Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 114 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 129 (6/1/2008)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. Τελευταία νέα από την ΠΟΕΔ.

2. Παγκύπρια Έρευνα Α.Κί.ΔΑ.: Ο λειτουργός της Δημοτικής Εκπαίδευσης έχει φωνή! Καιρός να την ακούσουμε!

3. Παραχώρηση Υποτροφιών

4. www.akida.info: Όλη η εκπαίδευση με ένα κλικ - Βήμα διαλόγου για τον Αναθεωρημένο Στρατηγικό Σχεδιασμό Για την Παιδεία

5. Χριστουγεννιάτικο κείμενο

 

 

1. Τελευταία νέα από την ΠΟΕΔ.

ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Παραδόθηκε από τον ΥΠΠ η τελευταία έκδοση του Στρατηγικού Σχεδιασμού για την Παιδεία κάτω από τον τίτλο «Η ολική αναθεώρηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος». Ο Σχεδιασμός είναι οργανωμένος σε πέντε κεφάλαια και περιλαμβάνει τρία παραρτήματα. Ως Α.Κί.ΔΑ. θα μελετήσουμε πολύ προσεχτικά το κείμενο και θα επανέλθουμε πολύ σύντομα με τις απόψεις και τις θέσεις μας.

 

 

2. Παγκύπρια Έρευνα Α.Κί.ΔΑ.: Ο λειτουργός της Δημοτικής Εκπαίδευσης έχει φωνή! Καιρός να την ακούσουμε!

Τρία καίρια θέματα, που τα βιώνουμε καθημερινά, θίγει συνάδελφος με 1-5 χρόνια υπηρεσίας, που εργάζεται σε σχολείο της υπαίθρου στη Λεμεσό. Σημειώνει:

«Είναι σημαντική η σωστή και παραγωγική επικοινωνία των γονιών με τους εκπαιδευτικούς. Οι γονιοί πρέπει να υποστηρίζουν το έργο των εκπαιδευτικών, γιατί μόνο έτσι εξασφαλίζεται η ακαδημαϊκή πρόοδος και η βελτίωση της συμπεριφοράς των παιδιών τους.

Επίσης, στο σχολείο είναι ουσιώδες να επικρατεί ένα ευχάριστο, δημοκρατικό κλίμα, όπου ο ρόλος της διεύθυνσης και των επιθεωρητών να είναι υποστηρικτικός και κατ’ ουδένα τρόπο ελεγκτικός.

Τέλος, η αναθεώρηση του Αναλυτικού Προγράμματος αποτελεί αδήριτη ανάγκη, ώστε να πάψει να είναι υλοκεντρική, αλλά να υποστηρίζει την ανάπτυξη στρατηγικών και δεξιοτήτων και να προωθεί το διαπολιτισμικό διάλογο.»

 

 

3. Παραχώρηση Υποτροφιών

Το Ίδρυμα Δημητράκη Κουμανταρή (Αραδίππου) προκηρύσσει Πρόγραμμα Χορηγήσεως Υποτροφιών (Research Bursaries) σε Κύπριους μεταπτυχιακoύς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2007-2008.

Κύπριοι φοιτητές που φοιτούν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Κύπρο ή στο εξωτερικό,  μπορούν να υποβάλουν ερευνητική πρόταση (έκτασης δύο (2) σελίδων και όχι περισσότερο), σε  θέματα που ανταποκρίνονται στους σκοπούς του Ιδρύματος.

Θα  πριμοδοτηθούν μέχρι δύο ερευνητικές μελέτες, μέχρι το ποσό των £2,000.- η κάθε μία.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η προώθηση της κοινωνικής, οικονομικής, επιστημονικής και πολιτιστικής προόδου της Αραδίππου και/ή των Αραδιππιωτών που ζουν στη Διασπορά.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ αποταθείτε αρχικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος:  www.IdrymaKoumandari.org.cy  ή επικοινωνήστε  ηλεκτρονικά με  τους:

Δρ. Πανίκκο Πουτζιουρή μέσω Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   ή τηλεφωνικώς +357-22-462210 .

