Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 261 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 114 (2/5/2007)

Θέματα:


1. Εκπαιδευτικό Συνέδριο Α. Κί. ΔΑ. : Ομαδοσυνεργατική Διδασκαλία και Μάθηση με παιδιά μικρής ηλικίας (προσχολική ηλικία και Α΄τάξη)

2. Διαμαρτυρία ΠΟΕΔ για τη στάση της Γραμματείας της ΕΤUCΕ – Συμπαράσταση από ΔΟΕ

3. Ακόμα μια καινοτομία από την ΑΚΙΔΑ – Παγκύπρια Έρευνα για προβλήματα του Εκπαιδευτικού

4. Ο διδακτικός χρόνος των εκπαιδευτικών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης – Μελέτη από το Μιχάλη Πόλη

5. Η ΠΟΕΔ ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για την προώθηση των εκκρεμούντων θεμάτων

6. Διάβημα ΠΟΕΔ προς Πρόεδρο της Βουλής για υλοποίηση ίδρυσης νέων θέσεων

 

 


1. Εκπαιδευτικό Συνέδριο Α.Κί.ΔΑ. Ομαδοσυνεργατική Διδασκαλία και Μάθηση με παιδιά μικρής ηλικίας (προσχολική ηλικία και Α΄τάξη)

 

ΜΕΡΑ

ΩΡΑ

ΠΟΛΗ

ΧΩΡΟΣ

Πέμπτη 17/5/2007

5.00 –  8.00 μ.μ.

 ΛΕΜΕΣΟΣ

Πολιτιστικό Κέντρο Συν. Ταμιευτηρίου Λεμεσού

Παρασκευή 18/5/2007

5.00 –  8.00 μ.μ.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ

Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου Ακρόπολη

Σάββατο 19/5/2007

10.00 π.μ.- 1.00 μ.μ.

ΛΑΡΝΑΚΑ

Α’ Δημόσιο ΝηπιαγωγείοΑραδίππου

Περισσότερες πληροφορίες
Δήλωση συμμετοχής

 

 


2. Διαμαρτυρία ΠΟΕΔ για τη στάση της Γραμματείας της ΕΤUCΕ – Συμπαράσταση από ΔΟΕ

 

Η ΠΟΕΔ σε επιστολή της προς Πρόεδρο και Μέλη Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου ΔΟΕ αναφέρεται στις πρόσφατες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας της Γραμματείας της ΕΤUCΕ, στην τελευταία συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, που έχουν αποκλείσει την Κυπριακή αντιπροσωπεία από τη συμμετοχή της στις περιφερειακές συζητήσεις που γίνονται στα πλαίσια του project του κοινωνικού διαλόγου. Παρά τις επίμονες προσπάθειές μας, τόσο κατά τη διάρκεια του συνεδρίου όσο και προηγουμένως, δεν έγινε κατορθωτό να αποτρέψουμε τον αποκλεισμό μας από την επικείμενη συνάντηση για τον κοινωνικό διάλογο στη Μάλτα. Με την απόφαση της Γραμματείας της ETUCE, η Συνομοσπονδία επιχειρεί να εμπλακεί στο πολιτικό πρόβλημα της Κύπρου, εξισώνοντας την Κυπριακή Δημοκρατία, που είναι ο επίσημος εργοδότης των Κυπρίων, με το παράνομο ψευδοκράτος των κατεχομένων.

Ως εκπαιδευτικοί δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να αντιδράσουμε σε αυτές τις μεθοδεύσεις άμεσα και ακαριαία. Ως πρώτο βήμα και σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις τακτικές που ακολουθήθηκαν, σας καλούμε ως αδελφή συναδελφική Οργάνωση να αρνηθείτε εμφαντικά να συμμετάσχετε στο επικείμενο συνέδριο της Μάλτας. Εκτιμούμε ότι μια τέτοια ενέργεια εκ μέρους σας θα εκθέσει τη Γραμματεία της ETUCE και θα κινήσει τη θετική προσοχή και άλλων Οργανώσεων που έχουν ήδη εκφράσει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους προς την υπόθεση μας.

 

 


3. Ακόμα μια καινοτομία από την ΑΚΙΔΑ – Παγκύπρια Έρευνα για προβλήματα του Εκπαιδευτικού

 

Αγαπητοί συνάδελφοι η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων-Νηπιαγωγών (Α.Κί.ΔΑ.) στην προσπάθειά της να διεκδικήσει δυναμικά την προώθηση αιτημάτων μέσα από τα συλλογικά όργανα της ΠΟΕΔ, που σχετίζονται άμεσα με την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης, αποφάσισε να εκπονήσει παγκύπρια έρευνα. Στα πλαίσια της έρευνας αυτής καλούμε κάθε συνάδελφο να συμμετάσχει και να εκφράσει ελεύθερα την άποψή του, γιατί πιστεύουμε πως στην κωδικοποίηση των αιτημάτων της ΠΟΕΔ είναι σημαντικότατη η άποψη κάθε εκπαιδευτικού, αφού αυτοί βιώνουν καθημερινά τα προβλήματα και τις δυσκολίες του διδακτικού έργου.

