Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 165 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Εκπαιδευτικό μπάχαλο στα σχολεία μας εξακολουθεί να δημιουργεί μέχρι και σήμερα το "Νέο Εργασιακό Καθεστώς" που αποφάσισε το Υπουργικό Συμβούλιο.

Χάρης Χαραλάμπους - Πρόεδρος ΑΚΙΔΑ, Β.Γ. Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΕΔ

 

Δυστυχώς οι επιπτώσεις που προκαλεί σε μαθητές και  εκπαιδευτικούς η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, είναι πολλές και δυσανάλογες του όποιου κέρδους ήθελε να εξασφαλίσει η Κυβέρνηση με την απόφαση της.

 

* Ακόμη και σήμερα αρκετοί εκπαιδευτικοί "εξαναγκάζονται" στην ουσία καθημερινά σε τηλεφωνικές μεταθέσεις και μετακινήσεις, σχεδόν ενάμιση μήνα μετά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!

* Μαθητές αναγκάζονται να αλλάζουν ακόμη εκπαιδευτικούς. Δεκάδες είναι τα παραδείγματα, αλλά  χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί σχολείο στο οποίο με ευθύνη της Επίσημης Πλευράς, οι μαθητες της Α τάξης άλλαξαν 3 φορές δασκάλα μέχρι σήμερα!

* Πολλες διευθύνσεις σχολείων, με τις αποφάσεις των αρμόδιων αρχών, εξαναγκάζονται να αλλάζουν ακόμη και σήμερα τα προγράμματα μαθημάτων του σχολείου.

Αν η  κάλυψη των κενών θέσεων και των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών, γινόταν όπως έπρεπε με 12μήνες συμβάσεις, έγκαιρα και με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα προβλήματα θα ήταν πολύ λιγότερα και διαχειρίσιμα.

Ας προβληματιστεί λοιπόν Κυβέρνηση και ΥΠΠ τι κατάφεραν να "πετύχουν" με την ακατανόητη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Μια έστω εκ των υστέρων απολογία εκ μέρους τους και αναθεώρηση της απόφασης τους, θα μετρούσε πολύ.

Και ενώ δυστυχώς επικρατεί αυτή η καθόλα απαράδεκτη από εκπαιδευτικής σκοπιάς κατασταση, αντί η Επίσημη  Πλευρά να έχει το θάρρος τουλάχιστον να απολογηθεί σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς, έχει το θράσος να μιλά ακόμη για την καλύτερη και πιο έγκαιρη στελέχωση των τελευταίων χρόνων!

Ευθύνες για την όλη κατάσταση φέρουν κατά τη γνώμη μου και οι άλλες δύο Εκπαιδευτικές Οργανώσεις , ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ που με την ανοχή τους επιτρέπουν στο Υπουργείο για τους δικούς τους λόγους, να μας μεταχειρίζονται με αυτό τον τρόπο. Παρόμοια προβλήματα ισχύουν και στη Μέση Εκπαίδευση αλλά δεν τους ακούσαμε να διαμαρτύρονται.

Ως ΑΚΙΔΑ θα αξιολογήσουμε την όλη κατάσταση και όλα τα δεδομένα που θα έχουμε μπροστά μας μέχρι αύριο και θα πάρουμε τις ανάλογες αποφάσεις με ευθύνη και περίσκεψη όπως πάντα, στο αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο της Κίνησης. 
Η θέση που θα τηρήσουμε ως Κίνηση στο κρίσιμο Δ.Σ.της ΠΟΕΔ την ερχόμενη Πέμπτη, θα κατατεθεί γραπτά κατά τη διάρκεια της συνεδρίας του Σώματος.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10