Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 149 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 130 (15/1/2008)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. Τελευταία νέα από την ΠΟΕΔ.

2. Σχολιάζοντας τα τελευταία νέα από την ΠΟΕΔ.

3. Παγκύπρια Έρευνα Α.Κί.ΔΑ.: Ο λειτουργός της Δημοτικής Εκπαίδευσης έχει φωνή! Καιρός να την ακούσουμε!

4. www.akida.info: Όλη η εκπαίδευση με ένα κλικ - Βήμα διαλόγου για τον Αναθεωρημένο Στρατηγικό Σχεδιασμό Για την Παιδεία

5. Εκδηλώσεις Α.Κί.ΔΑ.

 

 

1. Τελευταία νέα από την ΠΟΕΔ.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΟΕΔ

Την Τρίτη 08.01.2008 έγινε συνάντηση του Υπουργού Παιδείας με τη Γραμματεία ΠΟΕΔ στα πλαίσια του διαλόγου για το στρατηγικό σχεδιασμό της Παιδείας. Στη συνάντηση παρευρίσκονταν η Γενική Διευθύντρια και ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Στη συνάντηση έγινε μια αρχική συζήτηση για θέματα στα οποία υπάρχει σύγκλιση σε μεγάλο βαθμό και εντοπίστηκαν τα πεδία διαφωνίας.

 

ΜΙΚΤΗ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ (ΜΙΤΕΠ)

Συνήλθε την Τετάρτη η ΜΙΤΕΠ στην παρουσία της Γραμματείας ΠΟΕΔ.  Η επιτροπή συζήτησε τα Σχέδια Υπηρεσίας – Εισδοχής στην Ειδική Εκπαίδευση και την προοπτική ξεχωριστής πυραμίδας προαγωγών στην Ειδική Εκπαίδευση.

Με συμφωνία του Υπουργείου Παιδείας και Υπουργείου Οικονομικών το Σχέδιο Εισδοχής θα βρίσκεται στη Βουλή τον προσεχή Μάρτη.

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ

Το θέμα της συνεχούς παραμονής στο ίδιο σχολείο ορίστηκε (από το Δ.Σ. ΠΟΕΔ) σε έξι συναπτά έτη.

 

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ

Κατόπιν σχετικής διαφωνίας στη διατύπωση προηγούμενης απόφασής του, το Δ.Σ. ΠΟΕΔ που συνήλθε στις 10.01.2008 κατέληξε σε νέα συναινετική απόφαση για το δικαίωμα ψήφου σε αντικαταστάτες, η οποία προνοεί:

(α)  Δικαίωμα να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές της ΠΟΕΔ έχουν όσοι αντικαταστάτες θα είναι εγγεγραμμένοι στον Κατάλογο μέχρι τις  31.12.2007.

(β)  Αφού εξεταστούν οι κατάλογοι αποκοπών των μηνών Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου και Μαρτίου, δικαιούχοι θα είναι όσοι τους έχει αποκοπεί τουλάχιστον το ποσό των £6.00 ή €10.20.

(γ)  Δεν θα γίνει εκ των υστέρων καμιά επιπρόσθετη καταβολή συμπλήρωσης.

 

 

2. Σχολιάζοντας τα τελευταία νέα από την ΠΟΕΔ.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με μια πρώτη ματιά φαίνεται σίγουρα ότι στο σχεδιασμό υπάρχουν εκπαιδευτικά μέτρα που είναι πολύ θετικά όπως: Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών σε εργάσιμο χρόνο, σχεδόν όπως ακριβώς τον εισηγήθηκε η ΠΟΕΔ – Η σταδιακή επέκταση των Ζωνών Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας - Πρόγραμμα υποδοχής νεοεισερχόμενων αλλόγλωσσων μαθητών. Υπάρχουν όμως και κεφάλαια  που οπωσδήποτε, θέτουν σε κίνδυνο τα εργασιακά δεδομένα του κλάδου, όπως είναι η πρόσληψη των εκπαιδευτικών, η αξιολόγηση και ανέλιξη των εκπαιδευτικών και το σύστημα μεταθέσεων.

Πολύ σύντομα, θα τελειώσει η εμπεριστατωμένη μελέτη της Α.Κί.ΔΑ. για το Σχεδιασμό και θα σας κοινοποιηθεί. Το σίγουρο είναι πως ο Σχεδιασμός για την Παιδεία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτός ως πακέτο.

 

ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ – ΕΙΣΔΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μεγάλη η καθυστέρηση στην ψήφιση των Σχεδίων. Από το Δεκέμβριο του 2007, πάμε στο Μάρτιο του 2008. Εδώ και πολύ καιρό προειδοποιούμε ότι τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα βρεθούμε ενώπιον δυσάρεστων καταστάσεων. Μεγάλη μερίδα συναδέλφων με πέραν των 8 ετών υπηρεσίας κινδυνεύουν να μείνουν αδιόριστοι. Μερίδιο ευθύνης έχουν πολλοί. Ελπίζουμε να διαψευστούμε.

