Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 202 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΙΔΑ_160614

Η Α.Κί.ΔΑ καλεί όλους τους συναδέλφους να ενισχύσουν με τη ψήφο τους  την ΠΟΕΔ στον αγώνα για τα δίκαια αιτήματα του Κλάδου

Από τον περασμένο Γενάρη γίνεται μια τεκμηριωμένη και εντατική προσπάθεια για να προωθηθούν εκ νέου χρόνια ζητήματα που αφορούν στη Δημοτική, Προδημοτική και Ειδική Εκπαίδευση.

 

Συγκεκριμένα, αιτήματα που απαντούν στην ενίσχυση του εκπαιδευτικού και του σχολείου για αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού, της αποκλίνουσας συμπεριφοράς, της διοίκησης των σχολείων μας, της τεχνολογικής υποστήριξης και τα οποία χρονίζουν με αποτέλεσμα τα προβλήματα να εντείνονται και οι σχολικές μονάδες να ασφυκτιούν.

 

Θεωρούμε ότι έχει δοθεί υπεραρκετός χρόνος στο ΥΠΠ για να μελετήσει τα αιτήματα και τις προτάσεις της ΠΟΕΔ. Δυστυχώς σε όλο αυτό το διάστημα η Επίσημη Πλευρά δεν έδειξε καμιά θετική πρόθεση να κάνει ουσιαστικό διάλογο, αλλά ούτε και να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα.

Ως Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών Α.Κί.ΔΑ, από τον περασμένο Γενάρη αναλάβαμε την πρωτοβουλία μέσα από το ΔΣ της ΠΟΕΔ, έτσι ώστε τεκμηριωμένα να           προωθηθούν ξανά τα ήδη γνωστά προς το ΥΠΠ αιτήματά μας.  Μετά και από τις συναντήσεις με τον Υπουργό Παιδείας, διαπιστώσαμε πολύ έγκαιρα και με έντονη ανησυχία τη μη θετική αντιμετώπιση των προβλημάτων από πλευράς του ΥΠΠ και προτείναμε  την ενεργοποίηση της ΠΟΕΔ για εντατικοποίηση της πίεσης προς το ΥΠΠ.

Παρόλη την καθυστέρηση που θεωρούμε πως υπήρξε στην προώθηση της αυριανής ψηφοφορίας, διαπιστώνουμε με ικανοποίηση πως υπάρχει συμπόρευση όλων στην Οργάνωση σε ό, τι αφορά στις αποφάσεις για διεκδίκηση των όσων ο εκπαιδευτικός, το δημόσιο σχολείο και κυρίως ο μαθητής δικαιούται.

Παράλληλα θεωρούμε επίσης  πως η σχετική καθυστέρηση στην πραγματοποίηση της αυριανής ψηφοφορίας, δεν αποτελεί δικαιολογία για την μη υπερψήφιση του ψηφίσματος που ομόφωνα έχει καταθέσει ενοποιών των συναδέλφων η ΠΟΕΔ.

Ακριβώς σε αυτό το κομβικό χρονικό σημείο καλούμε όλους τους συναδέλφους να εκφράσουν την εμπιστοσύνη τους προς την ΠΟΕΔ και να την ενισχύσουν μαζικά με τη θετική ψήφο τους στην ψηφοφορία της Πέμπτης, 16/6/2016.

Σημειώνουμε με έμφαση, πως η εξουσιοδότηση προς το ΔΣ για μέτρα αντίδρασης στην ενδεχόμενη συνεχιζόμενη άρνηση του ΥΠΠ να προωθήσει λύσεις των σοβαρών εκπαιδευτικών προβλημάτων, είναι από τη μια δύναμη στα χέρια της Οργάνωσης και από την άλλη ευθύνη να επιμένει στην προσπάθειά της να εισακουστεί επιτέλους από την Επίσημη Πλευρά.

Ως ΑΚίΔΑ θεωρούμε πως η συμμετοχή των συναδέλφων πρέπει να είναι μαζική, για να δοθεί το μήνυμα στο ΥΠΠ πως ο Κλάδος δεν μπορεί να ανεχτεί άλλο ούτε τη στασιμότητα ούτε την συνεχή επιβάρυνση της καθημερινότητας του σχολείου και το ΥΠΠ να αδιαφορεί.

Παράλληλα ως Κίνηση θα συμβάλουμε όσο το δυνατόν πιο ενεργά έτσι ώστε να αναληφθούν όλες οι ενδεδειγμένες πρωτοβουλίες και οι δέουσες αποφάσεις από την ΠΟΕΔ για την μεθόδευση και την καλύτερη κατάληξη του αγώνα.

Τονίζουμε επίσης πως η απεργία είναι δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων, πλην όμως όχι αυτοσκοπός. Και αυτό το σκεπτικό θα είναι η βάση των εισηγήσεων της ΑΚίΔΑ από την Πέμπτη και μετά.

Θα πρέπει δε, η κοινή γνώμη να γνωρίζει πως οι εκπαιδευτικοί της Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης διεκδικούν καλύτερες συνθήκες για να προσφέρουν το μέγιστο στα παιδιά της Κύπρου. Ως εκ τούτου η οποιαδήποτε αναστάτωση προκληθεί από την άρνηση του ΥΠΠ να τους ενισχύσει στο έργο τους, αυτό θα έχει την αποκλειστική ευθύνη για την πρόκλησή της.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ( Α.Κί.ΔΑ )

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10