Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 169 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Result

ΑΚΙΔΑ Facebook

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΚΙΔΑ_161121

Ο «Δεκάλογος» των προβλημάτων που θα πρέπει άμεσα να προωθηθούν για να αναβαθμιστεί η Προδημοτική Εκπαίδευση

 

Ως  Α.Κί.ΔΑ θεωρούμε πως τα προβλήματα που επιβαρύνουν καθημερινά το έργο των νηπιαγωγών και κατ’ επέκταση την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου που προσπαθούν να επιτελέσουν στο δημόσιο σχολείο και με δικές τους προσωπικές θυσίες, έχουν φτάσει στο απροχώρητο και θα πρέπει Κυβέρνηση και ΥΠΠ να αφήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια με τις «μεταρρυθμίσεις» τους, να αφήσουν τις πολιτικές των «οροφών» και να ασχοληθούν σοβαρά επιτέλους με την ουσία των θεμάτων της Προδημοτικής Εκπαίδευσης.  Έχουμε έντονη άποψη χωρίς καμία δόση υπερβολής, πως η Προδημοτική Εκπαίδευση  αποτελεί τον φτωχό συγγενή της Εκπαίδευσης στην Κύπρο, παρόλο που θα έπρεπε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο.

 

Όπως έχει καταγραφεί και σε πρόσφατη ανακοίνωση της ΠΟΕΔ για την Προδημοτική Eκπαίδευση τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Κλάδος εστιάζονται στα πιο κάτω, τα οποία ως ΑΚΙΔA  καταθέτουμε και γραπτά προς το ΔΣ της ΠΟΕΔ και ζητούμε να συζητηθούν άμεσα με στόχο να κατατεθούν επίσημα στην ΜΕΠΕΥ και στον Υπουργό Παιδείας, με απαίτηση να τεθούν σε προτεραιότητα, όπως είναι και η δικαιολογημένη απαίτηση των νηπιαγωγών μας από την ΠΟΕΔ.

Συγκεκριμένα έχουμε εγγράψει τα συγκεκριμένα θέματα σήμερα στην ΠΟΕΔ και ζητούμε, αφού συζητηθούν και αναλυθούν επαρκώς από την Οργάνωσή μας, με απόφαση του ΔΣ της ΠΟΕΔ να κατατεθούν άμεσα στην ΜΕΠΕΥ όσα από τα πιο κάτω αιτήματα άπτονται των αρμοδιοτήτων της, καθώς επίσης και τα υπόλοιπα να τεθούν προς τον Υπουργό Παιδείας, με στόχο να παρθούν από την Πολιτεία οι ανάλογες πολιτικές αποφάσεις στα θέματα όπου χρειάζεται και μέσα από σαφή χρονοδιαγράμματα να αρχίσουν να προωθούνται και να επιλύνονται:

  1. Να επεκταθεί  η Δημόσια Προδημοτική Εκπαίδευση, έτσι ώστε να καλύπτει   όλες τις ηλικίες των παιδιών πάνω από τριών χρονών.
  1. Να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα ανάλογα με την ηλικία, τα χαρακτηριστικά των μαθητών και τα τετραγωνικά μέτρα της κάθε αίθουσας διδασκαλίας.
  1. Να αυξηθεί ο αριθμός των σχολικών βοηθών έτσι ώστε να αντιστοιχεί μία σε κάθε τμήμα, τόσο για εκπαιδευτικούς λόγους όσο και λόγους ασφάλειας των παιδιών.
  1. Να παραχωρείται χρόνος ενισχυτικής διδασκαλίας σε παιδιά που εμφανίζουν προβλήματα μαθησιακά, συμπεριφοράς και σε αλλόγλωσσα παιδιά, έτσι ώστε να επωφελούνται στο μέγιστο δυνατό βαθμό τα ίδια, αλλά και τα υπόλοιπα παιδιά της προσχολικής τάξης.
  1. Να στηριχθεί θεσμοθετημένα το βαρυφορτωμένο διοικητικό έργο των νηπιαγωγών, ιδιαίτερα εκεί και όπου συστεγάζονται τμήματα δημόσιων και κοινοτικών τμημάτων και να στελεχωθεί αποτελεσματικά η διοικητική δομή όλων των δημόσιων νηπιαγωγείων με τις απαραίτητες θέσεις.
  1. Να υποστηριχθεί άμεσα το δημόσιο νηπιαγωγείο με γραμματειακό προσωπικό, όπως στα υπόλοιπα σχολεία όλων των βαθμίδων.
  1. Να εφαρμοστεί ο θεσμός του Υπεύθυνου Τμήματος, όπως και τις υπόλοιπες βαθμίδες της Εκπαίδευσης.
  1. Να παραχωρηθεί ο απαραίτητος χρόνος για στήριξη/αξιοποίηση των Τεχνολογιών της Πληροφορίας και Επικοινωνίας στη διδασκαλία και στη διοίκηση των νηπιαγωγείων μας.
  1. Να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων, όταν απουσιάζουν νηπιαγωγοί, ιδιαίτερα στα μικρά νηπιαγωγεία.

10.Να παραχωρούνται τα απαραίτητα κονδύλια για την επαρκή στήριξη των     νηπιαγωγείων μας με όλη την υλικοτεχνική υποδομή που χρειάζεται, ανεξάρτητα από τον συνολικό αριθμό των μαθητών της σχολικής μονάδας.

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ – ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ( Α.Κί.ΔΑ )

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28