Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 148 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Έκδοση 11 (15/12/2004)

Θέματα:

1. Aπροβίβαστο παίρνει το Yπουργείο Παιδείας

2. Ενόχλησε η κριτική του Ανοικτού Πανεπιστημίου

3. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    Ενημέρωση για περιβάλλον

4. «Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2010»

5. «H Φινλανδία επενδύει στη γνώση»

 

 


1. Aπροβίβαστο παίρνει το Yπουργείο Παιδείας

Ελλείψεις, αδυναμίες και παρατράγουδα που καταγράφονται στην τελευταία έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Αδαπάνητα κονδύλια για σειρά ετών, σύναψη δανείων χωρίς την έκδοση σχετικού νόμου, κονδύλια για την ενθάρρυνση του αθλητισμού στα σχολεία που δεν αξιοποιούνται και ανυπαρξία κατάλληλων συστημάτων εσωτερικού ελέγχου σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων των υπηρεσιών του υπουργείου Παιδείας, είναι μόνο μερικά από τα αδύνατα σημεία του υπουργείου που καταγράφει στην ετήσια έκθεση της Υπηρεσίας της, η Γενική Ελεγκτής της Δημοκρατίας Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

Χριστίνα Κυριακίδου

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=362&id=296578  

 

 


2. Ενόχλησε η κριτική του Ανοικτού Πανεπιστημίου

 

Γαγάτσης: Με ποιες εμπειρίες και γνώσεις διαφοροποιούνται τόσο πολύ;

Aντιδράσεις έχει προκαλέσει το περιεχόμενο του εγγράφου που απέστειλε η διοικούσα επιτροπή του Ανοικτού Πανεπιστημίου προς τον υπουργό Παιδείας, όσον αφορά στην προτεινόμενη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. Η σκληρή κριτική που άσκησε η διοικούσα και η διαφωνία της με πολλά από τα σημεία της έκθεσης της επιτροπής των σοφών δεν πέρασε απαρατήρητη. Μια πρώτη αντίδραση πήραμε από τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Κύπρου Αθανάσιο Γαγάτση, μέλους της επιτροπής για την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Χριστίνα Κυριακίδου

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=138&id=295537

 

 


3. ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Ενημέρωση για περιβάλλον
Οι μετρήσεις ποιότητας ατμοσφαιρικού αέρα διεξάγονται με τη βοήθεια τριών Κινητών Μονάδων που είναι πλήρως εξοπλισμένες με αυτόματα όργανα συνεχούς μέτρησης διαφόρων ρύπων.

Το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας μέσα στα πλαίσια ενημέρωσης του κοινού σε θέματα περιβάλλοντος περιλαμβάνει στην Ιστοσελίδα του ένα ευρύ φάσμα πληροφοριών που άπτονται των αρμοδιοτήτων του. Το κοινό μπορεί να επισκεφθεί την Ιστοσελίδα στη διεύθυνση www.mlsi.gov.cy/dli .

Δρ Άριστος Οικονομίδης Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=509947&-V=politis&-w=ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ@ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ@&-P

 

 

Συνέδριο με θέμα «Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2010: Όραμα και Πρόκληση για την Ευρωπαϊκή Ένωση» θα πραγματοποιηθεί στη Λευκωσία, στις 17 και 18 Δεκεμβρίου στο Ξενοδοχείο Holiday Inn. Το συνέδριο διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και οργανώνεται στα πλαίσια των προσπαθειών για προώθηση των στόχων της Λισσαβόνας που αφορούν την εκπαίδευση και κατάρτιση.

Το Συνέδριο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων (πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας εκπαίδευσης) εκπαιδευτές, εκπροσώπους υπουργείων και οργανισμών που ασχολούνται με την εκπαίδευση και επιμόρφωση. Καλούνται επίσης να συμμετάσχουν εκπαιδευτικές, φοιτητικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, οργανωμένοι γονείς, μαθητές, φοιτητές, πολίτες και άλλοι φορείς


Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=509641&-V=politis&-w=ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ@ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ@2010@&-P

 

 

 

H υπ. Παιδείας Tuula Haatainen μιλά για το εκπαιδευτικό θαύμα στην πατρίδα της

 

Tης απεσταλμένης μας στο Eλσίνκι Pίτσας Mασούρα

 

