Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 190 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Έκδοση 6 (10/11/2004)

Θέματα:


1. Δάσκαλοι: Δείχνουν την πόρτα σε φοιτητές

2. Άγνωστο το μέλλον για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
    Η κοινότητα Λεμύθου καλεί το υπουργείο Παιδείας να μην το μετακινήσει

3. Eίμαστε όλοι Aϊνστάιν! H καλή διατροφή έχει εκτοξεύσει στα ύψη τη νοημοσύνη μας

4. H «σημαιο-λογία» των εθνικών μας εορτών H εθνική εορτή, πρώτα και πάνω απ' όλα, είναι κίνητρο παιδείας και αυτοσυνειδησίας

5. Το φαινόμενο της αδικίας - μια κοινωνική μάστιγα

 

 


1. Δάσκαλοι: Δείχνουν την πόρτα σε φοιτητές

 

 

 


2. Άγνωστο το μέλλον για το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης - Η κοινότητα Λεμύθου καλεί το υπουργείο Παιδείας να μην το μετακινήσει

 

Σε μια εποχή που όλοι παραδέχονται την απουσία περιβαλλοντικής συνείδησης, έπαψε να λειτουργεί φέτος το μοναδικό δημόσιο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΕΠΕ) στην Κύπρο που βρίσκεται στη Λεμύθου. Το υπουργείο Παιδείας επικαλείται προβλήματα που δημιουργούνται στο σχολείο της κοινότητας - τη Σχολή Μιτσή - λόγω της λειτουργίας του ΚΕΠΕ στον ίδιο χώρο.

Χριστίνα Κυριακίδου (Φιλελεύθερος)

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=137&id=288874

 

 


3. Eίμαστε όλοι Aϊνστάιν! H καλή διατροφή έχει εκτοξεύσει στα ύψη τη νοημοσύνη μας

 

 

Εάν κάνετε ένα τεστ νοημοσύνης (IQ) που είχε συνταχθεί πριν από 50 χρόνια, είναι πολύ πιθανόν να αποδειχθείτε ιδιοφυΐα. Στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι σημερινοί άνθρωποι είναι σχεδόν σίγουρο πως θα χαρακτηρίζονταν "υπερ-ευφυείς" εάν έκαναν τεστ IQ που είχε φτιαχτεί πριν από μισό αιώνα. "Αντίθετα, εάν οι παππούδες μας έκαναν σύγχρονα τεστ νοημοσύνης, οι περισσότεροι θα χαρακτηρίζονταν - βάσει της βαθμολογίας που θα συγκέντρωναν - οριακά καθυστερημένοι".

 

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=495528&-V=politis&-w=ΔΙΑΤΡΟΦΗ@&-P

 

Κάθε σκεπτόμενος Έλληνας οφείλει να αναρωτιέται αν οι εθνικές μας επέτειοι έχουν πλέον στη σχολική ζωή και, γενικότερα, στην ελληνική κοινωνία τη βαρύτητα, τον παλμό, την αίγλη και τη συμμετοχή που τους εμπρέπει. Αν δεν αποτελούν για πολλούς απλή αφορμή «χαλάρωσης», προσφιλούς έννοιας και όρου τής σύγχρονης ζωής. Κι αν αυτά ισχύουν για γονείς και μαθητές τού Σχολείου, το ίδιο συμβαίνει και με την παρουσία φοιτητών στις Αίθουσες Τελετών εορτασμού εθνικών εορτών στα Πανεπιστήμια. Φοβούμαι ότι υπάρχει μια τάση υποχώρησης τής «εθνικής μνήμης» μας, μια έλλειψη αξιολόγησης, ανάκλησης και προβολής των ορόσημων που ορίζουν την ιστορική πορεία, την εθνική φυσιογνωμία και το αξιακό σύστημα τής χώρας μας, δηλ. καίρια στοιχεία τού πολιτισμού μας.

Γ. ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ (Το Βήμα)


Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:

http://tovima.dolnet.gr/demo/owa/tobhma.print_unique?e=B&f=14309&m=B55&aa=1

Το φαινόμενο της αδικίας, λοιπόν, κατά τους Φιλοκαλικούς Πατέρες, εμφανίζεται μετά το προπατορικό αμάρτημα, το οποίο, κατά τον Άγιο Συμεών το Νέο Θεολόγο, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ο εγωισμός που εκφράστηκε σαν τάση αυτόνομης αυτοθέωσης του ανθρώπου. Έτσι, κατά τον Πατέρα αυτόν της Εκκλησίας μας, ο εγωισμός γέννησε την πλεονεξία. Αυτή ουσιαστικά αποτελεί τη γενεσιουργό αιτία της αδικίας. Θα πει γι’ αυτό χαρακτηριστικά: «Η πλεονεξία, λοιπόν, σαν τύραννος μπήκε στη ζωή του εγωιστή μεταπτωτικού ατόμου και κατάφερε ώστε τα αγαθά, που δόθηκαν από το Θεό για να τα χαίρονται εξίσου όλοι οι άνθρωποι, να τα οικειοποιηθούν στο τέλος οι λίγοι, οι προνομιούχοι».

ΣABBAΣ AΛEΞANΔPOY (Η Σημερινή)

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:

http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=169589

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σημείωση:
1. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου
Ανασκόπησης Εκπαιδευτικού Τύπου Α.Κί.Δα παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας την βούληση σας για διαγραφή από το Δελτίο Ενημέρωσης.
2. Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις για οτιδήποτε θέμα επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
3. Η διεύθυνση του προσωπικού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν παρουσιάζεται σε ΚΑΝΕΝΑ υπολογιστή των υπολοίπων παραληπτών του Δελτίου έτσι ώστε να διαφυλάττεται τα προσωπικό αυτό δεδομένο σας.
 

 

Εκδίδεται από την Ομάδα Επικοινωνίας του Δ.Σ της Α.Κί.Δα

 


5. Το φαινόμενο της αδικίας - μια κοινωνική μάστιγα

 

 

 


4. H «σημαιο-λογία» των εθνικών μας εορτών H εθνική εορτή, πρώτα και πάνω απ' όλα, είναι κίνητρο παιδείας και αυτοσυνειδησίας

 

Εξω από τις τάξεις των Δημοτικών σχολείων, θέλει να κρατήσει η ΠΟΕΔ, τους φοιτητές των κολεγίων οι οποίοι φοιτούν σε παιδαγωγικούς κλάδους. Η Οργάνωση των δασκάλων αρνείται να επιτρέψει στους φοιτητές ακόμα και να παρακολουθήσουν κάποιο μάθημα. Η θέση αυτή, όμως, πιθανόν να δημιουργήσει πρόβλημα καθώς το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να δώσει σχετική άδεια σε φοιτητές ιδιωτικών σχολών.

Χριστίνα Κυριακίδου (Φιλελεύθερος)

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=138&id=287976

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10