Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 224 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Εξορθολογισμός (Γ)

του Παντελή Λουκά, δασκάλου

Ας μιλήσουμε για Υπουργούς Παιδείας , Υποδείξεις Γενικού Ελεγκτή, παρανομίες, σκάνδαλα, δημοκρατία, ρουσφέτι, κοροϊδία, ανηθικότητα.

Εξορθολογισμός λοιπόν θα σήμαινε ίσως “διορθώνω τα κακώς έχοντα χρησιμοποιώντας ως γνώμονα και εργαλείο την λογική”.

Υπουργός Πρώτος

˟      Σκάνδαλο παραχώρησης κρατικής περιουσίας σε ιδιώτη

˟      Σκάνδαλο προνομιακής μεταχείρισης ιδιώτη που σχετίζεται με τα ΜΜΕ

˟      Σκάνδαλο παραποίησης περιεχομένου φακέλου και εγγράφων (πιθανά ποινικά αδικήματα)

˟      Σκάνδαλο φυγάδευσης και διορισμού του ως πρέσβη στην Αθήνα

Υπουργός Δεύτερος

˟      Σκάνδαλο παράνομης και παράτυπης απόσπασης δασκάλας μέλους του Π.Γ. ΔΗΣΥ στις Βρυξέλλες. Η δασκάλα εργάζεται για το γραφείο του Υπουργού στην Κύπρο …από το σπίτι της στις Βρυξέλλες για τρεις περίπου μήνες..

˟      Σκάνδαλο μη αναγνώρισης των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου. Οι εκπαιδευτικοί κερδίζουν στο δικαστήριο

˟      Τρύπιος ο νόμος για το ΝΣΔ

˟      Σκάνδαλο διαρροής θεμάτων των εξετάσεων

˟      Σκάνδαλο θεώρησης των εξετάσεων ως έγκυρων και αξιόπιστων

˟      Σκάνδαλο παραχώρησης υπηρεσιών εκπαιδευτικού στο Υπουργείο Γεωργίας όπου ανέλαβε καθήκοντα – Δεν «εξορθολογίστηκε»

Υπουργός Τρίτος

˟      Σκάνδαλο με άχρηστες μάσκες προστασίας

˟      Σκάνδαλο με διαρροή προσωπικών δεδομένων εκπαιδευτικού από το φάκελο στο Υπουργείο Παιδείας στον Τύπο…

˟      Σκάνδαλο πρώτης κρίσης- ζητά από την αστυνομία τη σύλληψη του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΠΟΕΔ

˟      Σκάνδαλο καταστρατήγησης δημοκρατικών και θεσμικών διαδικασιών – δεύτερη κρίση

˟      Αδιαφάνεια στις μεταθέσεις: «παραχώρηση υπηρεσιών» εκπαιδευτικών χωρίς να ανακοινώνεται πού και γιατί

Ας δούμε αναλυτικότερα τους «εξορθολογισμούς»:

Υπουργός Πρώτος:

1η Μαρτίου 2013

Ο Κυριάκος Κενεβέζος διορίζεται πρώτος Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης Αναστασιάδη.[1]

Σεπτέμβριος 2013

Ο Κυριάκος Κενεβέζος διαπραγματεύεται την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων των διδακτικών βιβλίων (σε ψηφιακή μορφή) που εκδίδονται στην Κύπρο αλλά και αυτών που εκδίδονται στην Ελλάδα (και που δεν είχε τα πνευματικά δικαιώματα τους) σε εταιρεία συμφερόντων  του κ. Λοττίδη, Διευθύνοντα της «Καθημερινής», για τη δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης, ενσωμάτωσης τους σε «tablet” , διαφήμισης και διάθεσης τους τόσο μέσα στα σχολεία από αντιπροσώπους της εταιρείας (με άδεια του Υπουργού) όσο και έξω.

