Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 185 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Τελικά κύριε Πρόεδρε, όντως η υπομονή μας έχει και τα όριά της!

Ανδρέας Θεοδώρου, Μέλος ΔΣ ΠΟΕΔ, Αντιπρόεδρος Α.Κί.ΔΑ

Μιχάλης Αλεξόπουλος, Μέλος ΔΣ ΠΟΕΔ, Γενικός Γραμματέας Α.Κί.ΔΑ

Κύριε Πρόεδρε,

 

Τα πλήγματα που έχει δεχθεί ο εκπαιδευτικός λειτουργός και κατ’ επέκταση το Δημόσιο Σχολείο τις τελευταίες μέρες είναι πολλαπλά. Το κύρος και η αξιοπρέπεια των εκπαιδευτικών έχει πληγεί και ο ρόλος τους συνεχώς αποδομείται. Η στάση του πολιτικού προϊστάμενου του Υπουργείου, αλλά και άλλων αξιωματούχων, στοχεύουν στη μετατροπή των εκπαιδευτικών σε υπάκουους διεκπεραιωτές χωρίς κύρος.  Οι κύπριοι εκπαιδευτικοί, τείνουν να καταντήσουν υποκείμενα που εύκολα στοχοποιούνται, διαπομπεύονται ή και συκοφαντούνται...

 

Κύριε πρόεδρε,

με όλο το σεβασμό προς το πρόσωπό σας και προς το θεσμό του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα θέλαμε να συμφωνήσουμε απόλυτα μαζί σας στο γεγονός πως «η υπομονή μας έχει και τα όριά της».

Γιατί:

-          Είμαστε κι εμείς ως εκπαιδευτικός κόσμος και ως επιστήμονες, πολίτες αυτού του κράτους κι έχουμε δικαίωμα στην κριτική και δικαίωμα ελευθερίας λόγου και άποψης.

-          Είμαστε ένας κλάδος επιστημόνων και απαιτούμε τη δική μας αυτονομία και το σεβασμό του κύρους μας στον χώρο εργασίας.

-          Έχουμε το δικαίωμα αλλά και την απαίτηση, τα προσωπικά και υπηρεσιακά μας δεδομένα να μην κυκλοφορούν στα ΜΜΕ και μάλιστα πολλές φορές επιλεκτικά, μονόπλευρα και διαστρεβλωμένα.

-          Δεν ανεχόμαστε άλλο την κακοποίηση της αλήθειας.

-          Δεν ανεχόμαστε άλλο τη στοχοποίηση από πολιτικούς προϊστάμενους.

-          Δεν ανεχόμαστε την εκμετάλλευση του θανάτου ενός παιδιού, ενός μαθητή μας, για επιβολή πολιτικών που καμία σχέση δεν έχουν με το τραγικό συμβάν.

-          Δεν ανεχόμαστε τις γενικεύσεις και τους χαρακτηρισμούς προς όλους τους εκπαιδευτικούς και την έντεχνη διαβολή και διαπόμπευση.

-          Δεν ανεχόμαστε λαϊκά δικαστήρια σε μια ευρωπαϊκή χώρα.

-          Είμαστε κι εμείς πέρα από εκπαιδευτικοί, γονείς, και έχουμε κι εμείς παιδιά.

-          Δεν ανεχόμαστε τον αποπροσανατολισμό και την παραπλάνηση της κοινής γνώμης από τα πραγματικά και υπαρκτά προβλήματα.

-          Είμαστε καθημερινοί μάρτυρες των ελλείψεων, της ανασφάλειας και των κινδύνων που υπάρχουν στα σχολεία.

-          Είμαστε καθημερινοί μάρτυρες, μέσα από τα μάτια των παιδιών, της εικόνας μιας κοινωνίας που ο ιστός της οικογένειας καταρρέει μαζί με το κοινωνικό κράτος. Ως εκπαιδευτικοί απορροφούμε καθημερινά τις συνέπειες αυτής της κατάστασης.

-          Αναλαμβάνουμε τις ευθύνες που μας αναλογούν, ως εκ της θέσεώς μας και μάλιστα πολλές φορές πολύ περισσότερες.

-          Ζητούμε επιτέλους η Πολιτεία, να αναγνωρίσει τα πραγματικά προβλήματα στο χώρο της παιδείας και να ενσκήψει με ειλικρίνεια ώστε να αμβλυνθούν και τελικά να επιλυθούν για το καλό των παιδιών και της κοινωνίας.

Κύριε Πρόεδρε,

Η επιχειρούμενη απογύμνωση της εκπαίδευσης από τα ανθρωπιστικά και ελευθεροποιά της στοιχεία, με συνεχείς επιθέσεις στο Δημόσιο Σχολείο είναι κάτι που συνεχώς εντείνεται και εύλογα μας  προβληματίζει. Ο δάσκαλος κινδυνεύει να απωλέσει την ελευθερία και ανεξαρτησία του και να γίνει απλά ένας υπάλληλος που διεκπεραιώνει τις εγκυκλίους και οδηγίες των ανωτέρων, με τον φόβο της τιμωρίας από τον μπαμπούλα ενός τυπολάτρη εργοδότη. Ο δάσκαλος κινδυνεύει να καταντήσει ο αποδιοπομπαίος τράγος, για όλα τα κακά που διαχρονικά ταλανίζουν την παιδεία του τόπου.

Κύριε Πρόεδρε,

Αγωνιζόμαστε καθημερινά με αγάπη και ζήλο και ευσυνειδησία αλλά…η υπομονή μας όντως έχει εξαντληθεί. Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, είμαστε το εξιλαστήριο θύμα μιας ταλαιπωρημένης και θυμωμένης κοινωνίας που φορτώνει τα πάντα στους «καλομαθημένους εκπαιδευτικούς», που τεχνηέντως αποδομούνται με ευλάβεια από τους εκπροσώπους του Τύπου, αξιωματούχους του κράτους ακόμα και από τον ίδιο τους τον πολιτικό προϊστάμενο!

Ανδρέας Θεοδώρου, Μέλος ΔΣ ΠΟΕΔ, Αντιπρόεδρος Α.Κί.ΔΑ

Μιχάλης Αλεξόπουλος, Μέλος ΔΣ ΠΟΕΔ, Γενικός Γραμματέας Α.Κί.ΔΑ

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28