Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 208 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 128 (18/12/2007)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. Σημαντικές ανακοινώσεις ΕΕΥ - Υπενθύμιση

2. Τελευταία νέα από την ΠΟΕΔ.

3. Δημοσιογραφική διάσκεψη Α.Κί.ΔΑ.

4. Παγκύπρια Έρευνα Α.Κί.ΔΑ.: Ο λειτουργός της Δημοτικής Εκπαίδευσης έχει     φωνή! Καιρός να την ακούσουμε!

5. www.akida.info: Όλη η εκπαίδευση με ένα κλικ - πλούσιο υλικό για τα Χριστούγεννα

6. Εκδηλώσεις Α.Κί.ΔΑ: Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι

 

 

1. Σημαντικές ανακοινώσεις ΕΕΥ - Υπενθύμιση

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Επιθεωρητής Γενικών Μαθημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης (5 θέσεις)

Επιθεωρητής Ειδικών Μαθημάτων Δημοτικής Εκπαίδευσης, για την Τέχνη (1 θέση)

Διευθυντής Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοτική Εκπαίδευση) (25 θέσεις)

Διευθυντής Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης (Προδημοτική Εκπαίδευση) (2 θέσεις)

Βοηθός Διευθυντής Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης (Δημοτική Εκπαίδευση) (33 θέσεις)

Βοηθός Διευθυντής Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης (Προδημοτική Εκπαίδευση) (4 θέσεις)

Αιτήσεις από ενδιαφερομένους πρέπει να υποβληθούν στην ΕΕΥ μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, με τη συμπλήρωση του εντύπου ΕΕΥ14 – Αίτηση για Προαγωγή, στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, στη διεύθυνση: www.eey.gov.cy. Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι από 7 μέχρι 27 Δεκεμβρίου 2007.

 

ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2008-2009

1. Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας καλεί τους εκπαιδευτικούς Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης να υποβάλουν τα πιο κάτω έντυπα, μόνο σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Επιτροπής: www.eey.gov.cy. Τα έντυπα αυτά είναι:

1.1 Έντυπο ΕΕΥ 11 – Αίτηση μετάθεσης

1.2 Έντυπο ΕΕΥ 12 – Αίτηση μη μετάθεσης.

Η υποβολή των πιο πάνω αιτήσεων, από όλους ανεξαίρετα τους μόνιμους ή επί δοκιμασία εκπαιδευτικούς, είναι υποχρεωτική.

2. Έντυπο ΕΕΥ 13 Αίτηση μετάθεσης ή μη μετάθεσης για ειδικούς λόγους

Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα επικαλεστούν ειδικούς λόγους για μετάθεση ή μη μετάθεσή τους, πέρα από την υποβολή των εντύπων ΕΕΥ11 ή ΕΕΥ12, θα πρέπει να υποβάλουν στην ΕΕΥ και το έντυπο ΕΕΥ13 μαζί με όλα τα απαραίτητα αποδεικτικά ή δικαιολογητικά στοιχεία. Το έντυπο ΕΕΥ13 με τα σχετικά έγγραφα πρέπει να αποσταλεί ταχυδρομικά στο Γραφείο της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας στη διεύθυνση: Οδός Μιχαλάκη Καραολή, 1408 Λευκωσία. Διευκρινίζεται ότι η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας θα εξετάζει λόγους υγείας μόνο μετά από έκθεση Ιατροσυμβουλίου.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων είναι μέχρι 21 Δεκεμβρίου 2007.

 

 

2. Τελευταία νέα από την ΠΟΕΔ.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ  E.I.  ΚΑΙ  ETUCE  ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ο συντονιστής του ευρωπαϊκού τμήματος της Εκπαιδευτικής Διεθνούς (Ε.Ι.) Charlie Lenon  και ο πρόεδρος του Πανευρωπαϊκού Συνδικαλιστικού Φορέα Εκπαιδευτικών Οργανώσεων (ETUCE) Ronnie Smith επισκέφθηκαν αυτή την εβδομάδα την Κύπρο.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους είχαν χωριστές συναντήσεις με τις ελληνοκυπριακές εκπαιδευτικές οργανώσεις (ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ) και τις τουρκοκυπριακές  (KTOS, KTOEOS).

Την Πέμπτη 13.12.2007 έγινε κοινή συνάντηση μ’ όλες τις οργανώσεις στο Ινστιτούτο Γκαίτε – Λήδρα Πάλλας.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι δυνατότητες επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ των Οργανώσεων.

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η συντεχνία των εκπαιδευτικών οργανώσεων της Μάλτας MUT και οι αιγυπτιακές εκπαιδευτικές οργανώσεις υπέγραψαν την Πέμπτη 13.12.2007 πρωτόκολλο συνεργασίας με την ΠΟΕΔ.  Ως γνωστό οι δυο αποστολές είχαν επισκεφτεί την Κύπρο την περασμένη βδομάδα ως φιλοξενούμενοι της ΠΟΕΔ.

Τα πρωτόκολλα συνεργασίας αποτελούν τη βάση και την αφετηρία για μια διευρυμένη συνεργασία των τριών συντεχνιών.

ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΟ FORUM

Μεγάλη επιτυχία σημείωσε στην Πάφο (10.12.2007) η πρώτη συνάντηση εκπροσώπων από 18 συντεχνίες εκπαιδευτικών από Μεσογειακές χώρες (MedFORUM). H συνάντηση, η οποία ήταν πρωτοβουλία των ελληνοκυπριακών εκπαιδευτικών οργανώσεων, υπέγραψε την πρώτη επίσημη συνεργασία ενώ διακήρυξε τους κοινούς στόχους και επιδιώξεις.

