Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 178 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Άμεση, ουσιαστική και ποιοτική αναβάθμιση της Δημοτικής Εκπαίδευσης με "κόστος" μόνο περίπου 15 εκατομμύρια τον χρόνο

Χάρης Χαραλάμπους- πρόεδρος Α.ΚΙ.ΔΑ

 

Υπουργείο Παιδείας και Κυβέρνηση θα μπορούσαν να αναβαθμίσουν άμεσα, ποιοτικά και ουσιαστικά τη Δημοτική Εκπαίδευση αν είχαν την πολιτική βούληση να "ξοδέψουν" ή να επενδύσουν στην δημόσια παιδεία,  ένα ποσό περίπου  στα 15 εκατομμύρια το χρόνο, το οποίο στο μέλλον θα αποφέρει πολλαπλάσια οφέλη και εξοικονόμησεις.

 

Συγκεκριμένα ως Α.ΚΙ.ΔΑ εισηγουμαστε προς το ΥΠΠ να προχωρήσει άμεσα στις πιο κάτω πρακτικές  ενέργειες έτσι ώστε να αναβαθμιστεί άμεσα η δημόσια παιδεία και να αφήσει στην άκρη Σχέδια και Δείκτες , τα οποία μόνο περισσότερα προβλήματα θα προσθέσουν.

Οι πιο κάτω άμεσες λύσεις παρόλο που για κάποιους θα ακουστούν υπερβολικές,  είμαστε σίγουροι πως θα ικανοποιήσουν γονείς, μαθητές,  εκπαιδευτικούς και τα αιτήματα της ΠΟΕΔ και θα αναβαθμίσουν  άμεσα, ουσιαστικά και ποιοτικά τη δημόσια Παιδεία.

Ξοδεύονται και σπαταλουνται δεκάδες εκατομμύρια σε σκάνδαλα, λανθασμένες αποφάσεις και εκτιμήσεις σε αυτό τον τόπο . Ας επενδύσουν οι αρμόδιοι και ένα μικρό ποσό για την παιδεία του τόπου:

1. Πλήρης υλοποίηση του θεσμού του Υπεύθυνου Τμήματος όπως συμφωνήθηκε προ πενταετίας ( 80 νέες θέσεις)
2. Επαναφορά των 2000 ωρών ενισχυτικής διδασκαλίας  που εξαφανίστηκαν,  για όλους τους μαθητές που τις έχουν άμεση ανάγκη ( 70 νέες θέσεις)
3. Ουσιαστική ενίσχυση των αλλογλωσσων μαθητών ( 20-25 νέες θέσεις)
4. Ενίσχυση των σχολείων με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό Ειδικής Εκπαίδευσης για βελτίωση της παιδικής παραβατικότητας ( 40-45 νέες θέσεις )
5. Μηδενισμός του διδακτικού  χρόνου της διεύθυνσης των σχολείων μας και αύξηση του διοικητικού τους χρόνου όπως και στην Μέση Εκπαίδευση,  έτσι ώστε να ασκηθεί ουσιαστική και ποιοτική διοίκηση στα σχολεία μας.( περίπου 140-150 νέες θέσεις )
6. Αύξηση του διοικητικού χρόνου των βοηθών διευθυντών κατά 5 διδακτικές περιόδου με παράλληλη μείωση του διδακτικού τους χρόνου κατά 5 περιόδους ( περίπου 110 -120 νέες θέσεις )
7. Αναβάθμιση και πλήρης αξιοποίηση των ηλεκτρονικών μέσων  που υπάρχουν στα σχολεία μας με την παραχώρηση του αναγκαίου  χρόνου  ( περίπου 20 νέες θέσεις)
8. Διορισμός του απαραίτητου γραμματειακου προσωπικού στα νηπιαγωγεία.

Οι πιο πάνω ρυθμίσεις οι οποίες απαιτούν περίπου 500 νέους διορισμούς στη Δημοτική, Προδημοτικη και Ειδική Εκπαίδευση μπορούν να αξιοποιηθούν εκπαιδευτικά για τους μαθητές μας.

Συγκεκριμένα θα μπορούσαν να διοριστούν κανονικά σε ένα ή και δύο σχολεία ανάλογα με τις εκπαιδευτικές ανάγκες και όχι με αγορά υπηρεσιών, επιπροσθετοι δάσκαλοι σε όλα τα τμήματα των Α και Β τάξεων του Δημοτικού Σχολείου, ως βοηθοί εκπαιδευτικοί για 12-15 διδακτικές περιόδους σε κάθε τμήμα και να αξιοποιούνται κυρίως στα ελληνικά και τα μαθηματικά με τεράστιο εκπαιδευτικό όφελος για τους μαθητές μας.

Θα μπορούσε  επίσης να διοριστεί μεγάλος αριθμός νηπιαγωγών και ειδικών δασκάλων για κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών που εισηγηθηκαμε πιο πάνω.

Ελπίζουμε ότι οι εισηγήσεις μας θα αξιοποιηθούν από το ΥΠΠ τους κυβερνώντες και τα Κόμματα.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10