Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 231 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 124 (12/11/2007)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. Τελευταία νέα από την ΠΟΕΔ.

2. Παγκύπρια Έρευνα Α.Κί.ΔΑ.: Ο λειτουργός της Δημοτικής Εκπαίδευσης έχει φωνή! Καιρός να την ακούσουμε!

3. Ιστοσελίδα Α.Κί.ΔΑ: Βήμα διαλόγου για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του ΥΠΠ – Πλούσιο Υλικό για το Πολυτεχνείο

4. Τριήμερο στον Πρωταρά για ξεκούραση

 

 

1. Τελευταία νέα από την ΠΟΕΔ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΙΘΜΟΥ ΠΡΟΣΘΕΤΩΝ ΘΕΣΕΩΝ ΕΚΠ/ΤΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΕΙΣΔΟΧΗΣ - ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ

Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε στην ΠΟΕΔ επιστολή (8.11.2007) με την οποία ενημερώνεται η Οργάνωση για την απόφαση δημιουργίας πρόσθετων θέσεων ως εξής:

Α΄ ΦΑΣΗ – ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2008

  • 250 θέσεις για δασκάλους, από τις οποίες οι 85 θέσεις για την Ειδική Εκπαίδευση
  • 70 θέσεις για νηπιαγωγούς

Β΄ ΦΑΣΗ – ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2009

  • 215 θέσεις για δασκάλους, από τις οποίες οι 55 θέσεις για την Ειδική Εκπαίδευση

Η υλοποίηση της Α΄ φάσης της πιο πάνω απόφασης θα επιτευχθεί με σχετική τροπολογία του Νομοσχεδίου του Προϋπολογισμού που έχει κατατεθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Την προσεχή Τετάρτη αναμένεται η παράδοση των νέων σχεδίων υπηρεσίας στην ΠΟΕΔ από τη Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου στην ΠΟΕΔ.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΚΑΙ Β. ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα δημοσιευτούν οι ημερομηνίες για τις συνεντεύξεις των υποψήφιων Β. Διευθυντών και Διευθυντών.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ – ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ «ΕΚΛΕΓΕΣΘΑΙ»

Την προσεχή Τρίτη θα συζητηθεί από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή το δικαίωμα των εκπαιδευτικών για διεκδίκηση αξιωμάτων της τοπικής αυτοδιοίκησης.  Παρόντες στη συζήτηση θα είναι οι εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών συνδικαλιστικών οργανώσεων.

ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΔΣ ΠΟΕΔ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ το οποίο συνήλθε στις 8 Νοεμβρίου 2007 πήρε τις ακόλουθες αποφάσεις:

  • Αφού επεξεργάστηκε εγκύκλιο του ΥΠΠ για τις σχολικές γιορτές συμφωνήθηκε να προωθηθεί άμεσα για την επίσημη κοινοποίησή της στα σχολεία ενόψει και των Χριστουγεννιάτικων γιορτών.
  • Η Οργάνωση θα μπει στη διαδικασία διαλόγου για το Στρατηγικό Σχεδιασμό της Παιδείας αναμένοντας ως ένδειξη καλής θέλησης, την ικανοποίηση από πλευράς του Υπουργείου σημαντικών αιτημάτων της Οργάνωσης που εκκρεμούν.        

Καταγράφηκε σειρά εισηγήσεων επί της ουσίας του εγγράφου ενώ επιλέγηκαν ως θέματα για σύσταση ομάδων εργασίας: 

(α) Η Αξιολόγηση των Εκπαιδευτικών 

(β) Η Επιμόρφωση 

(γ) Η Αναδιάρθρωση του διδακτικού χρόνου 

(δ) Η Διαπολιτισμική Αγωγή

Στην όλη συζήτηση ήταν έντονη η αντίδραση για τα όποια ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα.

  • Αποφασίστηκε η σύνταξη και αποστολή επιστολής στην Διεύθυνση Δημοτικής με θέμα «Παιδιά με βίαιη συμπεριφορά στα σχολεία».

 

 

2. Παγκύπρια Έρευνα Α.Κί.ΔΑ.: Ο λειτουργός της Δημοτικής Εκπαίδευσης έχει φωνή! Καιρός να την ακούσουμε!

Πώς θα μπορούσε η δουλειά μας να εξακολουθήσει να είναι υπέροχη, σχολιάζει συναδέλφισσα με 20+ χρόνια υπηρεσίας, που εργάζεται σε σχολείο της υπαίθρου στη Λάρνακα:

«Η δουλειά μας είναι υπέροχη και θα μπορούσε να μείνει υπέροχη, αν:

  • δεν είμαστε ‘υποχρεωμένοι’ να εμπλακούμε κάθε χρόνο σε τόσα άλλα, εκτός από το μάθημά μας (διάφορα προγράμματα, διαγωνισμοί, κτλ.)
  • οι διευθυντές/τριες έμπαιναν στις τάξεις στο διδακτικό χρόνο που τους αναλογεί και δεν ήταν συνεχώς ‘πνιγμένοι στη δουλειά’
  • υπήρχε γραμματειακό προσωπικό για όλα αυτά που κάνουμε και δεν είναι διδακτικό μας καθήκον».

 

 

3. Ιστοσελίδα Α.Κί.ΔΑ: Βήμα διαλόγου για το Στρατηγικό Σχεδιασμό του ΥΠΠ – Πλούσιο υλικό για το Πολυτεχνείο

Στην ιστοσελίδα μας στο www.akida.info θα βρείτε πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό για πολλά από τα μαθήματα όλων των τάξεων (νέο υλικό για Γλώσσα Στ΄– 4η ενότητα) και υλικό για το Πολυτεχνείο. Το υλικό αυτό πρέπει να κατεβεί ολόκληρο και να μπει μαζί με την παρουσίαση στο powerpoint. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συνάδελφους, που παραχώρησαν το υλικό τους.

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μοιραστούν το υλικό που έχουν με όλους τους συνάδελφους, μπορούν να το αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. .

Στο  Βήμα Διαλόγου για το Στρατηγικό Σχεδιασμό για την Παιδεία οποιοσδήποτε μπορεί να εκφράσει άποψη. Απλά στείλτε τη στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα δημοσιευτεί.

 

 

4. Τριήμερο στον Πρωταρά για ξεκούραση

Στα πλαίσια του Ανώτατου Συμβουλίου της Κίνησής μας, που θα γίνει από 23-25 Νοεμβρίου 2007 στον Πρωταρά, δίνεται η ευκαιρία σε όσους συνάδελφους το επιθυμούν να έχουν μοναδική ευκαιρία για ξεκούραση! Απολαύστε το εντυπωσιακό περιβάλλον και τις ανέσεις του ξενοδοχείου 5 αστέρων Grecian Park σε φανταστικές τιμές:

 

μονόκλινο Β&Β  £30

δίκλινο (2 άτομα) Β&Β  £38

δίκλινο (2 άτομα + παιδί κάτω των 12 ετών) Β&Β  £38

δίκλινο (2 άτομα + τρίτο άτομο άνω των 12 ετών) Β&Β  £53

 

Για κρατήσεις στα τηλέφωνα:

Απόστολος Αποστολίδης 99 744808

Τιμόθεος  Ευθυμίου  99 487082

Θανάσης  Σαββίδης  99 428868

Μιχάλης  Κεφάλας  99 605297

Νίκος  Κεραυνός  99 371272

Ø

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Από την Α.Κί.Δα

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10