Ο Κυριάκος Κενεβέζος προκηρύσσει το έργο και το κατακυρώνει στην πιο πάνω εταιρεία πριν καταλάβουν οι ανταγωνιστές τι έγινε. Παρά το ότι Λειτουργοί του Υπουργείου, του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Κύπρου, και η Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ κα Στυλιανού είχαν διαφωνήσει και τον προειδοποίησαν  να μην προχωρήσει σε τέτοια παράνομη ενέργεια. «Βασιλική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα…»

28 Νοέμβριος 2013

Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος παρουσιάζει την «καινοτομία» στην Εκπαίδευση ως υλοποίηση προεκλογικής δέσμευσης του προέδρου Αναστασιάδη[2]. Αντιδρούν οι Εκπαιδευτικές Συνδικαλιστικές Οργανώσεις, συγκρούονται μαζί του,  χαρακτηρίζοντάς το «σκάνδαλο».[3]

9 Γενάρη 2014

Η Γενική Διευθύντρια του ΥΠΠ κα Ολυμπία  Στυλιανού, αιφνιδίως,  μετατίθεται στο Υπουργείο Γεωργίας από την κυβέρνηση Αναστασιάδη

28 Γενάρη 2014

Το θέμα οδηγείται στη Βουλή. Η Γενική Ελέγκτρια κα Χρυστάλλα Γιωρκάτζη που διεξάγει έρευνα αναφέρει ότι τα περιεχόμενα του σχετικού φακέλου που  ζήτησε και της έστειλε ο κ. Κενεβέζος είχαν παραποιηθεί και αυτό ήταν ποινικό αδίκημα.  Ο κ. Κενεβέζος δεν συμμορφώθηκε με την υπόδειξη της Γ.Ε. να παραδώσει τα έγγραφα ισχυριζόμενος ότι είχαν «χαθεί» δύο μέρες πριν τη συνεδρία της βουλής (βολικό).

"Λυπούμαι πάρα πολύ δεν πρόκειται να απολογηθούμε σε κανένα γιατί προωθούμε πολιτικές προς το καλό της εκπαίδευσης παράλληλα συστήνουμε και διαμορφώνουμε διαδικασίες αξιοποιούμε νέες τεχνολογίες" είπε ο Κυριάκος Κενεβέζος στην Βουλή[4] !!!! 

10 Μαρτίου 2014

Παραιτείται από το ΔΗΚΟ[5] αφού τις εκλογές κέρδισε ο Ν. Παπαδόπουλος , και όχι ο κ. Κάρογιαν που είχε υποστηρίξει εκλογή Αναστασιάδη

Σύμφωνα με πληροφορίες το θέμα με τον φάκελο παραπέμπεται από την Γενική Ελέγκτρια ,  στον Γενικό Εισαγγελέα[6], αφού υπάρχουν εκ πρώτης όψεως ποινικές ευθύνες…. (αλήθεια, τι έγιναν αυτές ;;;;)

1η Ιουλίου 2014

Ο Κυριάκος Κενεβέζος διορίζεται πρεσβευτής της Κύπρου στην Αθήνα.. (χωρίς προηγούμενη εμπειρία, χωρίς να υπήρξε μέλος του διπλωματικού σώματος, χωρίς…..) Οι υποθέσεις εναντίον του σταματούν….. Η  «καινοτομία» στην εκπαίδευση σταμάτησε….!!!

Υπουργός Δεύτερος

Μάρτιος 2014

Διορίζεται Υπουργός Παιδείας ο Κ. Καδής σε αντικατάσταση του Κ. Κενεβέζου. Είχε διατελέσει Υπουργός Υγείας, Ακαδημαϊκός σε Ιδιωτικό Πανεπιστήμιο και ήταν μέλος της Θρονικής Επιτροπής της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.[7] [8]

16 Ιουνίου 2015

Ζητά από τον Υπ. Οικονομικών να αυξήσει τις θέσεις εκπαιδευτικών στην Μονιμη Αντιπροσωπεία της Κύπρου στις Βρυξέλλες, ο οποίος και το εγκρίνει.  Παραπέμπεται στο Υπουργείο Εξωτερικών, αφού αυτό ήταν αρμόδιο, για την επιβεβαίωση της ανάγκης. Το ΥΠΕΞ απορρίπτει το αίτημα, αφού καμιά τέτοια ανάγκη δεν υπήρχε σύμφωνα με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο.

