Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών

«Ο Προδρόμου και οι συν αυτώ με τα έργα τους, αλήθεια, ποιον υπηρετούν;»

Με ανακοίνωσή της, η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ αναφέρει:

«Με τη χθεσινή ενέργεια του το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας απέδειξε ακόμα μια φορά πως ακυρώνει την ίδια του την υπόσταση.

Η εγκύκλιος της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης με θέμα τη 2η Φάση της Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευση (επειδή η 1η Φάση ολοκληρώθηκε επιτυχώς!!!) ημερομηνίας 23/4/2020 αποτελεί τεκμήριο ανάλγητης αντιμετώπισης της κοινωνικής πραγματικότητας της Εκπαίδευσης. Συνιστά ετσιθελική, αυταρχική και εκτός των πλαισίων κοινωνικού διαλόγου πρακτική, θυμίζοντας μας εποχές του καλοκαιριού του 2018.

Σημειώνεται, ακριβώς, πως ούτε τα όσα συμφωνήθηκαν στην τηλεδιάσκεψη ΠΟΕΔ – Υπουργού ΠΠΑΝ στις 8/4/2020 δεν έλαβε υπόψη, ούτε και την κίνηση πρόσθετης οικονομικής εισφοράς €10.000 προς το ΥΠΠΑΝ δε σεβάστηκε και προχώρησε «εν τω μέσω της νυκτός» ως οδοστρωτήρας να στείλει εν είδη φιρμανιού διαταγές στα σχολεία να εφαρμόσουν άμεσα την TEAMS απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλα τα παιδιά.

Ο πολιτικός Πολιτισμός του Υπουργείου, του Υπουργού και των Επιτελών του καμιά σχέση δεν έχει με την ανθρώπινη διάσταση της Δημόσιας Εκπαίδευσης, αφού έχει κάνει πειραματόζωα την πιο ευαίσθητη περιοχή της Νεολαίας, τα παιδιά, και δεν ενδιαφέρεται ποσώς για την Παιδεία παρά μόνο για τον ανταγωνιστικό, εξοντωτικό, Αθλητισμό του πρωταθλητισμού, στον οποίο δύνανται να μετέχουν οι κραταιοί και προνομιούχοι.

Ο ιερός όρος της Παιδείας καταβαραθρώνεται στη δίνη της ολοκληρωτικής καταστρατήγησης της θεμελιώδους αρχής του Δημόσιου Σχολείου, των ίσων ευκαιριών, αφού συνεχίζει να παραγνωρίζει τη δύσκολη πραγματικότητα που πολλές οικογένειες βιώνουν,

Τα γνωστά και χιλιοειπωμένα

  • περί Κοινωνικού Διαλόγου,
  • περί ανάγκης ολοκληρωμένης επιμόρφωσης,
  • περί ερευνητικών δεδομένων για τον κατάλληλο χρόνο για παιδιά μπροστά από μια οθόνη,
  • περί ουσιαστικής ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων οικογενειών,
  • περί μέριμνας για την Ειδική Εκπαίδευση,
  • περί ελευθερίας στην επιλογή της ιστοσελίδας ως κατάλληλου εργαλείου ασύγχρονης εκπαίδευσης,
  • αλλά και τα περί της καινοφανούς σύστασης εκπαιδευτικής δράσης με αντικείμενο τα τηλεοπτικά προγράμματα, πράγμα που υποβιβάζει το επιστημονικό κύρος του εκπαιδευτικού  

απλά αποτελούν, τεκμηριωμένα, ψιλά γράμματα τόσο για τον κ. Προδρόμου όσο και για τους επιτελείς του. Φυσικά η πρακτική του αντανακλά την πολιτική προσέγγιση της Κυβέρνησης, του Προέδρου της Δημοκρατίας και των λοιπών στελεχών της στα κοινωνικά ζητήματα και ζητούμενα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: (για να ολοκληρωθεί η αντίφαση με την πραγματική ουσία του ρόλου)

Υπουργός: Αυτός που αναλαμβάνει να υπηρετεί με έργα τον λαό. Ο κ. Προδρόμου και οι συν αυτώ με τα έργα τους, αλήθεια, ποιον υπηρετούν;

Είναι πια ξεκάθαρο: Ο Υπουργός και το Υπουργείο ΠΠΑΝ αντί να βλέπει πανοραμικά τη Δημόσια Εκπαίδευση και να παρεμβαίνει υποστηρικτικά, την αντικρίζει αφ’ υψηλού και γυρίζοντας την πλάτη στην ανθρωπιστική πτυχή της.

Με αυτά τα δεδομένα σωστά βρίσκει απέναντι του τη συλλογική φωνή του δασκάλου και της νηπιαγωγού.

Θα ανέμενε, φυσικά, κάποιος, ότι θα έβρισκε απέναντι του πρώτα τους οργανωμένους γονείς, που εκπροσωπούν τον βιοπαλαιστή, πολύτεκνο, άνεργο οικογενειάρχη για να στηρίξουν όλους αυτούς και να απαιτήσουν κοινωνική δικαιοσύνη».