Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 158 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Aπάντηση Α.Κί.ΔΑ προς Υπουργό Παιδείας : Αιτία πολέμου θα πρέπει να είναι για ΠΟΕΔ μονομερής προώθηση του νέου σχεδίου διορισμών από το Υ.Π.Π

Με αφορμή τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας στον τύπο οι οποίες αγνοούν επιδεικτικά τις θέσεις της ΠΟΕΔ, υπενθυμίζουμε τη θέση της Α.Κί.ΔΑ για το θέμα η οποία και αποτελεί σε μεγάλο βαθμό και τη Θέση της ΠΟΕΔ και απευθύνουμε προειδοποίηση προς κάθε κατεύθυνση για την αντίδρασή μας σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας προχωρήσει στην υλοποίηση των σχεδίων του σε σχέση με το Σχέδιο Διορισμών που προωθεί.

 

Θέση Α.Κί.ΔΑ για νέο σχέδιο διορισμών :

  1. Ως Α.Κί.ΔΑ έχουμε έντονη άποψη πως τη δεδομένη στιγμή και υπό τις δοσμένες συνθήκες που επικρατούν στη Δημοτική Εκπαίδευση τα επόμενα τουλάχιστον χρόνια, δεν υπάρχει καμία απολύτως εκπαιδευτική ανάγκη και κανένα εκπαιδευτικό όφελος για την Παιδεία μας με την εισαγωγή του σχεδίου διορισμών που επιμένει να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας.

 

  1. Οι συμβασιούχοι και αντικαταστάτες συνάδελφοι μας που υπηρετούν για αρκετά χρόνια με μεγάλη επιτυχία τη Δημοτική Εκπαίδευση είναι ηλικίας 28-32 ετών στη συντριπτική πλειοψηφία τους και καθόλα επαρκείς για να συνεχίσουν να την υπηρετούν. Οποιαδήποτε προσπάθεια για καταστρατήγηση του καταλόγου διοριστέων από την Επίσημη Πλευρά θεωρούμε ότι γίνεται εκ του πονηρού και για να εξυπηρετηθούν άλλα συμφέροντα και καταστάσεις.
  1. Η Α.Κί.ΔΑ απορρίπτει τη φιλοσοφία του σχεδίου διορισμών που προσπαθεί εκβιαστικά να εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας και δε θα συναινέσει στην απόλυση συναδέλφων, αντικαταστατών ή συμβασιούχων μέσα από την ανατροπή του υφιστάμενου καταλόγου διοριστέων . To συγκεκριμένο σχέδιο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει βάση για διάλογο.

Η θέση που ανέφερε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού προς  την ΠΟΕΔ ότι, ή αποδεχόμαστε τη φιλοσοφία του Σχεδίου του ή προχωρά χωρίς τη συναίνεση της Οργάνωσης μας και αποσύρει μάλιστα την πρόταση για τις 500 μονιμοποιήσεις σε βάθος τριετίας, εξακολουθεί να συνιστά εκβιασμό απέναντι στην ΠΟΕΔ και τα μέλη που εκπροσωπεί.  Καλεί, ως εκ τούτου την ΠΟΕΔ, όπως ζητήσει με επιστολή της από τον Υπουργό να αποσύρει τις απαράδεκτες αξιώσεις του για εκβιαστική αποδοχή του σχεδίου του. Η σχετική επιστολή να διαμορφωθεί ανάλογα και ως ανακοίνωση και στα ΜΜΕ.

  1. Η  Α.Κί.ΔΑ θεωρεί πως το ΥΠΠ έχει τη νομική αλλά και ηθική υποχρέωση να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των 400 περίπου συναδέλφων, για πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων που το ίδιο το Υπουργείο Παιδείας έχει παραδεχτεί πως υπάρχουν και την προσθήκη άλλων 100 κενών θέσεων σε βάθος τριετίας που θα προκύψουν από τις εκπαιδευτικές ανάγκες  και να αφήσει τις θεωρίες περί γενναιόδωρων προσφορών προς την ΠΟΕΔ. Θεωρούμε την κατακράτηση των θέσεων και την ομηρία των συναδέλφων που δικαιούνται τη μονιμοποίηση ως απαράδεκτο εκβιασμό από μέρους του Υπουργείου Παιδείας με στόχο να αποδεκτεί η ΠΟΕΔ το απαράδεκτο σχέδιο διορισμών που προτάθηκε.
  1. Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας όπως προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση της συμφωνίας για τον Υπεύθυνο Τμήματος που καθυστερεί αδικαιολόγητα εδώ και τρία χρόνια ( δημιουργία νέων 80 οργανικών θέσεων), την επαναφορά των σχεδόν 2000 διδακτικών περιόδων ενισχυτικής διδασκαλίας για τους αδύνατους μαθητές που έχουν αποκοπεί ( δημιουργία άλλων 75 περίπου οργανικών θέσεων), τη θεσμοθέτηση του υπεύθυνου ΤΠΕ και τη δημιουργία των αναγκαίων θέσεων καθώς και τη δημιουργία νέων θέσεων για κάλυψη των ολοένα αυξανόμενων προβλημάτων βίας και παραβατικότητας.
  1. 6. Η ΠΟΕΔ, μετά την πλήρωση των 500 περίπου οργανικών θέσεων από μέρους της Επίσημης Πλευράς  την επόμενη τριετία , μπορεί τα επόμενα χρόνια να μετέχει σε ένα ισότιμο διάλογο με το ΥΠΠ,  για βελτίωση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση στη βάση της υφιστάμενης νομοθεσίας και αφού γίνει πρώτα αποδεκτό από την αρμόδια αρχή, πως ο τελικός στόχος της διαπραγμάτευσης μέσα στο πλαίσιο της όποιας αλλαγής, θα είναι η εξαίρεση από την όποια νέα νομοθεσία συμφωνηθεί στο μέλλον , όλων όσων θα εργάζονται τότε ως αντικαταστάτες, έκτακτοι και συμβασιούχοι.

  1. 7. Σε περίπτωση που το Υπουργείο Παιδείας προχωρήσει σε μονομερείς αποφάσεις και στην κατάθεση για έγκριση προς το Υπουργικό Συμβούλιο του σχεδίου διορισμών   αγνοώντας την  ΠΟΕΔ , το Δ.Σ της Οργάνωσης   θα  πρέπει να επανέλθει και να απαντήσει άμεσα με απεργιακά και άλλα δυναμικά μέτρα αντίδρασης περιλαμβανομένης και της αποχώρησης από το διάλογο για οποιοδήποτε θέμα με το ΥΠΠ.

 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ( Α. Κί. ΔΑ )

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28