Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 165 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Βόμβα ή χειροβομβίδα κρότου και λάμψης η έκθεση του Γ. Ελεγκτή

Χάρης Χαραλάμπους- Πρόεδρος Α.ΚΙ.ΔΑ

 

Την υποτιθέμενη  βόμβα στα θεμέλια της εκπαίδευσης από την έκθεση του    Γ. Ελεγκτή όσον αφορά απαλλαγές ωρών, κατά κύριο λόγο στη Μέση Εκπαίδευση, τις αποσπάσεις και τη μείωση του διδακτικού χρόνου των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας, λίγο πολύ την περιμέναμε χρονικά.

 

Προσωπικά δεν έχω εκπλαγεί καθόλου ούτε με το περιεχόμενο ούτε με τη χρονική στιγμή που επανεμφανίζεται η περιβόητη  έκθεση. Αναδύεται κυρίως όποτε υπάρχουν εκπαιδευτικές και συνδικαλιστικές διεκδικήσεις και όταν χρειάζεται να εξυπηρετηθούν σκοπιμότητες και να πληγεί το κύρος των εκπαιδευτικών.

Ο Γ. Ελεγκτής αφού προφανώς έχει ελέγξει όλα τα οικονομικά σκάνδαλα και έχει ανακαλύψει όλους τους φοροφυγάδες των εκατομμυρίων, έχει ξεσκονίσει τις Λίστες Λανγκάρτ και αυτές του Παναμά, έχει ανακαλύψει αυτούς που ψήφιζαν και επέτρεπαν στον ΕΛΑ της Λαϊκής Τράπεζας να φτάσει στα 11 δισεκατομμύρια, καταστρέφοντας ουσιαστικά την οικονομία του τόπου, αποφάσισε τώρα να βάλει τάξη και στην εκπαίδευση.

Όπως είπαμε πιο πάνω,  όλους αυτούς που έχουν καταπιεί στην κυριολεξία τους κόπους και την εργασία, τους μισθούς και τα ελάχιστα ωφελήματα των απλών εργαζομένων, τους έχει κατατροπώσει ήδη!

Πραγματικά μπορώ να γράφω ώρες γι' αυτά, επανέρχομαι όμως στα περί της έκθεσης ‘’βόμβα για την εκπαίδευση’’.

Ο Γ. Ελεγκτής ο οποίος μάλλον ιδέα δεν έχει περί Εκπαίδευσης και ωραρίου και διδακτικού χρόνου των εκπαιδευτικών,  επιλεκτικά διάλεξε ότι τον βόλευε για να συντάξει την έκθεσή του και να αναδείξει το "σκάνδαλο", αγνοώντας εκθέσεις και βιβλιογραφία.

Δεν γνωρίζει ότι:

-   στην Δημοτική Εκπαίδευση ο διδακτικός χρόνος των εκπαιδευτικών είναι αποδεδειγμένα από τους υψηλότερους στην Ευρώπη;

- η μείωση του διδακτικού χρόνου σύμφωνα με τα χρόνια υπηρεσίας ισχύει σε πολλές άλλες χώρες;

- ο διδακτικός χρόνος της διευθυντικής ομάδας στην Δημοτική Εκπαίδευση είναι από τους υψηλότερους στην Ευρώπη;

- ο χρόνος των εκπαιδευτικών λόγω της φύσης της εργασίας τους, δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα;

Ο ίδιος Γ. Ελεγκτής δε θα θυμάται βέβαια ότι πριν τρία χρόνια και με πρόφαση το μνημόνιο, αυξήθηκε αυθαίρετα εν μια νυκτί ο διδακτικός χρόνος όλων των εκπαιδευτικών κατά μια περίοδο, με αποτέλεσμα οι Συντεχνίες να αποδεχτούν νέα μείωση μισθών για να μην απολυθούν εκατοντάδες συνάδελφοί μας. Αυτοί οι συνάδελφοί μας εργοδοτούνται σήμερα στην ουσία από εμάς και όχι από το κράτος!!!

Δυστυχώς δεν μπορώ να αποφύγω να αναφερθώ σε πρόσφατο άρθρο του προέδρου της ΠΟΕΔ ο οποίος προέρχεται από την παράταξη του ΔΗΣΥ στην ΠΟΕΔ, αλλά και στη χτεσινή  ανακοίνωση της ΠΑΔΕΔ που πρόσκειται στον ΔΗΣΥ και συμπλέει βέβαια μαζί του.

Μιλούσε για σκάνδαλα και μίζες στην εκπαίδευση και τώρα η ΠΑΔΕΔ ξεπερνώντας κάθε όριο, καλεί το ΥΠΠ να διερευνήσει την έκθεση του            Γ. Ελεγκτή και να βάλει δήθεν τάξη στην εκπαίδευση!!!!

Όλοι γνωρίζουμε, όπως και οι ίδιοι, πως  είναι  σχεδόν αδύνατον να αποκοπούν κονδύλια από τη Μέση και Τεχνική Εκπαίδευση τη δεδομένη στιγμή,  για να μεταφερθούν σε εμάς.

Αυτό αποτελεί απλά χάιδεμα στα αυτιά των συναδέλφων και ανεύθυνη κοροϊδία. Αποτελεί το λιγότερο συνδικαλιστική αφέλεια ή σκοπιμότητα που θέλει να εξυπηρετήσει κάποια άλλα δυστυχώς συμφέροντα.

Η ΠΟΕΔ πολύ σωστά και ομόφωνα μετά από έντονες πιέσεις από την ΑΚΙΔΑ εδώ και μήνες, έθεσε τεκμηριωμένα τα αιτήματα της προς τον Υπουργό Παιδείας και αναμένει τις τελικές απαντήσεις του, έχοντας κάθε συνδικαλιστικό όπλο στη διάθεσή της.

Αυτό που επιβάλλεται τώρα για να έχουμε πιθανότητες επιτυχίας, είναι όλες οι Κομματικές Κινήσεις στην ΠΟΕΔ, να παραμείνουν μαζί μας με σταθερότητα και αποφασιστικότητα για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί.

Η τεχνητή αντιπαράθεση ανάμεσα στις συντεχνίες που υποθάλπουν κάποιοι, πρέπει να σταματήσει άμεσα.

Γι’ αυτό, αυτοί οι κάποιοι,  ας σταματήσουν να προσπαθούν να μετατρέψουν μια χειροβομβίδα κρότου και λάμψης, σε βόμβα.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10