Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 142 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 113 (2/4/2007)

Θέματα:


1. ΔΩΣΕ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΣΟΥ – Διακήρυξη Αμμοχωστιανών για την Αμμόχωστο

2. Μισθοδοσία Α' Εξαμήνου 2007 – του Μιχάλη Πόλη

3. ΚΑΡΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΠΟΕΔ

4. Κυκλοφόρησε το Δελτίο Ανασκόπησης Εκπαιδευτικού Τύπου - Έκδοση 39  (26.3.2007)

5. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΙΔΑ

 

 


1. ΔΩΣΕ ΦΩΝΗ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΣΟΥ – Διακήρυξη Αμμοχωστιανών για την Αμμόχωστο

 

Οι νόμιμοι κάτοικοι της εντός των Δημοτικών Ορίων Πόλης της Αμμοχώστου, αξιούμε την άμεση επιστροφή στα σπίτια μας, χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση, επειδή: Είναι απαράδεκτο μετά από 33 χρόνια να ζούμε πρόσφυγες στην ίδια μας την πατρίδα.

1. Η κατοχή της πόλης της Αμμοχώστου και η φυλάκιση τμήματός της, άδειας από τους νόμιμους κατοίκους της, σαν λάφυρο πολέμου για σκοπούς εκβιασμού, αποτελεί Έγκλημα έναντι της Ευρώπης και του κόσμου.

2. Η Ευρώπη – Κράτος-Μέλος της οποίας είναι και η Κύπρος και στην οποία η Τουρκία προσβλέπει σε ένταξη – πρέπει να επιδείξει την ανάλογη ευαισθησία έναντι του Εγκλήματος που συντελείται σε βάρος μιας Ευρωπαϊκής πόλης.

3. Η συνεχιζόμενη κατοχή της πόλης της Αμμοχώστου παραβιάζει ξεκάθαρα, όχι μόνο τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αλλά και το δεσμευτικό για όλους Ψήφισμα 550 του Συμβουλίου Ασφαλείας, καθώς και τις Συμφωνίες Κορυφής Κυπριανού – Ντενκτάς.

Α. Καλούμε την Κυβέρνηση, τον Πολιτικό Κόσμο και τα Οργανωμένα Σύνολα της Κύπρου, να προβούν σε όλα τα απαραίτητα διαβήματα διεθνώς και να συνεχίσουν να θέτουν επιτακτικά την ιδιαιτερότητα και προτεραιότητα της Αμμοχώστου.

Β. Καλούμε την Ευρώπη με τα αρμόδια όργανα να διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο για την επιστροφή των κατοίκων μιας Ευρωπαϊκής πόλης και να σταθούν στο ύψος των Αρχών που συνθέτουν το Ευρωπαϊκό Γίγνεσθαι και τις Ευρωπαϊκές Αρχές.

Γ. Καλούμε τον Ο.Η.Ε. να εφαρμόσει τα ψηφίσματα και αποφάσεις του και ειδικότερα το ψήφισμα 550(1984) του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Αγωνιζόμαστε με όλο τον προσφυγικό κόσμο για το αναφαίρετο Δικαίωμα της επιστροφής στις εστίες μας. Ταυτόχρονα, θεωρούμε ότι η επιστροφή της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για περαιτέρω πρόοδο και λύση στο Κυπριακό. Παράλληλα, θα δημιουργήσει συνθήκες παραγωγικής συνεργασίας με τους συμπατριώτες μας Τουρκοκύπριους σε όλα τα επίπεδα.

Για όλους αυτούς τους λόγους διακηρύσσουμε την Αμετάκλητη Απόφασή μας, να συνεχίσουμε με τον πιο αποφασιστικό τρόπο τον αγώνα για την επιστροφή στα σπίτια μας και τις περιουσίες μας και καλούμε τον υπόλοιπο λαό της Κύπρου να συστρατευθεί μαζί μας στον αγώνα αυτό.

Υπογραφές:
ΔΗΜΟΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Χώροι Συλλογής Υπογραφών Για Την Προκήρυξη Αμμοχωστιανών 14-22/4/2007
Δικαίωμα υπογραφής έχουν όλοι όσοι αποτελούν τους νόμιμους δημότες της πόλης της Αμμοχώστου, πριν την εισβολή του 1974, καθώς και τα παιδιά αυτών, ηλικίας δώδεκα ετών και άνω. Δικαίωμα έχουν ακόμη να υπογράψουν τα άτομα των οποίων ο ένας γονέας είχε την ιδιότητα που περιγράφεται πιο πάνω.

Ώρες συλλογής υπογραφών: 10:00 π.μ. - 8:00 μ.μ.

