Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 432 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Έκδοση 12 (22/12/2004)

Θέματα:


1. Απροβίβαστοι στο Γυμνάσιο, βελτιωμένοι στο Δημοτικό

2. Ακριβό μου, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

3. Παιδεία ώρα μηδέν!

4. Οι πληροφορίες πατάνε... γκάζι

5. 2004 ΧΡΟΝΙΑ... ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

 

 


1. Απροβίβαστοι στο Γυμνάσιο, βελτιωμένοι στο Δημοτικό

 

Τα αποτελέσματα της διεθνούς έρευνας ΤIMSS
Σημαντική πρόοδο έχουν σημειώσει οι μαθητές της Δ' τάξης του Δημοτικού, σε αντίθεση με τους μαθητές της Β' Γυμνασίου, στα Μαθηματικά και την Επιστήμη, όπως διαφαίνεται από τη διεθνή έρευνα TIMSS-2003, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάστηκαν χθες. Ενώ για το Δημοτικό Σχολείο η Κύπρος περιλαμβάνεται στις χώρες που σημείωσαν πρόοδο, για το Γυμνάσιο παραμένει χαμηλά στον κατάλογο με τις επιδόσεις των μαθητών.


Χρύσανθος Χρυσάνθου

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=158&id=297479

 

 


2. Ακριβό μου, Ανοιχτό Πανεπιστήμιο

 

Η κληρωτίδα ανέδειξε 6.600 τυχερούς μεταξύ 84.755 υποψηφίων! Όχι δεν επρόκειτο για κλήρωση του «Εθνικού», αφού οι επιλεγέντες θα πληρώσουν από την τσέπη τους ένα καθόλου μικρό ποσό.
Κερδίζουν, όμως, ένα πρωτοχρονιάτικο λαχείο στη μόρφωση, μια δεύτερη ευκαιρία ζωής. Μιλάμε, ασφαλώς, για την κλήρωση των φοιτητών του ακαδημαϊκού έτους 2005-2006 στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), που έγινε χθες στην έδρα του ιδρύματος, την Πάτρα. Ποιοι είναι, όμως, αυτοί οι άνθρωποι και τι τους περιμένει; Το προφίλ τους σκιαγραφεί έρευνα του φοιτητικού τους συλλόγου.

Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΝΑΝΟΥΡΗ
Ελευθεροτυπία


Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:
http://www.enet.gr/online/online_text?c=112&id=38350380

 

 


3. Παιδεία ώρα μηδέν!

 

Έχουμε μπροστά μας τη μελέτη των πανεπιστημιακών για την «Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση» και στο σημείο αυτό πρέπει να παραδεκτούμε ότι ο τόπος κουράστηκε από τις αλλεπάλληλες εκθέσεις και μεταρρυθμίσεις. Οι πολίτες θέλουν την εκπαίδευση που αφορά στο μέλλον των παιδιών μας, να μην αποτελεί αντικείμενο κομματικής αντιπαράθεσης. Δεν μπορεί να υπάρχουν κόκκινες και γαλάζιες πολιτικές για την παιδεία. Στο κεφάλαιο παιδεία πρέπει να υπάρξει μια και μόνη πολιτική. Μια εθνική πολιτική η οποία να έχει όραμα και στόχο την σύγχρονη ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης, δημόσιας και ιδιωτικής.

Του Νίκου Τορναρίτη, προέδρου Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, βουλευτή του ΔΗΣΥ

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:

http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=398&id=298377

 

 


4. Οι πληροφορίες πατάνε... γκάζι
 

Ενσύρματα ή ασύρματα δίκτυα θα επιτρέπουν εντός ολίγου την απρόσκοπτη κυκλοφορία με ιλιγγιώδεις ταχύτητες κολοσσιαίων ποσοτήτων δεδομένων.