Προσωρινή επιτροπή ανέλαβε να διέλθει τα οργανωτικά ζητήματα και να διοργανώσει την επόμενη συνάντηση.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΜΕ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ

Ολοκληρώθηκαν αυτή την εβδομάδα οι συναντήσεις του Υπουργού Παιδείας με τους Διευθυντές σχολείων με την τελευταία συνάντηση στη Λεμεσό.

ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ

Νέα έκδοση του στρατηγικού σχεδιασμού για την Παιδεία αναμένεται να κοινοποιήσει το ΥΠΠ την ερχόμενη εβδομάδα.  Σύμφωνα με δηλώσεις του Υπουργού, σ’αυτή θα περιέχονται οι καταληκτικές επίσημες θέσεις για τη μεταρρύθμιση.

ΑΝΑΔΟΜΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Σύμφωνα με το σχεδιασμό για αναδόμηση του Υπουργείου Παιδείας, εξήντα νέες διοικητικές θέσεις θα περιλαμβάνονται στον τακτικό προϋπολογισμό του 2008.Μεγάλος αριθμός των νέων θέσεων αφορούν νέα καθήκοντα ενώ άλλες στελεχώνονταν παλαιότερα από απoσπασμένους εκπαιδευτικούς.

 

 

3. Δημοσιογραφική διάσκεψη Α.Κί.ΔΑ.

Την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2007 έγινε δημοσιογραφική διάσκεψη της Α.Κί.ΔΑ., στην οποία δόθηκαν τα αποτελέσματα της παγκύπριας έρευνάς μας για τα προβλήματα της καθημερινότητας του εκπαιδευτικού. Με μεγάλη ικανοποίησή μας είδαμε τα αποτελέσματα να δημοσιεύονται σε όλες της μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες και να σχολιάζονται ραδιοφωνικά ή τηλεοπτικά.  Μέσα από την έρευνα διαφάνηκε ότι οι συνάδελφοι ενδιαφέρονται για βελτίωση των συνθηκών εργασίας των σχολείων. Μας δίνεται έτσι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προβάλουμε τα αποτελέσματα αυτά προς το ΥΠΠ, αλλά και την κοινωνία, για διαφοροποίηση της κοινής γνώμης έναντι των εκπαιδευτικών.

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στην επόμενη έκδοση της Παρέμβασης, που θα φτάσει ταχυδρομικά κοντά σας, και θα τοποθετηθούν και στην ιστοσελίδα της Κίνησής μας.

 

 

4. Παγκύπρια Έρευνα Α.Κί.ΔΑ.: Ο λειτουργός της Δημοτικής Εκπαίδευσης έχει  φωνή! Καιρός να την ακούσουμε!

Με τα θέματα της ενίσχυσης και τις ώρες που δίνονται για θηλασμό ασχολείται συνάδελφος με 16 - 20 χρόνια υπηρεσίας, που εργάζεται σε σχολείο της Λευκωσίας. Σημειώνει χαρακτηριστικά:

«Να δίνονται ώρες ενίσχυσης στις δασκάλες της Α΄ τάξης από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Πάντα υπάρχουν αδύνατοι μαθητές στην Α΄ τάξη και πρέπει να παίρνουν τη βοήθεια τη στιγμή που τη χρειάζονται, πριν να δημιουργηθεί χάσμα με το υπόλοιπο σύνολο.

Οι εγκρίσεις για ειδική εκπαίδευση να έρχονται πιο σύντομα και όχι έπειτα από ένα χρόνο.

Περισσότερες ώρες για θηλασμό και όχι από τα κενά των δασκάλων.»

 

 

5. www.akida.info: Όλη η εκπαίδευση με ένα κλικ – πλούσιο υλικό για τα Χριστούγεννα

Κάνοντας ένα κλικ στο www.akida.info βρίσκεται ότι εκπαιδευτικό-υπηρεσιακό θέμα σας ενδιαφέρει: εκπαιδευτικό υλικό για πολλά από τα μαθήματα όλων των τάξεων, επετειακό υλικό για τα Χριστούγεννα, ενημερωτικό υλικό για συνδικαλιστικά θέματα για να είστε πλήρως ενημερωμένοι. Μπορείτε να μπείτε σε πληθώρα εκπαιδευτικών σελίδων, περιλαμβανομένων των Υπουργείων Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας και της ΕΕΥ. 

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μοιραστούν το υλικό που έχουν με όλους τους συνάδελφους, μπορούν να το αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνση μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

 

6. Εκδηλώσεις Α.Κί.ΔΑ.: Χριστουγεννιάτικο παζαράκι

Αυτά τα Χριστούγεννα, κάντε δώρο ένα βιβλίο

και δώστε λίγη χαρά σ’ ένα λυπημένο προσωπάκι

Φιλανθρωπικό Παζαράκι Ανεξάρτητης Κίνησης Δασκάλων-Νηπιαγωγών

Μπροστά από το Συνεργατικό Ταμιευτήριο Δασκάλων – Λ/σία (κεντρικά γραφεία ΠΟΕΔ)

Σάββατο 22 Δεκ 07, 10:00π.μ. - 4:00μ.μ.μ

Όλα τα έσοδα θα δοθούν σε παιδιά φτωχών οικογενειών

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ

Ø

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10