Αυγούστος 2015

Ο Γενικός Ελεγκτής αποστέλλει επιστολή στο ΥΠΕΞ και διερευνά την καταγγελία ότι επιχειρείται παράνομα να σταλεί δασκάλα στις Βρυξέλλες όπου υπηρετεί ο άντρας της ως αποσπασμένος υπάλληλος της Κεντρικής Τράπεζας από τον Μάρτιο του 2015. Το ΥΠΕΞ απαντά ότι δεν ενέκρινε την θέση…

Σεπτέμβρης 2015

Η δασκάλα δεν παρουσιάζεται στο σχολείο. Της παραχωρείται άδεια και βρίσκεται στις Βρυξέλλες.

Νοέμβρης 2015

Αφού δεν τα κατάφερε με τον νόμιμο  τρόπο…. Η δασκάλα αποσπάται στο Γραφείο του ΥΠΠ κ. Καδή από 16/11/2015 (έφυγε για Βρυξέλλες στις 12/11/2015), όπου οι θέσεις για απόσπαση γίνονται 5 από 4. Η δασκάλα που εργάζεται στο Γραφείο του Υπουργού, βρίσκεται στις Βρυξέλλες  μέχρι τις 7/2/2016!!! Ο κ. Καδής δηλώνει ότι (παρόλο που είναι πρωτάκουστο, παράνομο κλπ, κλπ) εργαζόταν από το σπίτι της στις Βρυξέλλες για το γραφείο του στην Κύπρο, για τρεις ολόκληρους μήνες!!!!!!!! [9]«Βασιλική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα»!

Αντιμέτωπος με τον Γ.Ε., τη Βουλή, την κοινή γνώμη, η δασκάλα επιστρέφει στην Κύπρο, ο κ. Καδής προκηρύσσει τη θέση, και η ΕΕΥ την επιλέγει μεταξύ 11 υποψηφίων ως την μόνη εξαίρετη (ενώ 2 υποψήφιοι υπερτερούσαν σε προσόντα), αποσπάται  και αναχωρεί πλέον νομότυπα για τις Βρυξέλλες (αλήθεια που είναι σήμερα;)[10] Η εν λόγω δασκάλα ήταν μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ. Ο κ. Καδής δηλωσε ότι δεν το ήξερε!

«Ο διαδικασίες μας είχαν αδυναμίες», ομολόγησε. «Αδυναμίες»! Άλλοι υποστηρίζουν ότι είχαν ποινικές προεκτάσεις σε μια προσχεδιασμένη εξαπάτηση των νόμιμων διαδικασιών….[11]

Μάρτης 2017

Είχαν ανατεθεί από το ΥΠΠ υποθέσεις σε εισαγγελέα της νομικής υπηρεσίας που αφυπηρέτησε, με ένα μυστηριώδη τρόπο λέχθηκε στην συνεδρία της αρμόδιας επιτροπής της βουλής, αναφέροντας ότι:

ο Ελεγκτής στην έκθεση του στη σελίδα 388 καταγράφει ότι δεν είναι νόμιμος ο τρόπος που της ανατέθηκαν οι υποθέσεις και ότι ούτε καν άδεια από τον Γενικό Εισαγγελέα δεν λήφθηκε, προσθέτοντας ότι κάποια θέματα της τα ανέθεσαν ως κατεπείγοντα ενώ στην πορεία όπως λέει ο ΓΕ, πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος χωρίς να έχει αποδειχθεί το κατεπείγον”[12].

