Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 128 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο καιρού για την Παιδεία

του Λεωνίδα Χατζηλοΐζου, Γενικός Αντιπρόσωπος ΠΟΕΔ, Οργ. Γραμματέας Α.Κί.ΔΑ

Τα άστατα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ετών αναμένεται να συνεχιστούν με επιπρόσθετες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στην Παιδεία του τόπου. Για τα επόμενα χρόνια θα παρατηρηθεί έντονα το φαινόμενο των Δεικτών Επιτυχίας και Επάρκειας και του Σχεδίου Επιμόρφωσης, μέχρι να αλλάξει η κυβέρνηση και να καταργηθούν από την επόμενη. Μέχρι τότε, θα εμφανιστεί έντονη ομίχλη στα σχολεία της Κύπρου, η οποία θα δημιουργεί σύγχυση ως προς το τι είναι Δείκτης Επιτυχίας και τι Δείκτης Επάρκειας.

Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες θα παρατηρηθεί έντονη άπνοια εντός των σχολικών αιθουσών,  αφού οι άνεμοι αναμένεται να είναι ανύπαρκτοι, λόγω της μη εγκατάστασης των πολυπόθητων ανεμιστήρων. Μαθητές και εκπαιδευτικοί με χαμηλές αντοχές, συνίσταται όπως παραμείνουν στα σπίτια τους. Αν επιθυμούν, μπορούν να επιζητήσουν μεταγραφή στην ιδιωτική εκπαίδευση. Καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, οι θερμοκρασίες στις τάξεις αναμένεται να ανέβουν επικίνδυνα, λόγω της ανεπαρκούς αντιμετώπισης της παραβατικότητας.

Το 2018 αναμένεται να έρθει στην Κύπρο ο πολυαναμενόμενος τυφώνας «Κατάλογος Διορισίμων», ο οποίος έχει την ικανότητα να επιλέγει ποια σπίτια καταστρέφει ολοσχερώς και ποια «σπρώχνει» προς την κατάλληλη κατεύθυνση. Αν επιθυμείτε να γλιτώσετε από την καταστροφή, πρέπει να προμηθευτείτε την απαραίτητη ταυτότητα από ένα από τα σημεία πώλησης που βρίσκονται σε όλες τις πόλεις.

Έντονες χιονοπτώσεις προβλέπεται να σημειωθούν στις αίθουσες ειδικής εκπαίδευσης, αποκλείοντας αρκετούς μαθητές. Η αδυναμία του Υπουργείου Παιδείας να διορίσει επιπρόσθετους εκπαιδευτικούς για να στελεχώσουν τα σωστικά συνεργία, θα οδηγήσει τις οικογένειες σε μία παρατεταμένη αγωνία.

Σε αρκετές περιοχές της Κύπρου παρατηρείται το φαινόμενο «γύρω γύρω όλοι» το οποίο θα συνεχιστεί μέχρι ακόμη και τα Χριστούγεννα. Από το φαινόμενο αυτό επηρεάζονται κυρίως οι μαθητές, οι οποίοι υποδύονται τον ρόλο του «Μανώλη», παραμένοντας αμέτοχοι στη μέση, βλέποντας τους δασκάλους τους να παίρνουν μετάθεση από το ένα σχολείο στο άλλο.

Ένα ανεξήγητο καιρικό φαινόμενο έχει παρατηρηθεί στα σχολεία της Κύπρου με το οποίο κατέστη δυνατό το ταξίδι στον χρόνο. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί έχουν ταξιδέψει πίσω στον χρόνο, στον εργασιακό Μεσαίωνα, και αντί να τους δοθούν κανονικά συμβόλαια, εργοδοτούνται ως αντικαταστάτες του «αέρα», χάνοντας ακόμη και τα βασικότερα των δικαιωμάτων τους.

Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, υπάρχουν πιθανότητες έντονης σεισμικής δραστηριότητας τους επόμενους μήνες και κίνδυνος τσουνάμι στην εκπαίδευση, μετά τη δημιουργία τεχνικής επιτροπής η οποία θα επαναξιολογήσει τις απαλλαγές και τον διδακτικό χρόνο των εκπαιδευτικών. Το τσουνάμι πιθανόν να κτυπήσει τη στήριξη των μαθητών από τον υπεύθυνο τμήματος, τη δυνατότητα χρήσης του ηλεκτρονικού υπολογιστή (αφού δε θα υπάρχουν υπεύθυνοι για τη συντήρησή τους) καθώς και τη στήριξη των αλλόγλωσσων μαθητών.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς αναμένεται να παρατηρηθεί το φαινόμενο των διαττόντων εγκυκλίων, με τις οποίες το Υπουργείο θα συνεχίσει τον καταιγισμό των διευθυντών και των εκπαιδευτικών με επιπρόσθετα καθήκοντα και ευθύνες, μέχρι τελικής πτώσεως.

Παρ΄ όλα τα ακραία καιρικά φαινόμενα, οι πλείστοι εμπλεκόμενοι φορείς διαβεβαιώνουν πως όλα πάνε καλά, και συνιστούν όπως σε περίπτωση που παρατηρήσετε οποιοδήποτε από τα φαινόμενα, κρατήσετε ερμητικά κλειστά τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα σας.

 

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28