Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 204 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 117 (23/9/2007)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. Συναντήσεις ΠΟΕΔ με Ε.Ε.Υ

2. Τελευταία νέα από την ΠΟΕΔ

3. Για 15 χρόνια επιμένουμε

4. Ο διάλογος για αλλαγή του καταστατικού της ΠΟΕΔ

5. Παγκύπρια Έρευνα Α.Κί.ΔΑ.

6. Εκπαιδευτικό υλικό στην ιστοσελίδα της Α.Κί.ΔΑ.

 

 

1. Συναντήσεις ΠΟΕΔ με Ε.Ε.Υ

Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας εξήγγειλε αυτό το καλοκαίρι την απόφασή της να διακόψει τις συναντήσεις με την ΠΟΕΔ κατά τις οποίες οι αντιπρόσωποί μας παρουσίαζαν περιπτώσεις και προβλήματα τοποθετήσεων και  μεταθέσεων που αφορούσαν τον κλάδο.  Η απόφαση αυτή της Ε.Ε.Υ. κοινοποιήθηκε στην ΠΟΕΔ μαζί με σχετική γνωμάτευση της Εισαγγελίας που εξασφάλισε η Επιτροπή.

Είναι η άποψή μας πως οι συναντήσεις, τόσο  των Επαρχιακών Επιτροπών όσο και της Γραμματείας της ΠΟΕΔ με την Ε.Ε.Υ., αποτελούν μια πρακτική, η οποία πάει σε βάθος χρόνου και πρόσφερε θετικές υπηρεσίες. Βοήθησε στην καλύτερη διαχείριση των τοποθετήσεων και μεταθέσεων των δασκάλων και στην καλύτερη στελέχωση των σχολείων.  

Ως διαδικασία είχε έντονα τα στοιχεία της διαφάνειας και διαχρονικά δεν παρουσίασε συμπτώματα παρέμβασης στο ομολογουμένως δύσκολο έργο της Ε.Ε.Υ.

Οι συγκεκριμένες συναντήσεις έδιναν την ευκαιρία για ακριβή παρουσίαση δυσχερειών και αναγκών που σε τοπικό επίπεδο έπρεπε να αντιμετωπιστούν. Οι Επαρχιακές Επιτροπές γνωρίζουν καλύτερα τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες των σχολείων και των τοπικών κοινωνιών.  Επιπρόσθετα αποτελούσαν και την ουσιαστική ευκαιρία άμεσης επαφής της Επιτροπής με προβλήματα της βάσης των εκπαιδευτικών.

Οι  όποιες διορθώσεις των μεταθέσεων προς το τέλος Αυγούστου γίνονται με την πίεση του χρόνου και δυσκολεύουν τις επιλογές για διόρθωση.

Ως ΑΚΙΔΑ  νιώθουμε ότι ο ανθρώπινος χαρακτήρας που έδειξε η Ε.Ε.Υ. τείνει να υποβαθμιστεί, τον τελευταίο καιρό, στη συνείδηση των εκπαιδευτικών.

Εκτιμούμε πως όποια άλλα μέτρα επαφής  υιοθετήσει η Επιτροπή θα είναι δύσκολο να αντικαταστήσουν την αμεσότητα των επαφών με τα Επαρχιακά Γραφεία και τη Γραμματεία της ΠΟΕΔ και ζητούμε τη συνέχιση των συναντήσεων  πάνω σε θεσμική βάση, ως μια διαδικασία που συνέβαλε ουσιαστικά στην ορθολογική αντιμετώπιση των μεταθέσεων.

Οι θεσμικές συναντήσεις θα αποτρέψουν την ανάγκη για την όποια παρέμβαση οποιουδήποτε, που θα φέρει σε δύσκολη θέση την Ε.Ε.Υ. Με όλα αυτά θεωρούμε ότι θωρακίζουμε το κύρος της Ε.Ε.Υ. και στηρίζουμε το έργο της ενδυναμώνοντας το ρόλο της ως εταίρου στην εκπαίδευση του τόπου.

Κλείνοντας, θα ήταν παράλειψη να μη σημειώσουμε, πως μια μερίδα συναδέλφων έμειναν ανικανοποίητοι και ίσως, πικραμένοι, κατά τις φετινές σειρές μεταθέσεων/τοποθετήσεων, αφού η Ε.Ε.Υ. δεν κατάφερε να ικανοποιήσει τις προτιμήσεις τους.

 

 

2. Τελευταία νέα από την ΠΟΕΔ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΟΡΤΕΣ

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς η ΠΟΕΔ έχει ξεκινήσει μια συστηματική προσπάθεια ελέγχου, αναδιοργάνωσης και περιορισμού της έκτασης των σχολικών εορτών.

Η Α.Κί.ΔΑ. επικεντρώνει την προσοχή της στα πιο κάτω:

-Καθορισμός του χρόνου διάρκειας

-Έλεγχος της ποιότητας

-Περιορισμός και επιλογή των ενδοσχολικών και εξωσχολικών   εκδηλώσεων

-Έμφαση και στόχος να είναι το παιδί

-Να αποφεύγεται η διάλυση του σχολείου για τη διεξαγωγή μιας σχολικής γιορτής

ΝΕΕΣ ΟΡΓΑΝΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ

Αναμένεται ότι στο νέο προϋπολογισμό του κράτους για το 2008 θα περιλαμβάνονται 250 μονιμοποιήσεις (συμβασιούχων) δασκάλων και 82 νηπιαγωγών, σύμφωνα με δέσμευση του Υπουργού Παιδείας και του Υπουργού Οικονομικών.