Λευκωσία:
• Πλατεία Ελευθερίας
• Δημοτικό Μέγαρο Στροβόλου
• Δημοτικό Μέγαρο Έγκωμης
• Γραφείο Δήμου Λευκονοίκου (Πλατύ Αγλαντζιάς)
• Δημοτικό Μέγαρο Λατσιών

Λεμεσός:
• Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού
• Γραφείο Δήμου Αμμοχώστου (Λεωφ. Αρχ. Μακαρίου Γ' αρ.138)
• Ναυτικός Όμιλος Αμμοχώστου
• Αίθουσα Πολιτιστικών Εκδηλώσεων Πάνω Πολεμιδιών
• Δημοτικό Μέγαρο Αγίου Αθανασίου
• Γυμνάσιο Επισκοπής Λεμεσού
• Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου

Λάρνακα:
• Πλατεία Ακροπόλεως
• Υπεραγορά Alpha Mega
• Εκκλησία Φανερωμένης
• Γήπεδο Ανόρθωσης
• Γήπεδο Νέας Σαλαμίνας
• Εξωτερικός Χώρος Σ.Π.Ε. Δρομολαξιάς

Ελεύθερη Αμμόχωστος:
• Πολιτιστικό Κέντρο Κατεχόμενης Αμμοχώστου - Δερύνεια
• Δημοτικό Μέγαρο Παραλιμνίου
• Εκκλησία Παναγίας Ελεούσας Λιοπέτρι

Πάφος:
• Πλατεία Κέννετυ

 

 


2. Μισθοδοσία Α' Εξαμήνου 2007 – του Μιχάλη Πόλη

 

Αύξηση των ακαθάριστων μισθών των εκπαιδευτικών κατά 1% περίπου, σημειώθηκε τον περασμένο Γενάρη λόγω αναπροσαρμογής του τιμαριθμικού επιδόματος. Το επίδομα αυξήθηκε από 13,37% επί των βασικών μισθών σε 14,76%. Η σημειωθείσα αύξηση που είναι 1,39%, ισοδυναμεί με 1,01% πάνω στο σύνολο του ακαθάριστου μισθού. Μεταφράζοντας αυτά τα ποσοστά σε αυξήσεις πάνω στο μηνιαίο μισθό των εκπαιδευτικών, αυτές ισοδυναμούν με ποσά μεταξύ £12,41 και £32,36 ανάλογα με τη θέση και την κλίμακα κάθε δασκάλου. Οι αυξήσεις αυτές, οι οποίες θα ισχύουν μέχρι τις 30/6/2007, περιγράφονται με λεπτομερείς επεξηγηματικές σημειώσεις στην επισυναπτόμενη μελέτη. Τα στοιχεία ισχύουν για τους πρώτους 3 μήνες του 2007.

(Δείτε σχετική μελέτη)

 

 


3. ΚΑΡΤΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΠΟΕΔ

 

Σας ενημερώνουμε ότι η Παγκύπρια γραμμή επικοινωνίας που μπορεί κάποιος να ενημερωθεί σχετικά για το σχέδιο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης είναι 8000 POED (7633). Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να ενημερωθούν προσωπικά, μπορούν να επικοινωνούν με τα Γραφεία της Άλφα Ασφαλιστικής στα τηλέφωνα 22311333, 22379999 ή και τους εκπροσώπους της Κίνησης μας στη Γραμματεία της ΠΟΕΔ, Χάρη Χαραλάμπους τηλ. 99444326 και Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου τηλ. 99316084.

 

 


4. Κυκλοφόρησε το Δελτίο Ανασκόπησης Εκπαιδευτικού Τύπου
Έκδοση 39 (26.3.2007)
 

Θέματα:
1. Τα πολλά πρόσωπα της Ευρώπης
2. Στα θρανία οι εκπαιδευτικοί
3. Χωρίς διάβασμα στο σπίτι πήραν 20άρια στο σχολείο
4. Αξιολόγηση τώρα στα σχολικά βιβλία
5. Πώς βλέπουν οι Έλληνες τον Αγώνα του ’21. Δημοσκόπηση της VPRC για την «Κ» - Σχολιάζουν τέσσερις καθηγητές
6. Από τον Λεωνίδα στους Λεω-νίντζα
7. Ο ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΤΗΣ ΕΟΚΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (1955-1959)

http://www.akida.info/ek_deltio39.htm

 

 


5. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΚΑΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΙΔΑ

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ανεξάρτητης Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών Α.Κί.Δα

εύχεται σε όλους τους συναδέλφους
Καλό Πάσχα

Τα Άγια Πάθη του Κυρίου και η Λαμπρή του Ανάσταση
ας φέρουν μαζί τους τη νίκη της Αγάπης,

την εκπλήρωση κάθε ευγενικού πόθου στον καθένα
καθώς επίσης δύναμη και ελπίδα στο λαό και στο πολύπαθο νησί μας

στις κρίσιμες στιγμές που περνά.
 

 

 

 

 

Εκδίδεται από την Ομάδα Επικοινωνίας του Δ.Σ της Α.Κί.Δα


Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λαμβάνουν το Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα να κοινοποιήσουν στην ΑΚΙΔΑ τα πλήρη στοιχεία τους και την ηλεκτρονική τους διεύθυνση μαζί με τη συγκατάθεσή τους για να μπορέσει να τους αποστέλλεται.

Σημείωση:
1. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ανεξάρτητης Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας την βούλησή σας για διαγραφή από το Δελτίο Ενημέρωσης.
2. Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις για οτιδήποτε θέμα επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
3. Η διεύθυνση του προσωπικού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν παρουσιάζεται σε ΚΑΝΕΝΑ υπολογιστή των υπολοίπων παραληπτών του Δελτίου έτσι ώστε να διαφυλάττεται τα προσωπικό αυτό δεδομένο σας.

 

 

Από την Α.Κί.Δα

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28