Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 171 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Έκδοση 16 (2/2/2005)

Θέματα:


1. Όλοι συμμέτοχοι στην ανασυγκρότηση

2. Δίνουμε πίσω θέσεις δασκάλων

3. «Eθνικός διάλογος για την Παιδεία» ή διάλογος κωφών;

4. Η δόξα και η πλάνη της ελληνορθόδοξης παιδείας

5. Ένα βιντεοπαιχνίδι για σχολεία

6. Ο... εφιάλτης του Mπιλ Γκέιτς

 

 


1. Όλοι συμμέτοχοι στην ανασυγκρότηση

 

Tο μεγάλο «ναι» για συμμετοχή στο διάλογο που αποσκοπεί στην ανασυγκρότηση του εκπαιδευτικού μας συστήματος, εξέφρασαν εκπαιδευτικές οργανώσεις, φοιτητικό κίνημα, οργανωμένοι γονείς και νομοθετική εξουσία. Στη χθεσινή συμβολική εκδήλωση που οργάνωσε το υπουργείο Παιδείας προκειμένου να σηματοδοτήσει την έναρξη του διαλόγου, όλοι ήταν παρόντες, δηλώνοντας έτσι την ανάγκη για μεταρρύθμιση αφού κατά γενική παραδοχή το υφιστάμενο σύστημα κρίνεται ως προβληματικό.

Χριστίνα Κυριακίδου ( Φιλελεύθερος )

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=137&id=306477

 

 


2. Δίνουμε πίσω θέσεις δασκάλων

 

Η ανεργία έχει χτυπήσει για τα καλά την πόρτα των δασκάλων και προκειμένου να σταματήσει η παραγωγή άνεργων πτυχιούχων, το υπουργείο Παιδείας αποφάσισε να πάρει δραστικά μέτρα: να μειώσει δηλαδή τον αριθμό των προσφερόμενων θέσεων στα Πανεπιστήμια της Ελλάδας.

Χριστίνα Κυριακίδου ( Φιλελεύθερος )

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=283&id=306531

 

 


3. «Eθνικός διάλογος για την Παιδεία» ή διάλογος κωφών;

 

 

O λεγόμενος «εθνικός διάλογος για την Παιδεία», που με βροντώδη επισημότητα εγκαινιάστηκε στο Zάππειο και προβλέπεται να διαρκέσει έξι μήνες και να καταλήξει σε αποφάσεις (πάλι καλά, στη Γαλλία κράτησε τρία χρόνια και, φυσικά, δεν κατέληξε σε αποφάσεις), ο διάλογος, λοιπόν, αυτός αμφισβητείται αν είναι: πρώτον «διάλογος», δεύτερον «εθνικός» και τρίτον «για την Παιδεία». Aνακύπτει, συνεπώς, το ερώτημα τι μπορεί να είναι!

Aντωνης Kαρκαγιαννης ( Καθημερινή )

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_39885_30/01/2005_132158

 

 


4. Η δόξα και η πλάνη της ελληνορθόδοξης παιδείας

 

Ελληνισμός και Ορθοδοξία ήταν και είναι δύο έννοιες εντελώς διαφορετικές, οι οποίες καταξιώνονται και αποκτούν το πραγματικό τους σωστικό νόημα, μόνο όταν αντιμετωπίζονται μακριά από εθνικισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες. Η δύναμη του Ελληνισμού είναι η δύναμη του ίδιου του πολιτισμού, είναι η δύναμη που πηγάζει από τη φιλοσοφία και τη γλώσσα, τις τελειότερες ίσως ανθρώπινες επινοήσεις στον πλανήτη που οι αρχαίοι ημών πρόγονοι είχαν το κουράγιο να δημιουργήσουν. Η δύναμη της Ορθοδοξίας είναι η δύναμη του μυστηρίου του Θεού και της προσπάθειας για θέωση του ανθρώπου, είναι η δύναμη του μυστηρίου, είναι η βίωση του παραδείσου στη γη. Όσες φορές και όπου έγινε προσπάθεια για ανακάτωμα των δύο δυνάμεων, τα αποτελέσματα ήταν πάντα τραγικά, ενώ κατά κανόνα αυτή η πρόσμιξη γινόταν από ανθρώπους που ήταν και είναι ημιμαθείς.

Παναγιώτης Καπαρής ( Πολίτης )

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=520218&-V=politis&-w=ΠΑΙΔΕΙΑ@ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ@&-P

 


5. Ένα βιντεοπαιχνίδι για σχολεία

 

Λαμβάνοντας υπόψη πως τα video-games ανήκουν στις πλέον δημοφιλείς ενασχολήσεις των παιδιών, αλλά και τις αντιρρήσεις γονέων και εκπαιδευτικών επί του περιεχομένου τους, δημιούργησαν ένα νέο παιχνίδι, που πιστεύουν πως θα «μπει» στις αίθουσες διδασκαλίας με τις ευλογίες όλων. Πρόκειται για ένα video-game με αγώνες αυτοκινήτων, στο οποίο συμμετέχουν περισσότεροι από ένας παίκτες τη φορά. Η διαφορά του με τους συνηθισμένους εμπορικούς του προγόνους είναι, ότι η νίκη δεν βασίζεται μόνο στη «δίψα» για ταχύτητα, αλλά και απαιτεί και πολύ καλές γνώσεις φυσικής και μηχανολογίας. Το όνομά του; Racing Academy.

(Φιλελεύθερος)

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=227&id=306017

 

 


6. Ο... εφιάλτης του Mπιλ Γκέιτς

 

Eνας 17χρονος στο Μαϊάμι δημιούργησε ένα νέο εργαλείο πλοήγησης στο Ίντερνετ και αμφισβητεί την κυριαρχία της Microsoft στο σερφάρισμα στο Διαδίκτυο. Αναλυτές λένε πως το Firefox, όπως ονόμασε το νέο εργαλείο, είναι ταχύτερο και πιο ευέλικτο, ενώ παράλληλα προσφέρει καλύτερη προστασία από ιούς και από ανεπιθύμητες διαφημίσεις. Και όχι μόνον αυτό. Το σύστημα προσφέρεται δωρεάν στο Ίντερνετ και οι κωδικοί και η τεχνολογία του είναι προσβάσιμοι ως «ανοικτή πηγή». Περίπου 15 εκατομμύρια χρήστες έχουν «κατεβάσει» στους υπολογιστές τους το Firefox (σημαίνει «Αλεπού της Φωτιάς») από τον Νοέμβριο, οπότε άρχισε η διάθεσή του, γεγονός που το καθιστά δεύτερο δημοφιλέστερο στον κόσμο πρόγραμμα πλοήγησης στο Ίντερνετ.

(Φιλελεύθερος)

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=228&id=306023

 

 

 

 

 

 

Εκδίδεται από την Ομάδα Επικοινωνίας του Δ.Σ της Α.Κί.Δα

 

 

Σημείωση:
1. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ανασκόπησης Εκπαιδευτικού Τύπου Α.Κί.Δα παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας την βούληση σας για διαγραφή από το Δελτίο Ενημέρωσης.
2. Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις για οτιδήποτε θέμα επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
3. Η διεύθυνση του προσωπικού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν παρουσιάζεται σε ΚΑΝΕΝΑ υπολογιστή των υπολοίπων παραληπτών του Δελτίου έτσι ώστε να διαφυλάττεται τα προσωπικό αυτό δεδομένο σας.
 

 

 

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10