Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 166 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Κύριε Υπουργέ, εγκρίνετε;…

Απόστολος Αποστολίδης, Γεν. Γραμματέας ΠΟΕΔ

 

Το σχολείο προγραμμάτισε την εκδρομή του εδώ και μέρες. Με επιστολή της η Διεύθυνση ενημέρωσε τους γονείς τόσο για τις λεπτομέρειες του προγράμματος όσο και τους σχετικούς κανονισμούς.

 

Έφτασε η μέρα και τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στην αυλή του σχολείου, κάθε τμήμα μαζί με τον / την εκπαιδευτικό του. Λήφθηκαν οι παρουσίες, δόθηκαν οι τελευταίες οδηγίες και ξαφνικά… ακούστηκε ήχος κινητού!

Τα παιδικά μάτια, αυθόρμητα, γύρισαν προς τη συμμαθήτριά τους. Το κορίτσι το έβγαλε από την τσάντα της και το έκλεισε. Της ζητήθηκε να το παραδώσει. Ο Διευθυντής του σχολείου ενημερώθηκε αμέσως. Κάλεσε τη μαθήτρια, της υπενθύμισε τον κανονισμό, της ζήτησε να κλείσει το τηλέφωνο και το τοποθέτησε σε ασφαλές μέρους του γραφείου, λέγοντάς της πως με την επιστροφή από την εκδρομή θα την περιμένει να της το δώσει.

Πράγματι, το μεσημέρι, η μαθήτρια της Ε΄ Δημοτικού με το που κατέβηκε από το λεωφορείο πήγε κατευθείαν στο Γραφείο. Ο Διευθυντής της παρέδωσε το κινητό της και της συνέστησε να μην επαναλάβει την παραβίαση των κανονισμών.

Πέντε λεπτά αργότερα εισέρχεται με έντονο ύφος στο Γραφείο ο πατέρας του παιδιού.

-   Από πού κι ως πού κατακρατήσατε το κινητό της κόρης μου, ρώτησε, χωρίς καν να χαιρετήσει τον Διευθυντή.

-   Δυστυχώς, απάντησε με ηρεμία ο εκπαιδευτικός, οι κανονισμοί απαγορεύουν τη χρήση του κινητού από τα παιδιά. Κι εκτός αυτού, η συσκευή της κόρης σας, αποτελεί και πειρασμό για κλοπή. Ως εκ τούτου ήταν καθήκον μου να ενεργήσω με βάση τους κανονισμούς του Υπουργείου.

-   Σοβαρά; Είστε σίγουρος πως, αν αυτή τη στιγμή τηλεφωνήσω στον φίλο μου τον Υπουργό Παιδείας, αυτός θα εγκρίνει την πράξη σας;

-   Είμαι σίγουρος πως έκαμα αυτό που προνοούν οι κανονισμοί. Συνεπώς δεν νομίζω να ακούσω κάτι διαφορετικό από τον Υπουργό, απάντησε ορθά κοφτά ο Διευθυντής του σχολείου.

-   Οι κανονισμοί σας είναι για τα σκουπίδια. Είμαι σίγουρος πως αν επικοινωνήσω αυτή τη στιγμή με τον Υπουργό θα την έχετε άσχημα.

-   Ενεργήστε όπως νομίζετε σωστά. Καλό απόγευμα.

Η κουβέντα σταμάτησε εκεί. Ο πατέρας, οικονομικός παράγοντας αυτή τη στιγμή του τόπου μας, αποχώρησε.

Αλήθεια, κύριε Υπουργέ της Παιδείας, εγκρίνετε αυτή τη συμπεριφορά;

Και κυρίως, εγκρίνετε την επίκληση του ονόματός σας από τους φίλους σας για να υπερασπιστούν την παραβίαση των κανονισμών λειτουργίας του σχολείου;

(Για όσους έχουν αμφιβολία, το γεγονός είναι αληθινό, συνέβηκε σε Δημοτικό Σχολείο κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά και ο πατέρας είναι εκλεκτός της Κυβέρνησης για να διοικεί Οργανισμό μεγάλης εμβέλειας. Συνεπώς φίλος όχι μόνο του Υπουργού Παιδείας, όπως ισχυρίστηκε)

 


 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10