Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 201 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

«Αιχμάλωτοι πολέμου»

«Αιχμαλώτους» κρατάει η Κυβέρνηση εκατοντάδες συμβασιούχους και έκτακτους εκπαιδευτικούς. Εκπαιδευτικούς οι οποίοι δικαιωματικά πρέπει να μονιμοποιηθούν, αφού υπάρχει μεγάλος αριθμός οργανικών θέσεων κενός και το κόστος μονιμοποίησης είναι μηδενικό για το Κράτος.

Η διαφορά ανάμεσα στο καθεστώς του συμβασιούχου και του μόνιμου εκπαιδευτικού είναι από τη Γη στον ουρανό. Ένας συμβασιούχος εκπαιδευτικός καταρχήν μπορεί να μην επαναδιοριστεί από χρόνο σε χρόνο. Όλοι έχουμε βιώσει τις πολιτικές λιτότητας στη μνημονιακή Κύπρο, οι επιπτώσεις των οποίων έχουν τεράστιο αντίκτυπο στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι δεν είναι μόνιμοι και μπορεί ανά πάσα στιγμή να χάσουν τη δουλειά τους. Επιπρόσθετα, οι έκτακτοι εκπαιδευτικοί μπορεί να διοριστούν σε οποιοδήποτε σημείο της Κύπρου, αφού οι μονάδες μετάθεσής τους, αν και πιστώνονται, δεν ενεργοποιούνται πριν τη μονιμοποίηση. Συνεπώς, ένας εκπαιδευτικός, όσο καιρό είναι διορισμένος σε σύμβαση, είναι υπόχρεος να είναι στην εξορία, έστω και αν έχει αποκτήσει περισσότερες μονάδες μετάθεσης από έναν μόνιμο συνάδελφό του.

Το Υπουργείο Παιδείας, σε μια προσπάθεια να επιβάλει τα νέα σχέδια που συζητούνται αυτή την περίοδο, κρατά «αιχμαλώτους» εκατοντάδες εκπαιδευτικούς. Οι μονιμοποιήσεις, τις οποίες το κράτος οφείλει να πραγματοποιήσει, φυλάγονται σαν ένα μυστικό όπλο σε μια πρωτοφανή διαμάχη, θύματα της οποίας είναι εκατοντάδες συμβασιούχοι και έκτακτοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι κρατούνται «αιχμάλωτοι πολέμου».

Όλα αυτά  φυσικά, εις βάρος της έγκαιρης στελέχωσης που πασχίζει το Υπουργείο Παιδείας να ολοκληρώσει, αφού όσο καθυστερούν οι μονιμοποιήσεις και οι προαγωγές, τόσο αργοπορημένη και ατελής θα είναι και η στελέχωση.

Αν πραγματικά στόχος του Υπουργείου Παιδείας είναι ο εποικοδομητικός διάλογος για τα θέματα που ταλανίζουν την Παιδεία του τόπου, ας σταματήσει τις οποιεσδήποτε προσπάθειες επιβολής, ας προχωρήσει έγκαιρα με τις μονιμοποιήσεις και τις προαγωγές και ας προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με καλή διάθεση. Οι «αιχμάλωτοι» περιμένουν...

Λεωνίδας Χατζηλοΐζου

Συμβασιούχος Δάσκαλος

Γενικός Αντιπρόσωπος ΠΟΕΔ

Γενικός Οργανωτικός Γραμματέας Α.Κί.ΔΑ

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28