Δρ Λοΐζο Συμεού μέσω Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.    ή τηλεφωνικώς +357-22 -713178

 

ΟΡΟΙ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ

§         O/η φοιτητής/τρια θα πρέπει να είναι Κύπριος πολίτης.

§         O/η φοιτητής/τρια πρέπει να φοιτούν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, π.χ.  ΜA/MSc/MPhil, που απαιτεί διπλωματική μελέτη (dissertation), έκτασης 10,000 -20,000 λέξεις.

§         O/η φοιτητής/τρια θα πρέπει να υποβάλει ερευνητική πρόταση (έκτασης δύο (2) σελίδων και όχι περισσότερο), σε θέματα που ανταποκρίνονται στους σκοπούς του Ιδρύματος, συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα (και ενδεικτικά εκπαιδευτικής επίδοσης).

§         O/η φοιτητής/τρια πιθανόν να προσκληθεί για προσωπική συνέντευξη.

§         Απαιτείται συστατική επιστολή από τον ακαδημαϊκό που ηγείται του προγράμματος (coordinator) ή που έχει την επιτήρηση της μελέτης (supervisor).

§         Μετά το πέρας της μελέτης, ο/η φοιτητής/τρια θα παραδώσει αντίγραφο της μελέτης στο Ίδρυμα (και πιθανόν να παρουσιάσει την εργασία σε τελετή που θα οργανώσει το Ίδρυμα ).

§         Γλώσσα παρουσίασης έρευνας Αγγλικά ή Ελληνικά.

§         Η πριμοδότηση θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, μετά από αξιολόγηση προόδου.

Οι προτάσεις με όλα τα συνοδευτικά στοιχεία πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς  μέχρι τις 30 Απριλίου 2008 στην ακόλουθη διεύθυνση:

Ίδρυμα Δημητράκη Κουμανταρή

Δημαρχείο Αραδίππου

Λεωφόρος Σταδίου  8,

Τ.Κ. 45024, 

7110 Αραδίππου - Κύπρος

τηλ. +357-24-811093

www.idrymakoumandari.org.cy

 

 

4. www.akida.info: Όλη η εκπαίδευση με ένα κλικ – Βήμα διαλόγου για τον Αναθεωρημένο Στρατηγικό Σχεδιασμό Για την Παιδεία

Κάνοντας ένα κλικ στο www.akida.info βρίσκεται ότι εκπαιδευτικό-υπηρεσιακό θέμα σας ενδιαφέρει: εκπαιδευτικό υλικό για πολλά από τα μαθήματα όλων των τάξεων, επετειακό υλικό, ενημερωτικό υλικό για συνδικαλιστικά θέματα για να είστε πλήρως ενημερωμένοι. Μπορείτε να μπείτε σε πληθώρα εκπαιδευτικών σελίδων, περιλαμβανομένων των Υπουργείων Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας και της ΕΕΥ.  

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μοιραστούν το υλικό που έχουν με όλους τους συνάδελφους, μπορούν να το αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

Επιπλέον στο Βήμα διαλόγου για το Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Παιδεία έχουμε το πρώτο κείμενο του συνάδελφου Μιχάλη Πόλη σχετικά με τις πρόνοιες του Αναθεωρημένου Σχεδιασμού για το σύστημα μεταθέσεων. Η εισαγωγή του κειμένου ακολουθεί.

 

Θέμα: Ο Αναθεωρημένος Στρατηγικός Σχεδιασμός για την Παιδεία (ΑΣΣΠ)

και η αχρήστευση του συστήματος μεταθέσεων

Συνάδελφε,

Συμφωνείς να πρωτοδιορίζονται οι δάσκαλοι για οκτώ συνεχόμενα χρόνια χωρίς δικαίωμα μετάθεσης σε άλλη επαρχία, πριν τελειώσει η οκταετία;

Συμφωνείς να θεωρείται το ίδιο από πλευράς μονάδων, είτε υπηρετείς δίπλα από το σπίτι σου, είτε 30 χιλιόμετρα μακριά;

Συμφωνείς να υποχρεώνεται ένας δάσκαλος να υπηρετεί για 5 χρόνια στο ίδιο σχολείο, χωρίς δικαίωμα να ζητήσει μετάθεση πριν το κλείσιμο της πενταετίας;