Σας παρακαλούμε λοιπόν, να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο που κυκλοφορεί στα σχολεία και να μας το επιστρέψετε. Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συνεργασία σας.

 

 


4. Ο διδακτικός χρόνος των εκπαιδευτικών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης – Μελέτη από το Μιχάλη Πόλη

 

Ø

Υπάρχει άνιση μεταχείριση των εκπαιδευτικών της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, ανάλογα με το αν διδάσκουν σε δημοτικά ή γυμνάσια. Οι δάσκαλοι υπόκεινται σε δυσμενείς διακρίσεις, οι οποίες τεκμηριώνονται με πίνακες δεδομένων και αδιάψευστους αριθμούς. Η διάκριση αυτή δεν δικαιολογείται με βάση κάποια επιχειρήματα ή φιλοσοφία. Είναι τελείως παράλογη και ασύμβατη με τη τυπική λογική. Εφόσον δεν ζούμε στην ζούγκλα ή στο βασίλειο του παράλογου οι αδικίες πρέπει να αρθούν και οι εκπαιδευτικοί της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, όσοι δηλαδή διδάσκουν παιδιά 5-15 ετών να αντιμετωπίζονται ισότιμα αναφορικά με το διδακτικό τους χρόνο.

(Δείτε σχετική μελέτη)

 

 


5. Η ΠΟΕΔ ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Παιδείας για την προώθηση των εκκρεμούντων θεμάτων

 

Η ΠΟΕΔ σε επιστολή της προς τον Υπουργό ζητά όπως μας οριστεί συνάντηση για να εξεταστούν τα πιο κάτω θέματα:

• Επιδόματα Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής στην Αγγλία.
• Συντονιστές Ηλεκτρονικών Υπολογιστών.
• Μισθολογική αναβάθμιση μουσικών και δασκάλων αγγλικής.
• Γραμματειακό προσωπικό.
• Ταμείο Διευθυντή.
• Ορθολογική στελέχωση ολοήμερων σχολείων.
• Στελέχωση νηπιαγωγείων.
• Μείωση αριθμού παιδιών σε Β΄ και Γ΄ τάξη στους 25.
• Επίσπευση νέων σχεδίων υπηρεσίας Ειδικής Εκπαίδευσης.

 

 


6. Διάβημα ΠΟΕΔ προς Πρόεδρο της Βουλής για υλοποίηση ίδρυσης νέων θέσεων

 

Η ΠΟΕΔ σε διάβημα προς το Πρόεδρο Βουλής ζητά την παρέμβαση του στη ίδρυση 6 θέσεων Διευθυντή Σχολείων που προκύπτουν από τη λειτουργία ίσου αριθμού νέων σχολείων και 20 θέσεων Βοηθού Διευθυντή Σχολείων που εκκρεμούν για ολοκλήρωση παλαιότερης Συμφωνίας μας με το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία είχε λάβει υπόψη συγκεκριμένες ανάγκες των σχολείων. Η πλήρωση των θέσεων αυτών θα πρέπει να γίνει με ισχύ από 1/9/2007, για σκοπούς ομαλής λειτουργίας των σχολείων μας με τη νέα σχολική χρονιά.

Επειδή η διαδικασία για πλήρωση των κενών θέσεων προαγωγής γίνεται, με βάση τον προγραμματισμό της αρμόδιας Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, στο διάστημα μεταξύ Φλεβάρη και Απρίλη κάθε χρόνου και επειδή η φετινή διαδικασία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, οι πιο πάνω θέσεις θα μπορούσαν, αν εγκρίνονταν έγκαιρα, να συμπεριληφθούν σ’ αυτή, ως συνεπακόλουθες, ώστε να μη χρειαστεί η επανάληψη της διαδικασίας σε επόμενο στάδιο, κάτι που και τον προγραμματισμό της ΕΕΥ θα επιβαρύνει και αναστάτωση ανάμεσα στους επηρεαζόμενους συναδέλφους θα προκαλέσει, σε βάρος και της ίδιας της Εκπαίδευσης.

Η ΠΟΕΔ ζητά όπως το θέμα παραπεμφθεί άμεσα στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών και εξεταστεί, γενικά, με συνοπτικές ή επείγουσες διαδικασίες, ώστε η έγκριση του σχετικού Συμπληρωματικού Προϋπολογισμού να μην καθυστερήσει.

 

 

 

 

 

Εκδίδεται από την Ομάδα Επικοινωνίας του Δ.Σ της Α.Κί.Δα


Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν το Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα να κοινοποιήσουν στην ΑΚΙΔΑ τα πλήρη στοιχεία τους και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση μαζί με τη συγκατάθεσή τους για να μπορέσει να τους αποστέλλεται.

Σημείωση:
1. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ανεξάρτητης Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας την βούλησή σας για διαγραφή από το Δελτίο Ενημέρωσης.
2. Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις για οτιδήποτε θέμα επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
3. Η διεύθυνση του προσωπικού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν παρουσιάζεται σε ΚΑΝΕΝΑ υπολογιστή των υπολοίπων παραληπτών του Δελτίου έτσι ώστε να διαφυλάττεται τα προσωπικό αυτό δεδομένο σας.

 

 

Από την Α.Κί.Δα

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10