H Φινλανδία, μια χώρα μόλις 5,2 εκατ. κατοίκων, στο μεταίχμιο Δύσης και Aνατολής, βρίσκεται σήμερα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της εκπαιδευτικής κοινότητας της Eυρώπης, αν όχι και του κόσμου ολόκληρου, με αφορμή τις υψηλότατες επιδόσεις των μαθητών της σε διαγωνισμούς παγκοσμίου εμβέλειας. Διεθνούς κύρους εφημερίδες και περιοδικά, μεγάλοι τηλεοπτικοί σταθμοί, όπως το BBC, βρίθουν δημοσιευμάτων και εκπομπών για το φινλανδικό μοντέλο εκπαίδευσης και δεκάδες δημοσιογράφοι, κυβερνητικοί παράγοντες, αλλά και εκπαιδευτικοί σπεύδουν στο Eλσίνκι για να διαπιστώσουν από κοντά τα αίτια αυτής της εκτίναξης. Kαι φυσικά όλοι ευελπιστούν να ανακαλύψουν το... φοβερό μυστικό που κρύβεται πίσω από την εντυπωσιακή άνοδο του επιπέδου των μαθητών. Yπάρχει, όμως, πράγματι, κάποιο μυστικό;

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_255702_12/12/2004_126521

 

 

 

Στις 19 Νοεμβρίου, στο συνέδριο «H ψηφιακή διαχείριση της πολιτισμικής κληρονομιάς και η αξιοποίησή της στην εκπαιδευτική διαδικασία» που έλαβε χώρα στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, ένα ρίγος συγκίνησης κατέλαβε το ακροατήριο. Το ίδιο είχε συμβεί μία ημέρα πριν στην Πάντοβα της Ιταλίας, κατά τη διάρκεια της Prix Ars Electronica CyberArts 2004, το ίδιο και στην Αλμπέρτα του Καναδά στις 10 Οκτωβρίου, κατά τη διάρκεια της 4ης Διεθνούς Συνδιάσκεψης για «3-D Digital Imaging and Modelling»... όπως ακριβώς είχε συμβεί και στις 9 Αυγούστου στο Λος Άντζελες, στη SIGGRAPH 2004. Ποιος ευθυνόταν γι' αυτό; Μια ταινία δυόμισι λεπτών που συνέθετε ψηφιακά τον Παρθενώνα από τα τωρινά του υπολείμματα - στην Ακρόπολη και σε διάφορα μουσεία του κόσμου - στη μορφή που πιθανότατα είχε τον Χρυσό Αιώνα του Περικλή!

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:
http://tovima.dolnet.gr/demo/owa/tobhma.print_unique?e=B&f=14333&m=H01&aa=1

 

7. Χαρισματικά παιδιά - Μια παραμελημένη ομάδα

 

Αισθάνεστε πως το παιδί σας διαφέρει από τους συνομήλικους του ως προς τα ενδιαφέροντα και την αντίληψη που έχει; Πιστεύετε ότι είναι ιδιαίτερα εύστροφο και δημιουργικό; Έχει ασυνήθιστες για την ηλικία του ικανότητες; Μήπως έχει πλούσιο λεξιλόγιο και δίψα για μάθηση; Τότε το παιδί σας μπορεί να έχει ένα ή και περισσότερα χαρίσματα, να ανήκει στα λεγόμενα χαρισματικά παιδιά.

Της Χριστιάνας Διονυσίου

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=507913&-V=politis&-p&-w=

 

 

Σχόλιο από ελληνόπουλα μετά τους παγκόσμιους διαγωνισμούς
Σκίτσο του Ηλία Μακρή
Η Καθημερινή
 

 

 

 

 

 

Εκδίδεται από την Ομάδα Επικοινωνίας του Δ.Σ της Α.Κί.Δα

 

 

Σημείωση:
1. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ανασκόπησης Εκπαιδευτικού Τύπου Α.Κί.Δα παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας την βούληση σας για διαγραφή από το Δελτίο Ενημέρωσης.
2. Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις για οτιδήποτε θέμα επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
3. Η διεύθυνση του προσωπικού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν παρουσιάζεται σε ΚΑΝΕΝΑ υπολογιστή των υπολοίπων παραληπτών του Δελτίου έτσι ώστε να διαφυλάττεται τα προσωπικό αυτό δεδομένο σας.
 

 

 

 

6. Πώς ήταν ο Παρθενώνας

 

 

Για σας που δεν μπορέσατε να συνδεθείτε με δύο άρθρα του προηγούμενου Δελτίου γιατί η εγγραφή τους διαγράφηκε ή τροποποιήθηκε, σας τα επαναφέρουμε μετά από νέα αναζήτηση:

 

 


5. «H Φινλανδία επενδύει στη γνώση»

 

 

 


4. «Εκπαίδευση και Κατάρτιση 2010»

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28