Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 165 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Έκδοση 10 (8/12/2004)

Θέματα:


1. Επτά ακαδημαϊκοί τα βάζουν με τους επτά σοφούς

2. Χαρισματικά παιδιά - Μια παραμελημένη ομάδα

3. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης και ο Γιανναράς μπορούν να μας "διδάξουν ιστορία";

4. Εκπαιδευτικό συνέδριο στο Παιδαγωγικό

5. Πώς ήταν ο Παρθενώνας

6. Ορθόδοξη περιγραφή της εικόνας της Γέννησης του Χριστού

 

 


2. Χαρισματικά παιδιά - Μια παραμελημένη ομάδα

 

Αισθάνεστε πως το παιδί σας διαφέρει από τους συνομήλικους του ως προς τα ενδιαφέροντα και την αντίληψη που έχει; Πιστεύετε ότι είναι ιδιαίτερα εύστροφο και δημιουργικό; Έχει ασυνήθιστες για την ηλικία του ικανότητες; Μήπως έχει πλούσιο λεξιλόγιο και δίψα για μάθηση; Τότε το παιδί σας μπορεί να έχει ένα ή και περισσότερα χαρίσματα, να ανήκει στα λεγόμενα χαρισματικά παιδιά.

Της Χριστιάνας Διονυσίου

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=507913&-V=politis&-p&-w=

 

 


3. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κωνσταντινούπολης και ο Γιανναράς μπορούν να μας "διδάξουν ιστορία";

 

Προτιμήσαμε να ακούσουμε τη φωνή της μισαλλοδοξίας όπως αυτή εκφράστηκε από έναν άνθρωπο που το μόνο του όραμα είναι να βλέπει τη χώρα του να επιλύει τις διαφορές της με τσεκούρι και αίμα. Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου της Κωνσταντινούπολης έκανε τη δουλειά του στο εσωτερικό της κοινωνίας στην οποία ζει στάζοντας κι άλλο δηλητήριο στα αυτιά αυτών που επιθυμούν να κρατήσουν το παρόν και το μέλλον δέσμια μιας απολιθωμένης και περιοριστικής αφήγησης για το παρελθόν.

Της Ειρήνης Χόπλαρου-Στόγια

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:

http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=507810&-V=politis&-p&-w=

 

 


4. Εκπαιδευτικό συνέδριο στο Παιδαγωγικό

 

Το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου διοργανώνει εκπαιδευτικό συνέδριο στις 10 και 11 Δεκεμβρίου 2004, στην Αίθουσα Τελετών του Πολιτιστικού Κέντρου της Ιεράς Μονής Κύκκου στον Αρχάγγελο, στη Λευκωσία, με θέμα «Αξιολόγηση της σχολικής μονάδας». Λεπτομέρειες για το πρόγραμμα και αιτήσεις συμμετοχής για το συνέδριο μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Π.Ι., http:/athena.pi.ac.cy. Οι συμπληρωμένες αιτήσεις μπορούν να στέλλονται ηλεκτρονικά, στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. , ή μέσω τηλεομοιοτύπου, στον αριθμό 22 480505.

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:

http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=362&id=293527

 

Στις 19 Νοεμβρίου, στο συνέδριο «H ψηφιακή διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς και η αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία» που έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ένα ρίγος συγκίνησης κατέλαβε το ακροατήριο. Το ίδιο είχε συμβεί μία ημέρα πριν στην Πάντοβα της Ιταλίας, κατά τη διάρκεια της Prix Ars Electronica CyberArts 2004, το ίδιο και στην Αλμπέρτα του Καναδά στις 10 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της 4ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης για «3-D Digital Imaging and Modelling»... όπως ακριβώς είχε συμβεί και στις 9 Αυγούστου στο Λος Άντζελες, στη SIGGRAPH 2004. Ποιος ευθυνόταν γι' αυτό; Μια ταινία δυόμισι λεπτών που συνέθετε ψηφιακά τον Παρθενώνα από τα τωρινά του υπολείμματα - στην Ακρόπολη και σε διάφορα μουσεία του κόσμου - στη μορφή που πιθανότατα είχε τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή!

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:

http://tovima.dolnet.gr/demo/owa/tobhma.print_unique?e=B&f=14333&m=H01&aa=1

 


6. Ορθόδοξη περιγραφή της εικόνας της Γέννησης του Χριστού

 

Αβλεψίες και λάθη δε γίνονται μόνο στα τυπογραφεία, αλλά και στα ηλεκτρονικά δελτία. Σε εσάς συνάδελφοι που τώρα αρχίζετε την περιήγηση στο διαδίκτυο, οφείλουμε να πούμε ότι στο προηγούμενο δελτίο σας παραπέμψαμε για χριστουγεννιάτικο εκπαιδευτικό υλικό στην κύρια ιστοσελίδα του Κλιμακίου Πληροφορικής, αυτό όμως μεταφέρθηκε στον πίνακα επιλογής εκπαιδευτικού υλικού. Με τη σύνδεση που ακολουθεί πηγαίνετε απευθείας στο υλικό, εκτός βέβαια και αν αυτό μετακινηθεί!

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:
http://www.moec.gov.cy/dde/klimakio/Themata/Epikaira/index.htm

 

 

 

 

Εκδίδεται από την Ομάδα Επικοινωνίας του Δ.Σ της Α.Κί.Δα

 

 

 

Σημείωση:
1. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ανασκόπησης Εκπαιδευτικού Τύπου Α.Κί.Δα παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας την βούληση σας για διαγραφή από το Δελτίο Ενημέρωσης.
2. Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις για οτιδήποτε θέμα επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
3. Η διεύθυνση του προσωπικού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν παρουσιάζεται σε ΚΑΝΕΝΑ υπολογιστή των υπολοίπων παραληπτών του Δελτίου έτσι ώστε να διαφυλάττεται τα προσωπικό αυτό δεδομένο σας. 
 

 

 


5. Πώς ήταν ο Παρθενώνας

 

 

1. Επτά ακαδημαϊκοί τα βάζουν με τους επτά σοφούς

1. Επτά ακαδημαϊκοί τα βάζουν με τους επτά σοφούς

 

Η Διοικούσα Επιτροπή του Ανοικτού Πανεπιστημίου διαφωνεί με τα πλείστα σημεία της προτεινόμενης εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης. Άστοχη έως και παραπλανητική, ελλιπή και αμφιλεγόμενη, είναι μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που επιλέγει η Διοικούσα Επιτροπή του Ανοικτού Πανεπιστημίου για να σχολιάσει αποσπάσματα της έκθεσης των σοφών. Δε διστάζει να κάνει λόγο για κοινότοπες ρυθμίσεις, απουσία διατύπωσης στρατηγικού στόχου, ασαφείς ερμηνείες, αλλά και για πιθανούς κινδύνους που ελλοχεύουν σε περίπτωση υλοποίησης των προτάσεων, υποστηρίζοντας ότι η έκθεση «χαρακτηρίζεται από εμμονή στη φιλοσοφία και στο πνεύμα που αναπτύχθηκαν κατά τη δεκαετία του ΅60». Και η απορύθμιση της παιδείας!
 

 


Χριστίνα Κυριακίδου

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=158&id=294096

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28