας των εκπαιδευτικών προς το χειρότερο. Η μη καταβολή αυξήσεων και τιμαρίθμου, οι οποίες ρητώς αναφέρονται στο συμβόλαιο που συνυπέγραψε κάθε εκπαιδευτικός με το κράτος κατά το διορισμό ή την προαγωγή του, αποτελεί  ουσιώδη και κατάφορη παραβίαση διμερούς σύμβασης  από το κράτος.

Η εξουσία ως φορέας της νομιμότητας πρώτη και καλύτερη πρέπει να δίνει το καλό παράδειγμα τήρησης των συμβατικών υποχρεώσεων της.

Για τους πιο πάνω λόγους θεωρούμε ότι τόσο οι εκπαιδευτικοί ατομικά, όσο και η ΠΟΕΔ συλλογικά, έχουν το δικαίωμα να προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο για να υποχρεώσουν την κυβέρνηση να τηρήσει τις υποχρεώσεις της και συνακόλουθα να άρει το πάγωμα μισθών της διετίας 2012-2013. Η προσφυγή πρέπει να γίνει εντός του καθορισμένου χρονικού διαστήματος που καθορίζει ο Νόμος.

 

Τομέας Συνδικαλιστικής Τεκμηρίωσης

ΑΚΙΔΑ

 

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28