Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 155 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Έκδοση 4 (27/10/2004)

Θέματα:


1. Ενώνουν δυνάμεις κατά της παραπαιδείας

2. Παρελθόν τα ασυλικής μορφής ιδρύματα

3. Η μεταρρύθμιση, της μεταρρύθμισης, ω μεταρρύθμιση

4. «Τα δικά μας παιδιά»

5. Τα παιδιά κατακτούν το Διαδίκτυο

 

 


1. Ενώνουν δυνάμεις κατά της παραπαιδείας

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ

 

Υπουργείο Παιδείας, εκπαιδευτικές οργανώσεις και οργανωμένοι γονείς συντονίζονται για αντιμετώπιση της παραπαιδείας Ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος ενημέρωσης των εκπαιδευτικών οργανώσεων από τον υπουργό Παιδείας για το θέμα της παραπαιδείας και τις προσπάθειες που καταβάλλονται για πάταξη του φαινομένου. Ενημέρωσης έτυχαν αρχικά οι οργανωμένοι γονείς, εκπρόσωποι της ΠΟΕΔ και της ΟΕΛΤΕΚ, ενώ χθες συναντήθηκαν με τον υπουργό Παιδείας, Πεύκιο Γεωργιάδη, εκπρόσωποι της ΟΕΛΜΕΚ. Μια από τις ρυθμίσεις στις οποίες όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν, είναι και ο περιορισμός της διδακτέας ύλης.

ΓΕΩΡΓΙΑ ΨΑΡΙΑ ( Πολίτης )

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=495540&-V=politis&-w=&-P

 

 


2. Παρελθόν τα ασυλικής μορφής ιδρύματα

 

Τα ασυλικής μορφής ιδρύματα, στα οποία εντάσσονταν τα παιδιά με «διαφορετικότητες» και ειδικές δυσκολίες μάθησης, για να διδαχθούν αριθμητική και ανάγνωση, ανήκουν πλέον στο παρελθόν. Σήμερα δεν υπάρχει η ανάγκη, τουλάχιστον στις πλείστες περιπτώσεις, τα «διαφορετικά» παιδιά να εξαιρούνται από το σύνολο της «ομαλότητα». Για κάποιους η ένταξη των παιδιών με ειδικές δυνατότητες σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια φαντάζει δύσκολη και χρειάζεται, όπως λένε, εκτός από την κατάρτιση και υπερπροσπάθεια για να επιτευχθεί. Για κάποιους άλλους όμως τα πράγματα είναι πιο απλοποιημένα. Μια μεγάλη αγκαλιά γι' αυτά τα παιδιά ανοίγει το δρόμο για την επιτυχία... της επιβίωσης. Όλοι όμως παραδέχονται πως η κατάσταση στη Δημοτική εκπαίδευση είναι ευκολότερη, αφού υπάρχει πιο καταρτισμένο προσωπικό και μικρά παιδιά χωρίς τα προβλήματα της εφηβείας.

ΜΑΡΙΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ( Πολίτης )

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=495569&-V=politis&-w=ΜΟΡΦΗΣ@ΙΔΡΥΜΑΤΑ@&-P

 

 


3. Η μεταρρύθμιση, της μεταρρύθμισης, ω μεταρρύθμιση

Σε όλη την Ευρώπη προωθούνται καινοτομίες και αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα

 

Υπό μεταρρύθμιση βρίσκεται το εκπαιδευτικό σύστημα στις πλείστες χώρες της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια. Προωθούνται ριζικές αλλαγές, που έχουν στόχο σε κάθε χώρα να προσαρμόσουν την εκπαίδευση στις απαιτήσεις της νέας εποχής. Δεν είναι λοιπόν τυχαίο, όπως σημειώνει ο Νίκος Μάστορας στα «Νέα», ότι κοινές συνισταμένες των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων είναι η έμφαση στην εισαγωγή των νέων τεχνολογιών και ιδιαίτερα του Ίντερνετ στα σχολεία, η ένταση και καλύτερη οργάνωση της δια βίου εκπαίδευσης, η σύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, η αξιολόγηση όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων και των εκπαιδευτικών τους, αλλά και η ενίσχυση της προσχολικής αγωγής, η υποβοήθηση των αδύνατων μαθητών και μέτρα καταπολέμησης της εγκατάλειψης του σχολείου. Δεν λείπουν βέβαια και περισσότερο προωθημένα και πρωτότυπα μέτρα, όπως η δυνατότητα για «σπουδές κατ' οίκον», που δίνουν πλέον τα ολλανδικά Λύκεια, το νέο επάγγελμα του «βοηθού εκπαιδευτικού» που εφαρμόζουν οι Γάλλοι και εισαγωγή μαθήματος... «Δεξιοτήτων Ζωής» στα Λύκεια της Ισλανδίας, που έχει σκοπό να μάθει στους μαθητές τρόπους επιβίωσης στον αιώνα της αέναης αλλαγής!

