Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 157 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Διορισμοί αντικαταστατών για κάλυψη πιεστικών αναγκών τώρα!

Η απόφαση της πλειοψηφίας της Βουλής να δεσμεύσει τα κονδύλια για διορισμό αντικαταστατών στα σχολεία οδηγεί σε σοβαρή δυσλειτουργία δεκάδες δημοτικά σχολεία. Επιπλέον δημιουργεί μεγάλη ανθρωπιστική κρίση. Εκατοντάδες αδιόριστοι συνάδελφοι χάνουν τα μέσα επιβίωσης. Πολλοί από αυτούς είναι οικογενειάρχες με παιδιά και ζουν  στην αβεβαιότητα, την απόγνωση και την ανασφάλεια.

 

Το Υπουργείο Παιδείας, με σχετική εγκύκλιο¹ που έστειλε στα σχολεία, προσπαθεί να φορτώσει το πρόβλημα στους διορισμένους δασκάλους. Καλεί τους διευθυντές  να προβούν «στις απαραίτητες εσωτερικές διευθετήσεις ώστε να εφαρμοστεί ο θεσμός των αντικαταστάσεων από το υφιστάμενο προσωπικό».

 

Η εγκύκλιος του Υπουργείου μπορεί να εφαρμοστεί μόνο υπό την προϋπόθεση ότι κανένας συνάδελφος δεν θα αναγκαστεί να κάνει πέραν των 10 αντικαταστάσεων, όπως επιτάσσουν οι σχετικοί Κανονισμοί. Σε περίπτωση που οι δέκα αντικαταστάσεις έχουν συμπληρωθεί, τότε πρέπει να γίνεται διαμοιρασμός των μαθητών, μέχρι να αναγκαστεί η επίσημη πλευρά να διορίσει έκτακτο προσωπικό για αναπλήρωση των δασκάλων που απουσιάζουν.  

 

Τομέας Συνδικαλιστικής Τεκμηρίωσης

ΑΚΙΔΑ

 

1 Εγκυκλιος Υ.Π.Π. : 15.15.18,15.15.19, ημερ. 16/01/2012 με θέμα «Διορισμοί αντικαταστατών στα Σχολεία»

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28