Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 162 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Έκδοση 9 (1/12/2004)

Θέματα:


1. Νίκος Τορναρίτης, νέος πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας
    Οι κομματικές αντιπαραθέσεις μακριά από την Παιδεία

2. Κατ' οίκον δάσκαλοι για το διάβασμα των μαθητών
    Μείωση της διδακτέας ύλης στα Δημοτικά ζητούν οι οργανωμένοι γονείς

3. Eπικίνδυνα ανορθόγραφη η νέα γενιά δασκάλων

4. Η ομορφιά των Χριστουγέννων και η ασχήμια των ανθρώπων

5. Ορθόδοξη περιγραφή της εικόνας της Γέννησης του Χριστού

 

 


1. Νίκος Τορναρίτης, νέος πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας
    Οι κομματικές αντιπαραθέσεις μακριά από την Παιδεία

 

Το έχω πει πολλές φορές και σήμερα και στο παρελθόν, η Παιδεία δεν μπορεί να αποτελέσει το χώρο για μικροκομματικές συγκρούσεις και αντιπαλότητες. Το στοίχημα θα το κερδίσουμε ή θα το χάσουμε όλοι μαζί.

Της Γωγώς Αλεξανδρινού

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=506484&-V=politis&-w=ΠΑΙΔΕΙΑ@ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ@&-P

 

 


2. Κατ' οίκον δάσκαλοι για το διάβασμα των μαθητών
Μείωση της διδακτέας ύλης στα Δημοτικά ζητούν οι οργανωμένοι γονείς

 

Ανακοινώσεις σε βιτρίνες καταστημάτων ή ακόμα και αγγελίες σε εφημερίδες καταχωρούν δάσκαλοι, οι οποίοι αναλαμβάνουν επί πληρωμή, το διάβασμα μαθητών του Δημοτικού. Διαφημίζουν τα προσόντα τους ή τυχόν πείρα, αν και στην πλειοψηφία τους είναι αδιόριστοι. Το σίγουρο, όμως, είναι ότι τα τελευταία χρόνια, το φροντιστήριο έχει επεκταθεί και στη Δημοτική Εκπαίδευση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι «συναγωνίζεται» τα επίπεδα της Μέσης.

Χριστίνα Κυριακίδου

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=138&id=293394

 

 


3. Eπικίνδυνα ανορθόγραφη η νέα γενιά δασκάλων

 

Έρευνα του Πανεπιστημίου Πατρών αποκαλύπτει άγνοια στοιχειωδών κανόνων
Σε πρόσφατο συνέδριο (15/10/2004) των Παιδαγωγικών Τμημάτων της χώρας και της Κύπρου, που έγινε στην Πάτρα και που είχε ως γνωστικό αντικείμενο την ιστορία, την ποιότητα και την εξέλιξη αυτών των Τμημάτων, μου δόθηκε η ευκαιρία (σε συνεργασία με την πτυχιούχο ιστορικό Διονυσία Παπαδάτου) να παρουσιάσω την αβλεψία (να την ονομάσω τραγική αδιαφορία;) των ειδικών αρμοδίων και της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας, σχετικά με την ικανότητα του διδάσκειν των εκκολαπτόμενων δασκάλων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σταχυολόγησα και κατέγραψα επί μια δεκαετία (1993 - 2002) τα ορθογραφικά «μαργαριτάρια» από τα γραπτά δοκίμια, στο μάθημα της νεότερης ιστορίας, των πρωτοετών φοιτητών του Παιδαγωγικού Τμήματος της Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου της Πάτρας, των υποψήφιων δηλαδή δασκάλων της πιο κρίσιμης μαθητικής ηλικίας, για να καταλήξω στο αφελές (!) ερώτημα, προς τους «καθ’ ύλην» και «κατά πολιτικήν εξουσίαν» αρμοδίους, ποιους δασκάλους προωθούμε στις σχολικές έδρες των Δημοτικών μας σχολείων.

Γ. N. Mοσχόπουλος: αν. καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών στη Νεότερη Ιστορία

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:

http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_252990_28/11/2004_125072

 

 


4. Η ομορφιά των Χριστουγέννων και η ασχήμια των ανθρώπων

 

Στη μια όχθη είναι οι τοπικοί άρχοντες και οι επιχειρηματίες. Στην άλλη όχθη, βρίσκονται οι πολίτες, οι καταναλωτές, οι οποίοι υποβάλλονται στην προπαγάνδα, ότι πρέπει σώνει και καλά να περάσουν καλά. Ωστόσο, υπάρχουν και αυτοί που υποφέρουν από το διάκοσμο και την καταναλωτική μανία. Στατιστικές αναφέρουν ότι κατά τη διάρκεια των εορτών αυξάνονται τα ψυχολογικά προβλήματα και η μοναξιά των ανθρώπων. Εξάλλου, η μοναξιά είναι χειρότερη μαζί με τους πολλούς, παρά χωρίς κανένα άλλο.
Η Εκκλησία του Χριστού, για χάρη της οποίας γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα, ξεκινά και τελειώνει στην εμπειρία της αγάπης. Ο άνθρωπος μόνο αν καταφέρει να αναγεννηθεί, αν επιχειρήσει να ξαναγεννηθεί εν Χριστώ όπως λένε οι Θεολόγοι, μόνο τότε μπορεί να νιώσει τη χαρά των Χριστουγέννων.
Όλα ξεκινούν από τα μικρά και ασήμαντα και ολοκληρώνονται στα μεγάλα. Όταν ο άνθρωπος ξεκινήσει από τη συγχώρεση του άλλου, από την ανοχή και φθάσει στη δύσκολη αγάπη μπορεί να βιώσει τη χαρά που φέρνει ο Χριστός. Αν καταφέρει να προσέλθει στα μυστήρια της Εκκλησίας, αν ενωθεί με το Σώμα και το Αίμα του Χριστού, τότε πραγματικά χαίρεται.

ΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΚΑΠΑΡΗ


Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=506074&-V=politis&-w=ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ@ΑΣΧΗΜΙΑ@&-P

 

Η ιστοσελίδα του Κλιμακίου Πληροφορικής ανανεώθηκε με επίκαιρο εκπαιδευτικό υλικό. Ενδιαφέρουσα η θεολογική περιγραφή της εικόνας της Γέννησης του Χριστού η οποία στηρίζεται στη μαρτυρία της Αγίας Γραφής και της παραδόσεως της εκκλησίας μας καθώς και στην πλούσια λειτουργική υμνολογία της εορτής των Χριστουγέννων.

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:

http://www.moec.gov.cy/dde/klimakio/

 

 

 

Εκδίδεται από την Ομάδα Επικοινωνίας του Δ.Σ της Α.Κί.Δα

 

 

 

Σημείωση:
1. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου
Ανασκόπησης Εκπαιδευτικού Τύπου Α.Κί.Δα παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας την βούληση σας για διαγραφή από το Δελτίο Ενημέρωσης.
2. Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις για οτιδήποτε θέμα επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
3. Η διεύθυνση του προσωπικού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν παρουσιάζεται σε ΚΑΝΕΝΑ υπολογιστή των υπολοίπων παραληπτών του Δελτίου έτσι ώστε να διαφυλάττεται τα προσωπικό αυτό δεδομένο σας.
 

 

 

 

 

 


5. Ορθόδοξη περιγραφή της εικόνας της Γέννησης του Χριστού

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10