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=362&id=285811

 

 


4. «Τα δικά μας παιδιά»

Το πρόβλημα δεν είναι η σημαία. Είναι ο αριστούχος. Όταν συμβαίνει να είναι Αλβανός

 

Έχει καταντήσει εποχικό φαινόμενο. Κάθε χρόνο παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις την ίδια πικρή παράσταση. «Οι αγανακτισμένοι γονείς των μικρών αυθεντικών Ελλήνων». Μια παράσταση όμως για την οποία λιγότερο από όλους ευθύνονται οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Ταλαιπωρημένοι άνθρωποι, μεροκαματιάρηδες της ζωής οι περισσότεροι, γαντζωμένοι στην ανάδειξη των παιδιών τους για να διασκεδάσουν τη μιζέρια τους, δέσμιοι του μικρόκοσμου που ζουν και θύματα της ζωής που πήραν, αποτελούν πρόσφορο έδαφος για κάθε φθόνο και κάθε καχυποψία.
Αυτών των ανθρώπων φουσκώσαμε τα μυαλά. Στη δύσκολη καθημερινότητα όπου βολοδέρνουν πετάξαμε τη σανίδα του μεγάλου έθνους που αποτελούν. Καταφρονεμένοι ως άτομα, ψάχνουν να ανακαλύψουν μια δεύτερη ύπαρξη ως υπέρτερο σύνολο.

I. K. ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΤΟ ΒΗΜΑ

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://tovima.dolnet.gr/demo/owa/tobhma.print_unique?e=B&f=14298&m=A12&aa=1

 

 


5. Τα παιδιά κατακτούν το Διαδίκτυο

 

Ευχάριστα νέα για όσους γονείς έχουν κουραστεί να... φυλάνε καραούλι στον υπολογιστή τους, προκειμένου να σώσουν τα αρχεία τους από ενδεχόμενη εισβολή του σπλάχνου τους! Η Microsoft παρουσίασε το νέο πρόγραμμα "Magic Desktop", για χρήστες ηλικίας από δύο έως 12 ετών, που επιτρέπει τον πλήρη έλεγχο των γονέων στο περιβάλλον εργασίας των παιδιών τους στον υπολογιστή. Ο σχεδιαστής του προγράμματος, Λαρς Τζόλσταντ, το περιγράφει ως ένα "προστατευτικό κέλυφος", που θα τοποθετηθεί πάνω στην επιφάνεια εργασίας των Windows. Το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει δέκα προγράμματα, με εκπαιδευτικό αλλά και ψυχαγωγικό περιεχόμενο. E-mail για παιδιά Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρόγραμμα Magic Mail (Μαγικό Ταχυδρομείο), που συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο του "Magic Desktop". Χάρη στο νέο αυτό λειτουργικό σύστημα αποκλειστικά για παιδιά, οι μικροί χρήστες θα σερφάρουν στο Διαδίκτυο και θα στέλνουν ηλεκτρονικά μηνύματα, χωρίς τη βοήθεια των γονέων τους!

Aπό το BBC

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=492879&-V=politis&-w=ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ@&-P

 

 

 

Εκδίδεται από την Ομάδα Επικοινωνίας του Δ.Σ της Α.Κί.Δα

 

 

 

Σημείωση:
1. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου
Ανασκόπησης Εκπαιδευτικού Τύπου Α.Κί.Δα παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας την βούληση σας για διαγραφή από το Δελτίο Ενημέρωσης.
2. Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις για οτιδήποτε θέμα επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
3. Η διεύθυνση του προσωπικού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν παρουσιάζεται σε ΚΑΝΕΝΑ υπολογιστή των υπολοίπων παραληπτών του Δελτίου έτσι ώστε να διαφυλάττεται τα προσωπικό αυτό δεδομένο σας.
 

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28