Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 190 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Κύριε Υπουργέ, συγχαρητήρια !

του Παντελή Λουκά

Κύριε Υπουργέ της Παιδείας, οφείλω να σας συγχαρώ.

Αν και ακόμα η θητεία σας μετράει μόνο μήνες, έχετε καταφέρει πράγματα που οι προκάτοχοί σας  δεν τα έχουν πετύχει ούτε και σε πολυετείς θητείες:

 

˟      Συγχαρητήρια! Κατά τη θητεία σας, οι τρεις μεγαλύτερες εκπαιδευτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις (ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ) δεν υπέβαλαν κανένα νέο οικονομικό αίτημα.

 

˟      Συγχαρητήρια! Κατά τη θητεία σας έχετε με ιδίαν πρωτοβουλία, καταφέρει να συγκρουστείτε και με τις τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις και να επιφέρετε μια άνευ προηγουμένου αναστάτωση στην εκπαίδευση. Ουδείς Υπουργός της Παιδείας κατάφερε κάτι τέτοιο την τελευταία τριακονταετία, εξ όσων μπορώ να ανακαλέσω.

˟      Συγχαρητήρια! Κατά τη θητεία σας ίσως να έχετε παρουσιαστεί μπροστά στις κάμερες περισσότερες φορές από κάθε άλλο Υπουργό Παιδείας στο αντίστοιχο διάστημα της θητείας του.

˟      Συγχαρητήρια! Κατά τη θητεία σας, και αντιμετωπίζοντας το τεράστιο πρόβλημα της σκόνης που προέκυψε, αποστείλατε σε όλα τα σχολεία της Κύπρου ακατάλληλες και άχρηστες μάσκες  (χειρουργικές), σύμφωνα με τα λεγόμενα του Ιατρικού Συλλόγου (και όχι μόνον) που δεν είναι σύμφωνες με τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές[1] για προστασία από τη σκόνη,  «πρωτίστως για καλλιέργεια κουλτούρας προστασίας των μαθητών από τη σκόνη» , όπως πολύ κομψά το θέσατε στην εγκύκλιό σας[2] .  Και κανείς δε ρώτησε «τι μαθαίνουμε τα παιδιά; Να χρησιμοποιούν ακατάλληλα μέσα για προστασία; Να εμπιστεύονται άκριτα την υγεία τους στους μεγάλους που δεν την προστατεύουν; Να ικανοποιούνται με ένα ψεύτικο αίσθημα ασφάλειας;»
Και κανείς δε ρώτησε πόσα κόστισαν αυτές οι μάσκες…σε χρήματα για την αγορά, σε εργατοώρες για να διανεμηθούν.
Και δε διερωτήθηκε κανείς: για ουσιαστική προστασία, τι κάνουμε; Ούτε καν η Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης….

˟      Συγχαρητήρια! Είστε ο πρώτος Υπουργός Παιδείας (νομίζω) που ασχολήθηκε με το θέμα «ασφάλεια και υγεία στα σχολεία» τόσο σύντομα στη θητεία του. Είμαι βέβαιος ότι σε ενάμιση μήνα που θα ανοίξουν ξανά τα σχολεία θα είναι ένα ασφαλισμένο περιβάλλον για τα παιδιά με τις κατάλληλες συνθήκες που θα προάγουν την ευημερία και τη μάθηση των παιδιών. Είμαι βέβαιος ότι και η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης θα συμφωνεί..

˟      Συγχαρητήρια! Κατά τη θητεία σας έχετε καταφέρει να επαναπροσδιορίσετε την έννοια «διάλογος»: Ενώ μέχρι τούδε σήμαινε περίπου «το πλαίσιο μέσα στο οποίο δύο ή περισσότερα μέρη προσέρχονται επί ίσοις όροις και με καλή προαίρεση και ανταλλάζουν απόψεις επί συγκεκριμένου θέματος αποσκοπώντας με ειλικρίνεια στην εξεύρεση κοινού τόπου ή/και λύσης», τώρα σημαίνει  περίπου « το πλαίσιο μέσα στο οποίο το ένα μέρος ανακοινώνει στο άλλο τι έχει αποφασίσει και αναμένει και απαιτεί την συμφωνία του άλλου μέρους. Εφόσον συμφωνεί μπορεί να συνεχίζεται ο «διάλογος». Αλλιώς……..»

˟      Συγχαρητήρια! Είστε ο πρώτος Υπουργός Παιδείας που προέρχεται από τη Δημοτική εκπαίδευση. Αν και καταφέρατε τον αρχικό ενθουσιασμό και χαρά  που ένιωσαν οι περισσότεροι πρώην συνάδελφοι σας για τον διορισμό σας να τον μετατρέψετε σε μικρό χρονικό διάστημα σε πικρία, απογοήτευση και στεναχώρια.

˟      Συγχαρητήρια! Είστε ο πρώτος Υπουργός Παιδείας που επισκέφθηκε τα γραφεία του ΕΛΑΜ (που αρκετοί ισχυρίζονται ότι είναι ένα παράρτημα ή έχει στενή ιδεολογική συγγένεια με την Χρυσή Αυγή, το νεοναζιστικό μόρφωμα που διώκεται ως εγκληματική οργάνωση στην Ελλάδα, και που χτες στην συνεδρία της Βουλής για την επέτειο του προδοτικού πραξικοπήματος διαφοροποιήθηκε από τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα αφού απέφυγε τη χρήση της λέξης «πραξικόπημα» όπως ο διάολος το λιβάνι) και δηλώσατε - σύμφωνα με τον τύπο - ότι «μοιράζεστε κοινές αξίες»

˟      Συγχαρητήρια! Είστε ο πρώτος Υπουργός Παιδείας που σε τόσο σύντομη θητεία, η εκπαίδευση βρέθηκε δύο φορές σε κρίση.

˟      Συγχαρητήρια! Είστε ο πρώτος Υπουργός Παιδείας που χάραξε τόσο έντονα και τόσο νωρίς το στίγμα του στην ιστορία της Κυπριακής Εκπαίδευσης.

Είμαι βέβαιος ότι το στίγμα σας θα μείνει ανεξίτηλο στην ιστορία της κυπριακής εκπαίδευσης για χρόνια, και οι εκπαιδευτικοί του τόπου –και όχι μόνον- θα κάνουν συχνές αναφορές στο όνομά σας ….

Παντελής Λουκά

Δάσκαλος[1] Κατηγορίες FFP 1, FFP 2, FFP 3, κατά     EN 149: 2001 +A1 2009. Δεν είμαι ειδικός στο θέμα. Οι πληροφορίες προέρχονται από ιδίαν μελέτη, και παρέχονται με κάθε επιφύλαξη

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10