Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 184 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

ΠΕΡΙ ΑΡΓΙΑΣ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ Ο ΛΟΓΟΣ

Χάρης Χαραλάμπους - Πρόεδρος ΑΚΙΔΑ- Β. Γ. Οργανωτικός Γραμματέας ΠΟΕΔ

 

Η ΑΚΙΔΑ έθεσε το θέμα της αργίας των Τριών Ιεραρχών στο χθεσινό ΔΣ της ΠΟΕΔ προ ημερησίας διατάξεως, όπως είχαμε αναφέρει σε προχθεσινή ανακοίνωση μας και αποφασίστηκε ομόφωνα η αντίδραση της Οργάνωσης μας προς Επιτροπή Παιδείας της Βουλής και τον Υπουργό Παιδείας.

 

Επιπλέον καταθέσαμε το ιστορικό της αργίας των Τριών Ιεραρχών στο ΔΣ της ΠΟΕΔ και τους λόγους για τους οποίους δε θα πρέπει η Οργάνωση μας να αποδεχθεί σε καμία περίπτωση τη μονομερή κατάργηση της.

Συγκεκριμένα υπενθυμισαμε με ποια διαδικασία παραχωρήθηκε αυτή η αργία προς την ΠΟΕΔ.
Το θέμα τέθηκε και στη χθεσινή συνάντηση ΠΟΕΔ - Υπουργού Παιδείας και εξηγήθηκαν προς τον Υπουργό Παιδείας τα όσα θέσαμε ως ΑΚΙΔΑ στο ΔΣ της ΠΟΕΔ για το θέμα. 
Ο Υπουργός Παιδείας δήλωσε πως δε γνώριζε το ιστορικό. 
Αναφέρουμε ξανά για όσους δεν γνωρίζουν πως η σχολική αργία των Τριών Ιεραρχών όπως καταθέσαμε και στο ΔΣ της ΠΟΕΔ, καταργήθηκε μαζί με άλλες σχολικές αργίες στα πλαίσια της μετάβασης στην πενθήμερη εργασία. Μερικά χρόνια αργότερα στα πλαίσια της κατάργησης των τριών δημοσίων μεταφερόμενων αργιών παραχωρήθηκε ως αντάλλαγμα προς τις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις η σχολική αργία των Τριών Ιεραρχών στα πλαίσια της ΜΕΠΕΥ .Αντίστοιχα στα πλαίσια της ΜΕΠ παραχωρήθηκε στην υπόλοιπη Δημόσια Υπηρεσία ως αργία η 24η Δεκεμβρίου.

Συνεπώς ως ΑΚΙΔΑ καλούμε τους βουλευτές της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, τον Υπουργό Παιδείας καθώς και άλλους οι οποίοι βιάστηκαν να μας "υποδείξουν" πως το όλο θέμα δεν ήταν υπόθεση της  ΜΕΠΕΥ, αλλά θέμα  "μελέτης άρθρο κατά αρθρο σε κλειστή συνεδρία της Επιτροπή Παιδείας της Βουλης", πως θα πρέπει να μελετούν περισσότερο για τα όσα αποφασίζουν και δηλώνουν.
Κλείνοντας , χαιρόμαστε ιδιαίτερα που κάποιοι τελικά παρά την αρχική ειρωνεία τους για την ανακοίνωσή μας, ενημερώθηκαν για το ιστορικό της αργίας όπως το καταθέσαμε ως ΑΚΙΔΑ στο ΔΣ της ΠΟΕΔ και υιοθέτησαν την άποψή μας.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28