 

 

3. Παγκύπρια Έρευνα Α.Κί.ΔΑ.: Ο λειτουργός της Δημοτικής Εκπαίδευσης έχει φωνή! Καιρός να την ακούσουμε!

Την αγχώδη και καταπιεστική πραγματικότητα που ζει καθημερινά, σημειώνει τηλεγραφικά συνάδελφος Βοηθός Διευθύντρια με 16-20 χρόνια υπηρεσίας, που εκτελεί χρέη διευθύνουσας σε σχολείο της υπαίθρου στη Λευκωσία.

«Είμαι διευθύνουσα σε μικρό σχολείο. Εργάζομαι 21 περιόδους διδάσκοντας 4 κύρια μαθήματα (Ελληνικά Α΄και Β΄, Μαθηματικά Α΄και Β΄) και Μουσική. Ο χρόνος που απομένει για την εκτέλεση των διοικητικών καθηκόντων, θεωρώ ότι είναι ανεπαρκής. Θεωρώ ότι δεν απομένει χρόνος για να ασκήσω το ρόλο του εκπαιδευτικού σύμβουλου και υποστηρικτή στο προσωπικό του σχολείου, κάτι το οποίο θεωρώ πολύ σημαντικό.

Με την εμπλοκή των σχολείων σε διάφορα προγράμματα έχει λιγοστέψει κατά πολύ ο διδακτικός χρόνος. Θεωρώ ότι είναι αδύνατο να καλυφθεί η ύλη σωστά, γεγονός που μας δημιουργεί τρομερό άγχος.»

 

 

4. www.akida.info: Όλη η εκπαίδευση με ένα κλικ – Βήμα διαλόγου για τον Αναθεωρημένο Στρατηγικό Σχεδιασμό Για την Παιδεία

Κάνοντας ένα κλικ στο www.akida.info βρίσκεται ό,τι εκπαιδευτικό-υπηρεσιακό θέμα σας ενδιαφέρει: εκπαιδευτικό υλικό για πολλά από τα μαθήματα όλων των τάξεων, επετειακό υλικό, ενημερωτικό υλικό για συνδικαλιστικά θέματα για να είστε πλήρως ενημερωμένοι. Μπορείτε να μπείτε σε πληθώρα εκπαιδευτικών σελίδων, περιλαμβανομένων των Υπουργείων Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας και της ΕΕΥ.  

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μοιραστούν το υλικό που έχουν με όλους τους συνάδελφους, μπορούν να το αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Επιπλέον στο Βήμα διαλόγου για το Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Παιδεία έχουμε δύο κείμενα του συνάδελφου Μιχάλη Πόλη σχετικά με τις πρόνοιες του Αναθεωρημένου Σχεδιασμού για το σύστημα μεταθέσεων και για την πρόσληψη των εκπαιδευτικών. Τα κείμενα είναι:

α) Ο Αναθεωρημένος Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Παιδεία και η αχρήστευση του συστήματος μεταθέσεων

β) Ο Αναθεωρημένος Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Παιδεία (ΑΣΣΠ) και η πρόσληψη των εκπαιδευτικών

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μελετήσουν την έκδοση μπορούν να το κάνουν μέσω της σύνδεσης  http://www.moec.gov.cy/stratigikoi_sxediasmoi/index.html

 

 

5. Εκδηλώσεις Α.Κί.ΔΑ.

Α) Η Επαρχιακή Επιτροπή Α.Κί.ΔΑ.Πάφου

σας προσκαλεί στην εκδήλωσή της με θέμα:

Η ανάπτυξη της προσωπικότητας των Κυπρίων και ο ρόλος του σχολείου

ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Δρ Γιάγκος Μικελλίδης

Αίθουσα εκδηλώσεων Τράπεζας Κύπρου (Πάφος)

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008, Ώρα 11:00 π.μ.

 

Β) Επαρχιακή Επιτροπή Α.Κί.ΔΑ. Λεμεσού

 

Ø

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΜΑΡΚΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

Η ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΖΑΚΑΚΙΟΥ, Η ΕΝΩΣΗ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΚΑΙ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ ΠΕΝΗΝΤΑ ΕΝΟΣ ΕΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΡΩΙΚΗ ΘΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΔΡΑΚΟΥ

ΜΑΡΚΟΣ ΔΡΑΚΟΣ, Ο ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ,

 Ο ΕΝΑΡΕΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΕΝΟΣ , Ο ΗΡΩΑΣ ΚΑΙ Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ: ΟΙ ΣΥΝΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΗΡΩΑ

  • ΣΟΛΩΝ ΠΟΙΗΤΑΡΙΔΗΣ, ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ Ε.Ο.Κ.Α., ΑΡΧΗΓΟΣ ΑΝΤΑΡΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
  • ΦΡΙΞΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ, ΤΟΜΕΑΡΧΗΣ Ε.Ο.Κ.Α., ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ- ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΑΓΙΑΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΖΑΚΑΚΙΟΥ

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2008 ΚΑΙ ΩΡΑ 6:30 Μ.Μ.

 ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΠΡΟΒΟΛΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΩΑ.

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28