Έντονες ήταν οι προσπάθειές μας, προς τα Υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών που έφεραν αυτό το αποτέλεσμα., με στόχο την απάμβλυνση του μεγάλου προβλήματος του μόνιμου διορισμού των συμβασιούχων. Νέος, πλέον, στόχος μας θα είναι η τήρηση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου ότι τα επόμενα δυο – τρία χρόνια ο αριθμός των συμβασιούχων, θα περιοριστεί στον αριθμό ασφαλείας, με αποτέλεσμα να περιοριστεί σημαντικά.

ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΕΛΜΕΚ

Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται την ερχόμενη βδομάδα τα μέλη της ΟΕΛΜΕΚ. Κύριο αίτημά τους  είναι η συμφωνημένη εργαστηριοποίηση συγκεκριμένων μαθημάτων όπως η Βιολογία.

 

 

3. Για 15 χρόνια επιμένουμε

Ως Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών, για 15 χρόνια, αγωνιζόμαστε με επιμονή για να δώσουμε στους λειτουργούς δημοτικής και προδημοτικής εκπαίδευσης αυτό που αξίζουν: Τη δικαιοκρισία στις διοικητικές πράξεις, τις καταλληλότερες εργασιακές συνθήκες και την ειλικρινή συνδικαλιστική στήριξη, που χρειάζεται ο καθένας στη δική του προσωπική και επαγγελματική πορεία.

Κάθε αρχή νέας χρονιάς συλλογιζόμαστε τι πετύχαμε. Ανάμικτα τα συναισθήματα.  ΕΝΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΙΓΟΥΡΟ: Πετύχαμε αρκετά, όμως χρειαζόμαστε περισσότερα και, κυρίως, κατανόηση του μεγέθους της επιβάρυνσης της καθημερινότητας των εκπαιδευτικών με εξωδιδακτικά καθήκοντα και πιο γρήγορους ρυθμούς ικανοποίησης αιτημάτων  για ποιοτική βελτίωση της εκπαίδευσης. Πώς θα το πετύχουμε; Nα γίνουμε ΠΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΙ ΩΣ ΚΛΑΔΟΣ!

 

 

4. Ο διάλογος για αλλαγή του καταστατικού της ΠΟΕΔ

Ø

Η ΠΟΕΔ είχε από πολλού εισέλθει στο διάλογο για το ήδη ξεπερασμένο καταστατικό της. Οι διεργασίες κορυφώνονται το φετινό φθινόπωρο. Η Α.Κί.ΔΑ. εργάστηκε έντονα το τελευταίο εξάμηνο, για να είναι έτοιμη για τις μέρες διαλόγου και ενημέρωσης που μας αναμένουν.

Με μέτρο, δημοκρατία και διάκριση προτείναμε τις απόψεις μας για μια συνολική ρύθμιση ενός νέου καταστατικού, που θα οδηγήσει την ΠΟΕΔ στο μέλλον. Με σεβασμό θα πορευτούμε και στα πολύ σημαντικά στάδια ενημέρωσης όλων των συναδέλφων μας, καθώς και στην καθοριστική ψηφοφορία του κλάδου για τις οριακές αλλαγές.

Η Α.Κί.ΔΑ. θα σε συντροφεύει και στην περίοδο διαλόγου για τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού και της λειτουργίας της ΠΟΕΔ. Κάποιοι έχουν ήδη ξεκινήσει να εκτοξεύουν κατηγορίες (και προς την Α.Κί.ΔΑ) και να εφευρίσκουν σκοπιμότητες πίσω από το έγγραφο των εισηγήσεών μας. Θα απαντήσουμε την ώρα που πρέπει. Όμως εμάς δεν μας ενδιαφέρει τι λένε ή μας κατηγορούν. Πιο πολύ μας ενδιαφέρει η δική σας άποψη, γιατί εσείς συνάδελφοι θα ψηφίσετε για καταστατικές αλλαγές.

Η Α.Κί.ΔΑ. αφουγκράζεται και θα αφουγκραστεί και τη δική σου φωνή, τη φωνή του κάθε συνάδελφου και θα τη σεβαστεί.

 

 

5. Παγκύπρια Έρευνα Α.Κί.ΔΑ.

Άμεση και μαζική ήταν η ανταπόκρισή σας στην παγκύπρια έρευνά μας. Όπως υποσχεθήκαμε, τα αποτελέσματα θα είναι έτοιμα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου και θα σας κοινοποιηθούν στην επόμενη έκδοση της Παρέμβασης. Ταυτόχρονα, θα μας βοηθήσουν ως Α.Κί.ΔΑ. να  μορφοποιήσουμε το νέο μας διεκδικητικό πλαίσιο στοχεύοντας σε ένα καλύτερο μέλλον. Ως κλάδος οφείλουμε να επανακαθορίσουμε πορεία και να επιστρέψουμε στη δυναμική διεκδίκηση αιτημάτων για τη ΔΗΜΟΤΙΚΗ, την ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗ και ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ και, γενικά, για την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ μέσα στο σχολείο. ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

 

 

6. Εκπαιδευτικό υλικό στην ιστοσελίδα της Α.Κί.ΔΑ.

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στο www.akida.info και θα βρείτε πλούσιο υλικό, αφού έχει εμπλουτιστεί και με εβδομαδιαία σχέδια εργασίας για τα νέα βιβλία της Γλώσσας για όλες τις τάξεις. Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συναδέλφους, που οικειοθελώς παραχώρησαν το υλικό τους.

 

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Από την Α.Κί.Δα

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10