Συμφωνείς ότι η μη ικανοποιητική, ισόρροπη και σταθερή στελέχωση των σχολείων μας οφείλεται στο υπάρχον σύστημα μεταθέσεων και τοποθετήσεων;

Συμφωνείς με την ουσιαστική αχρήστευση του συστήματος μονάδων μεταθέσεων, που λειτούργησε ως προστατευτική ομπρέλα;

Είσαι έτοιμος στα 50 σου χρόνια να διοριστείς σε άλλη επαρχία, για να επιτύχει «η ισόρροπη στελέχωση των σχολείων;»

Είσαι έτοιμος να υποστείς έξοδα καυσίμων, φθορών και ενοικίων, με την αόριστη υπόσχεση ότι στο μέλλον θα συζητηθούν κάποια αντισταθμίσματα;

Όλες οι πιο πάνω ρυθμίσεις θεωρώ ότι κρύβονται στον Αναθεωρημένο Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Παιδεία. Αν αμφιβάλλεις, διάβασε τις σελίδες 32-33 του κειμένου, όπως είναι κατατεθειμένες στο διαδίκτυο, ή το τεκμηριωμένο κείμενο που επισυνάπτεται.

 

 

5. Χριστουγεννιάτικο κείμενο

Σας  στέλνουμε ξανά το Χριστουγεννιάτικο κείμενο, που στάληκε με την ηλεκτρονική χριστουγεννιάτικη κάρτα τη μέρα των Χριστουγέννων, λόγω τυπογραφικών λαθών στην τελευταία παράγραφο. Απολογούμαστε για το λάθος.

2007 χρόνια τώρα γεννιέται...

2007 χρόνια τώρα γεννιέται... στα σπήλαια και τις φάτνες των ταπεινών, στους δρόμους με τους ανάπηρους, στα παιδιά των κάθε λογής φαναριών, στα νοσοκομεία με τους αρρώστους, στα γηροκομεία με τους παππούδες, στις φυλακές με τους κρατουμένους, στα όνειρα του κοριτσιού με τα σπίρτα, στις καρδιές αυτών που τον κοινωνούν στις Εκκλησιές Του, σε όσους προσεύχονται, σε όσους αγαπούν, σε όσους μετανοούν...

2007 χρόνια τώρα Τον θέλουμε να γεννιέται στα ρεβεγιόν μας, στα χριστουγεννιάτικα δέντρα μας, στα φαγητά, στα άθλια σόου των διασκεδαστών μας, στις δηλώσεις των Ισχυρών, στα όπλα και τις κραυγές των πολέμων, στις θλιβερές αμαρτίες μας, σε μια Ιστορία καμωμένη από χρήμα, εγωισμούς, ψέμα, θάνατο, γεμάτη Ηρώδηδες που θέλουν να Τον θανατώσουν, για να μη χάσουν το προνόμιο να δυναστεύουν τη ζωή μας...

2007 χρόνια τώρα είναι εδώ, δίπλα μας, μαζί μας, σε ό,τι κάνουμε, σε ό,τι θα θέλαμε να κάνουμε, στο χαμόγελο που χαρίζουμε στο διπλανό μας, στο δάκρυ που κυλά απ' τα μάτια μας για κάθε τι που πεθαίνει, στην απλότητα, στη ζεστασιά, στη σκέψη, στο άγγιγμα της καμπάνας, στο πιάτο φαγητό που δίνουμε, στην κουβέντα που θα πούμε απ' την καρδιά μας, στη μια προσευχή που θα πούμε, στο ξεπέρασμα της αμαρτίας και του μίσους προς τους Άλλους...
2007 χρόνια τώρα ζητά να γεννηθεί σε σένα, σε μένα, σε όλους μας. Θα Του ανοίξουμε φέτος; Η απάντηση θα δοθεί χαράματα, 25 Δεκεμβρίου 2007. Και θα είναι προσωπική. Γιατί δεν παύει να είναι ο προσωπικός Θεός του καθενός μας. Ο Χριστός μας!

(Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος)

Ø

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28