Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 211 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

ΑΚίΔΑ: ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΤΟΥ "ΝΕΟΥ" ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ - ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΒΑΣΗ ΓΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟ

H  Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων ( Α.Κί.ΔΑ ) σε συνεδρία του Δ.Σ της Κίνησης, μελέτησε τη ‘’νέα διαμορφωμένη''   πρόταση που έχει κατατεθεί την περασμένη Δευτέρα από το Υπουργείο Παιδείας προς την ΠΟΕΔ για το νέο σχέδιο διορισμών και τη θεωρεί απαράδεκτη. Η ''νέα'' πρόταση εξακολουθεί να  είναι σε ακόμη χειρότερη μορφή από την προηγούμενη έκδοσή της, μια παραλλαγή του προηγούμενου σχεδίου Κενεβέζου, το οποίο απορρίφθηκε ήδη από τις εκπαιδευτικές οργανώσεις στην παρουσία του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας.


Το "νέο" σχέδιο εξακολουθεί να περιέχει απαράδεκτες θέσεις και πρόνοιες, οι οποίες εξυπηρετούν αλλές καταστάσεις ιδιωτικών και προσωπικών  συμφερόντων, που δεν έχουν καμία σχέση με την αναβάθμιση της εκπαίδευσης στο όνομα της οποίας προχωρούν να εφαρμόσουν ως δήθεν εκσυγχρονιστική, την απαράδεκτη αυτή πρόταση. 

 

Με τη συγκεκριμένη πρόταση δεν εξαιρείται κανένας συμβασιούχος και αντικαταστάτης συνάδελφος όση προυπηρεσία και αν έχει!!!!    Σε μια προσπάθεια μάλιστα παραπλανητικής  ωραιοποίησης του σχεδίου, διαφημίζεται ότι αυτό θα αποτελέσει την ευκαιρία για μονιμοποίση, ως δώρο για την αποδοχή του, 400 συμβασιούχων στη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση. Σημειώνουμε ότι σε προηγούμενη μας ανακοίνωση στα μέσα Φεβρουαρίου ως Α.Κί.ΔΑ, ζητούσαμε την άμεση μονιμοποίηση 370 συναδέλφων πριν την ανάρτιση του νέου καταλόγου διοριστέων. Οι θέσεις αυτές εξακολουθούν να αποτελούν τις κενές οργανικες θέσεις που όφειλε να πληρώσει εδώ και πολλή καιρό η Επίσημη Πλευρά!! 

 

Προειδοποιήσαμε ως ΑΚΙΔΑ την ΠΟΕΔ, πως αυτό ήταν τέχνασμα του Υπουργείου Παιδείας, έτσι ώστε να παρουσιαστεί η υποχρέωση του για πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων χωρίς κανένα οικονομικό κόστος για το Κράτος, ως δώρο στη συνέχεια, για αποδοχή ή και επιβολή του νέου σχεδίου. Ζητούμε την άμεση παράδοση του εν λόγω σχεδίου προς τον Υπουργό Παιδείας ως απαράδεκτο και εκτός διαλόγου. Οποιαδήποτε προσπάθεια για μονομερή επιβολή του θα πρέπει να τονιστεί προς την Επίσημη Πλευρά ότι αυτό θα σημαίνει και την άμεση λήψη απεργιακών καί άλλων δυναμικών μέτρων.

Το Υπουργείο Παιδείας δυστυχώς  οδηγεί τα πράγματα προς την απόλυτη σύγκρουση.  Σε μια ιδιαίτερα προκλητική μάλιστα ενέργειά του και ένω προσπαθεί με ασφυκτικά χρονοδιαγράμματα να επιβάλει τις απόψεις του σε ένα ανύπαρκτο ουσιαστικά διάλογο, συγκαλεί Συμβούλιο Παιδείας στις 6 Απριλίου, ενώ με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις είχε προαναγγείλει συναντήσεις διαλόγου στις 7 Απριλίου!!!

Καλούμε όλες τις Κινήσεις της ΠΟΕΔ να απορρίψουν το σχέδιο και να απαιτήσουν την άμεση κάλυψη όλων των 370 και πλέον οργανικών θέσεων που δικαιούται ο Κλάδος, άσχετα με την εφαρμογή του οποιουδήποτε συμφωνημένου σχεδίου διορισμών μετά από το 2023, όπως προέβλεπε και η αρχική πρόταση του ΥΠΠ. Διαφορετικά, δεν υπάρχει άλλη επιλογή και δρόμος από το να προχωρήσουμε άμεσα σε δυναμικά μέτρα αντίδρασης, σύμφωνα και με την ομόφωνη απόφαση της ΠΣΓΑ της ΠΟΕΔ.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10