Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 212 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

ΓεΣΥ: Τελικά υφίσταται λογική;…

 

Ένα είναι σίγουρο: Οι μόνοι που είναι έτοιμοι να ενταχθούν στο Γενικό Σύστημα Υγείας είναι οι ασθενείς, των οποίων η οικονομική τους κατάσταση δεν τους επιτρέπει να απολαμβάνουν τις Υπηρεσίες υγείας στον Ιδιωτικό Τομέα.

 

Οι πάροχοι αντιδρούν και αρνούνται να ενταχθούν. Προτάσσουν μια σειρά από επιχειρήματα, τα οποία, εδώ και τρεις μήνες δεν θεωρούν ότι απαντήθηκαν από την Κυβερνητική Πλευρά.

Τα Δημόσια Νοσηλευτήρια βρίσκονται σε κατάσταση κατάρρευσης, εξαιτίας μεθοδεύσεων από τους αρμόδιους. Ήρωες οι κυβερνητικοί γιατροί και νοσηλευτές δίνουν καθημερινά μάχη με τον χρόνο, για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε όσο περισσότερους ασθενείς μπορούν. Σε ένα πλαίσιο όπου οι αριθμοί είναι δυσανάλογοι με τις αυξανόμενες ανάγκες και προβλήματα των πονεμένων συμπολιτών μας.

Οι Συντεχνίες των Λειτουργών του Δημοσίου επεσήμαναν εδώ και μέρες πως εγκληματικά το Υπουργείο Οικονομικών επέβαλε το 1,7% ως εισφορά για τους Εκπαιδευτικούς και τους Δημόσιους Υπαλλήλους ΧΩΡΙΣ να αποσύρει το 1,5%, το οποίο είχε επιβάλει, κι αυτό ετσιθελικά το 2013, επικαλούμενο την κρίση.

Ερώτημα 1ο: Τελικά η Κυβέρνηση παίζει το παιγνίδι της γάτας με τον ποντικό για να μην εφαρμόσει το ΓεΣΥ, έτσι ώστε από τη μια να επωφελείται η Βιομηχανία της Ιδιωτικής Ιατρικής και Φαρμακευτικής Φροντίδας, αφού τα Δημόσια Νοσηλευτήρια τα διαλύουν με γεωμετρική πρόοδο και από την άλλη εντέχνως να φορτώσουν την ευθύνη σε όσους αντιδρούν;

Ερώτημα 2ο: Τα Κόμματα γιατί κρύβονται πίσω από τους αντιδρώντες; Ψήφισαν συλλήβδην τα Νομοσχέδια και παρακολουθούν με αδιαφορία το θέατρο του παραλόγου. Έχουν ευθύνη να παρέμβουν και να προβούν σε διορθωτικές κινήσεις.

Η ΑΚίΔΑ καλεί την ΠΟΕΔ να συνεργαστεί με τις λοιπές Εκπαιδευτικές Οργανώσεις καθώς και την ΠαΣυΔΥ και τις υπόλοιπες Συντεχνίες των εργαζομένων του Δημόσιου Τομέα και άμεσα να προχωρήσουν σε συναντήσεις με τα Κόμματα και να απαιτήσουν την άμεση ενεργοποίηση τους για διόρθωση των στρεβλώσεων. Αφενός για την παραγραφή της εισφορά του 1,5% όταν θα ξεκινήσει η καταβολή του 1,7%, αφετέρου για ενίσχυση των δημόσιων νοσηλευτηρίων προς όφελος των ασθενών τάξεων.

Πρόσθετα, ως μέλη της Κοινωνίας, σε αυτή την επικοινωνία θα πρέπει να προτάξουμε την αναγκαιότητα να αφήσουν την ουδετερότητα και να πιέσουν για να λυθούν τα προβλήματα στον Τομέα της Υγείας επί της ουσίας.

Η ΑΚίΔΑ, καλεί επίσης του ΔΣ της ΠΟΕΔ όπως άμεσα ενημερώσει αναλυτικά τα Μέλη της για τη νέα θυματοποίηση την οποία θα υποστούν, αν δεν υπάρξουν οι αναγκαίες διορθώσεις.

   

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Κυριακή,
16/02/2020 22:15