Και τι έγινε;

Απρίλης 2015

Οι εκπαιδευτικοί διαμαρτύρονται για το ΝΣΔ υποστηρίζοντας πως δημιουργεί αναρίθμητα προβλήματα και αφήνει αδιόριστους περίπου 1200 εκπαιδευτικούς κάποιοι από τους οποίους  εργάζονται για χρόνια στην εκπαίδευση και το ίδιο το ΥΠΠ τους έχει αξιολογήσει και κρίνει κατάλληλους και προσοντούχους[13].

«Θα προσλαμβάνουμε τους καλύτερους εκπαιδευτικούς με εξετάσεις» δήλωνε, κάτι που ποτέ δεν τεκμηρίωσε, και που αν το ακούσει οποιοσδήποτε σοβαρός ακαδημαϊκός, θα χαμογελάσει με κατανόηση…. «Τους καλύτερους, σε τι;»

Μάιος – Ιούνιος 2017

Πριν αλλάξει το νέο σχέδιο διορισμών, η ΠΟΕΔ προειδοποιούσε ότι θα δημιουργούσε προβλήματα γιατί υπήρχαν οι εκπαιδευτικοί αορίστου χρόνου που το Υπουργείο αρνούνταν να αναγνωρίσουν, παρά τη σαφή πρόνοια σχετικής ευρωπαϊκής νομοθεσίας. Ο Υπουργός περιφρόνησε την νομοθεσία και  προχώρησε ακάθεκτος, αγνοώντας τις προειδοποιήσεις[14]. Τελικά, η υπόθεση οδηγήθηκε στο δικαστήριο, και το ΥΠΠ έχασε[15]Αναγνωρίστηκαν από το δικαστήριο τα δικαιώματα των 600 περίπου εκπαιδευτικών αορίστου χρόνου, κάτι που δεν έλαβε υπόψη το ΝΣΔ. Το ΥΠΠ παρανομούσε!! Πολλές προβλέψεις και δεσμεύσεις του ΝΣΔ ανατρέπονταν.

Φθινόπωρο 2017

Οι εξετάσεις υλοποιούνται παρά τις αντιδράσεις. Παραβαίνονται πρόνοιες των κανονισμών, αφού κάποια θέματα δεν κοινοποιούνται έγκαιρα κλπ. Το αποκορύφωμα όμως είναι ότι διαρρέουν διαδικτυακά τα θέματα μιας εξέτασης προτού αυτή ξεκινήσει! Σε οποιαδήποτε σοβαρή χώρα του κόσμου, τα αποτελέσματα της εξέτασης θα θεωρούνταν αυτόματα αναξιόπιστα και θα ακυρωνόταν. Το ΥΠΠ όμως τα θεώρησε απόλυτα έγκυρα και αξιόπιστα και με βάση αυτά κατάρτισε πίνακες διορισίμων που θα επηρεάζουν ζωές ανθρώπων μέχρι το 2027!!!! (Βασιλική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα!) Δεν κοινοποιήθηκαν ποτέ τα αποτελέσματα μιας σοβαρής έρευνας για το περιστατικό και δεν έχει αποκλειστεί εμπεριστατωμένα η πιθανότητα να επηρεάστηκαν τα αποτελέσματα των εξετάσεων.

Έχει ερευνήσει πόσα κόστισαν οι εξετάσεις και πόσοι θα διοριστούν με βάση αυτές; Υπάρχει η εντύπωση ότι ΝΣΔ έχει κοστίσει σκανδαλωδώς πολλά για να διορίσει σκανδαλωδώς ελάχιστους. Απλά πούλησε ελπίδα στους νέους ….

Να μη μιλήσουμε για τις εξετάσεις τετραμήνων κλπ

Να μη πούμε ότι πηγαίνοντας στο Υπουργείο Γεωργίας πήρε και ένα δάσκαλο μαζί του με τη σύμφωνη φαντάζομαι γνώμη του κ. Χαμπιαούρη που μας «εξορθολογίζει»….