 

H ερευνητική ομάδα της Φυσικής Υψηλής Ενέργειας (High Energy Physics) - μια κοινοπραξία των πανεπιστημίων Caltech, Stanford και των Εθνικών Εργαστηρίων Επιταχυντή Fermi (FNAL) - έσπασε κάθε ρεκόρ τηλεμετάδοσης δεδομένων μέσα από δίκτυο ευρείας περιοχής. Συγκεκριμένα, μέσα από τις οπτικές ίνες ενός δικτύου που συνδέει το Πίτσμπουργκ με το Λος Αντζελες πέρασαν δεδομένα με ταχύτητα 101 Gbit/sec. Με απλά λόγια, αυτή η ταχύτητα ισοδυναμεί με μετάδοση όλου του περιεχομένου της Βιβλιοθήκης του Κογκρέσου σε ένα τέταρτο ή τριών ταινιών DVD ανά δευτερόλεπτο!

ΤΑΣΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ
Το Βήμα

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο:
http://tovima.dolnet.gr/demo/owa/tobhma.print_unique?e=B&f=14345&m=H02&aa=1

 

 


5. 2004 ΧΡΟΝΙΑ... ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ

 

2004 χρόνια τώρα γεννιέται... στα σπήλαια και τις φάτνες των ταπεινών, στους δρόμους με τους ανάπηρους, τα παιδιά των κάθε λογής φαναριών, στα νοσοκομεία με τους αρρώστους, στα γηροκομεία με τους παππούδες, στις φυλακές με τους κρατουμένους, στα όνειρα του κοριτσιού με τα σπίρτα, στις καρδιές αυτών που τον κοινωνούν στις Εκκλησιές Του, σε όσους προσεύχονται, σε όσους αγαπούν, σε όσους μετανοούν...
2004 χρόνια τώρα Τον θέλουμε να γεννιέται στα ρεβεγιόν μας, στα χριστουγεννιάτικα δέντρα μας, στα φαγητά, στα άθλια σόου των διασκεδαστών μας, στις δηλώσεις των Ισχυρών, στα όπλα και τις κραυγές των πολέμων, στις θλιβερές αμαρτίες μας, σε μια Ιστορία καμωμένη από χρήμα, εγωισμούς, ψέμα, θάνατο, γεμάτη Ηρώδηδες που θέλουν να Τον θανατώσουν, για να μη χάσουν το προνόμιο να δυναστεύουν τη ζωή μας...
2004 χρόνια τώρα είναι εδώ, δίπλα μας, μαζί μας, σε ό,τι κάνουμε, σε ό,τι θα θέλαμε να κάνουμε, στο χαμόγελο που χαρίζουμε στον διπλανό μας, στο δάκρυ που κυλά απ' τα μάτια μας για κάθε τι που πεθαίνει, στην απλότητα, στη ζεστασιά, στη σκέψη, στο άγγιγμα της καμπάνας, στο πιάτο φαγητό που δίνουμε, στην κουβέντα που θα πούμε απ' την καρδιά μας, στην μια προσευχή που θα πούμε, στο ξεπέρασμα της αμαρτίας και του μίσους προς τους Άλλους...
2004 χρόνια τώρα ζητά να γεννηθεί σε σένα, σε μένα, σε όλους μας. Θα Του ανοίξουμε φέτος; Η απάντηση θα δοθεί χαράματα, 25 Δεκεμβρίου 2000. Και θα είναι προσωπική. Γιατί δεν παύει να είναι ο προσωπικός Θεός του καθενός μας. Ο Χριστός μας!

ΝΑΖΑΡΗΝΟΣ
Ιερά Μητρόπολις Δημητριάδος
Εκκλησία της Ελλάδος
 

 

 

 

 

Εκδίδεται από την Ομάδα Επικοινωνίας του Δ.Σ της Α.Κί.Δα

 

 

Σημείωση:
1. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ανασκόπησης Εκπαιδευτικού Τύπου Α.Κί.Δα παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας την βούληση σας για διαγραφή από το Δελτίο Ενημέρωσης.
2. Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις για οτιδήποτε θέμα επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
3. Η διεύθυνση του προσωπικού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν παρουσιάζεται σε ΚΑΝΕΝΑ υπολογιστή των υπολοίπων παραληπτών του Δελτίου έτσι ώστε να διαφυλάττεται τα προσωπικό αυτό δεδομένο σας.
 

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10