Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 187 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΕΔ_161117

Αποφάσεις Διοικητικού Συμβουλίου ΠΟΕΔ

 

Μετά από παρέλευση των δύο εβδομάδων του χρονοδιαγράμματος που η ΠΟΕΔ είχε θέσει, και αφού αυτή είχε αναστείλει τα απεργιακά μέτρα μετά από την έκκληση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και τη διαβεβαίωση του ΥΠΠ για ενδελεχή και ουσιαστικό διάλογο, και την πραγματοποίηση δύο μόνο συναντήσεων της ΠΟΕΔ (παρά την έκκλησή της Οργάνωσης για περισσότερες) με τον ΥΠΠ, το ΔΣ της ΠΟΕΔ αξιολόγησε την εξέλιξη του διαλόγου για τα ζητήματα που δημιούργησαν την κρίση στη Δημόσια Δημοτική Εκπαίδευση και κατέληξε στην επαναφορά και ολοκλήρωση της εφαρμογής του απεργιακού μέτρου της μονόωρης στάσης εργασίας σε κάθε επαρχία καθώς και στη συνέχιση όλων των υπόλοιπων μέτρων που είχαν παραμείνει σε ισχύ.

 

Συγκεκριμένα, η ΠΟΕΔ προχώρησε στη λήψη της πιο πάνω απόφασης σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα εξής:

  1. Το καθεστώς εργοδότησης του αναπληρωτή παγιώνεται ως προηγούμενο στη Δημόσια Εκπαίδευση, μετά και την κατηγορηματική επαναβεβαίωση από την Επίσημη Πλευρά της σχετικής απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου,
  1. Σε ό, τι αφορά στις εκπαιδευτικές πολιτικές, δεν δόθηκε καμιά απάντηση για επέκταση και ολοκλήρωση της εφαρμογής τους, συνεπώς, επί του παρόντος, δεν φαίνεται να προωθούνται ολοκληρωμένες λύσεις στα ζητήματα της εκπαιδευτικής καθημερινότητας.
  1. Διαφαίνεται αμφισβήτηση των όρων εργασίας όλων των εκπαιδευτικών, τόσο μέσα από την πολιτική των οροφών που καθορίζονται στους προϋπολογισμούς, όσο και με τη σκοπούμενη μελέτη για τον εξορθολογισμό της αξιοποίησης του εκπαιδευτικού προσωπικού, σε επίκληση της οποίας το ΥΠΠ αποφεύγει να προχωρήσει σε ρυθμίσεις που να δίνουν λύσεις στα προβλήματα της εκπαίδευσης.

Επιπλέον, αποφασίστηκε όπως, ενόψει της συζήτησης των προϋπολογισμών στη Βουλή, το ΔΣ θα ζητήσει συναντήσεις με την Προεδρία της Βουλής και όλα τα Κοινοβουλευτικά Κόμματα, με σκοπό την επίδοση ψηφίσματος και την επεξήγηση των θέσεων της Οργάνωσης.

Οι στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν ως εξής:

  • Τετάρτη, 30/11/2016, 7:30 – 8:30, Δημοτικά Σχολεία, Δημόσια Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία πόλης και επαρχίας Λάρνακας.
  • Τετάρτη, 7/12/2016, 7:30 – 8:30, Δημοτικά Σχολεία, Δημόσια Νηπιαγωγεία και Ειδικά Σχολεία πόλεων και επαρχιών Λευκωσίας και Πάφου.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΕΔ

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10