Και τι έγινε;

Υπουργός Τρίτος

Μάρτιος 2018

Διορίζεται ο κ. Κώστας Χαμπιαούρης  Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

Απρίλιος 2018

Ο Υπουργός συγκλονίζεται γιατί μετά από 30 χρόνια στην εκπαίδευση, ανακαλύπτει πως τα παιδιά είναι δυστυχισμένα από τον φόρτο εργασίας, τα φροντιστήρια, το άγχος[16]….!!!!!

Ο Υπουργός διανέμει στα σχολεία …άχρηστες μάσκες για προστασία από τη σκόνη![17]

Μάιος 2018

Διαρρέουν στον τύπο προσωπικά δεδομένα από τον φάκελο εκπαιδευτικού που βρίσκεται υπό έρευνα, επηρεάζοντας ενδεχόμενα την πορεία της, κατά παράβαση τουλάχιστον του νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ο κύριος Υπουργός – εξ όσων γνωρίζω- δεν έχει διατάξει έρευνα για το περιστατικό, ούτε και υπάρχουν πληροφορίες για το πόρισμά της.

Ο Υπουργός κατηγορεί την ΠΟΕΔ ότι με την παρουσία του προέδρου και του γενικού γραμματέα της στο σχολείο που ο άτυχος μαθητής τραυματίστηκε, παρουσία που προστατεύεται από το Σύνταγμα, προσπαθεί να επηρεάσει την πορεία της έρευνας και καλεί την αστυνομία να τους συλλάβει, ρίχνοντας την εκπαίδευση στην πρώτη μεγάλη κρίση

Ιούλιος 2018

Ενώ η στελέχωση των σχολείων ξεκινά από τον Γενάρη, ο Υπουργός καλεί τις ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ, και ΟΛΤΕΚ, (διαθέτοντας στην κάθε μια ΟΛΟΚΛΗΡΑ 30 λεπτά ΔΙΑΛΟΓΟΥ), μετά που έχουν δημοσιευτεί δύο σειρές μεταθέσεων και τρεις μέρες πριν την τελευταία για να τους ανακοινώσει αποφάσεις που έχει λάβει και που θα τις περάσει από το Υπουργικό Συμβούλιο σε 48 ώρες, που αναιρούν προηγούμενες συμφωνίες χρόνων και πιθανόν να είναι παράνομες και αντισυνταγματικές, καταπατώντας κάθε θεσμική διαδικασία και δημοκρατική έννοια διαλόγου, ρίχνοντας την εκπαίδευση στη δεύτερη μεγάλη κρίση μέσα σε τρεις μήνες…. (Βασιλική διαταγή και τα σκυλιά δεμένα….)

Παραπονιέται ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις δεν έκαναν …..διάλογο!!!! Δεν είπαν «Μάλιστα κύριε Υπουργέ» και να σκύψουν το κεφάλι, και διεκδίκησαν δημοκρατικό διάλογο, και τήρηση θεσμικών διαδικασιών…..

Στις μεταθέσεις που κορυφώνουν την κρίση υπάρχει «παραχώρηση υπηρεσιών» εκπαιδευτικών χωρίς να αναφέρεται πού παραχωρούνται και γιατί αυτό είναι αναγκαίο. Αδιαφάνεια….. και ερωτηματικά, αφού δηλώνει ότι «οι εκπαιδευτικοί πρέπει να είναι στην τάξη…»

Από πού νομίζετε κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας ότι πρέπει να αρχίσει ο «εξορθολογισμός» της εκπαίδευσης; Από την μία διδακτική περίοδο ανά δάσκαλο;

Είναι αυτός «εξορθολογισμός»;

Είναι λογικά ορθόν;…….. Διερωτώμαι……..

Παντελής Λουκά

Δάσκαλος[1] Σημειώνεται ότι ο Κ. Κενεβέζος εργαζόταν στο δικηγορικό γραφείο «Τάσσος Παπαδόπουλος ..» που υπερασπιζόταν υποθέσεις της «Λαϊκής Τράπεζας» και «Ασφαλιστικής» στο δικαστήριο. Είναι βαφτιστικός του πρώην προέδρου της ΚΔ κ Τάσσου Παπαδόπουλου.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10