Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 147 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Έκδοση 19 (23/2/2005)

Θέματα:


1. H επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών στην Κύπρο

2. Την εφαρμογή του πρωτοποριακού προγράμματος "Συνεργάτες στη μάθηση" εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας

3. Οι μηχανές αναζήτησης «ωριμάζουν»

4. H βελτίωση της εκπαίδευσης θέλει πολλή δουλειά και μεράκι

5. Κυπριακή η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συναλλαγή σε θέματα τεχνολογίας

 

 


1. H επαγγελματική ανάπτυξη των εκπαιδευτικών στην Κύπρο

 

Η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών αντιμετωπίζεται ως ένα αναπτυξιακό συνεχές διά βίου συμμετοχικής μάθησης -συνυφασμένης με τη σχολική πραγματικότητα- που προϋποθέτει τη σύγκλιση θεωρίας, πρακτικής και έρευνας, την αλληλεπίδραση ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς και έμπειρους μέντορες και την αλληλοανατροφοδότηση των προγραμμάτων αρχικής, προϋπηρεσιακής και ενδοϋπηρεσιακής επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών. Στα πλαίσια αυτά η ενδοϋπηρεσιακή επιμόρφωση σε πολλές χώρες έχει μετακινηθεί σε οργανωμένα, πλήρη και πολλές φορές υποχρεωτικά προγράμματα.

Γιασεμίνα Καραγιώργη, Ph.D. (Education) Λοΐζoς Συμεού, Ph.D. (Education)

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=362&id=310545

 

 


2. Την εφαρμογή του πρωτοποριακού προγράμματος "Συνεργάτες στη μάθηση" εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας

 

Το πρόγραμμα έχει γίνει αποδεκτό από περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο

Ένα ενδιαφέρον πρόγραμμα με την επωνυμία Partners in Learning (Συνεργάτες στη Μάθηση-PiL) έχει προταθεί στο υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού από την εταιρεία Microsoft προς εφαρμογή στα σχολεία της Κύπρου με στόχο την προώθηση της χρήσης τεχνολογιών επικοινωνιών και πληροφορικής στη δημόσια εκπαίδευση. Το πρόγραμμα, για το οποίο το υπουργείο Παιδείας δεν έχει λάβει ακόμη σχετική απόφαση, έχει γίνει αποδεκτό από περισσότερες από 65 χώρες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και των πλείστων χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΓΩΓΩ ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΝΟΥ

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=525805&-V=politis&-w=ΠΑΙΔΕΙΑ@ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ@&-P

 

 


3. Οι μηχανές αναζήτησης «ωριμάζουν»

 

 

H κατάθεση του συνόλου σχεδόν των πληροφοριών στο Διαδίκτυο δίνει στις μηχανές πρόσβαση στην πληρέστερη βιβλιοθήκη γνώσεων του κόσμου. Όσο για την κατανόηση, διαρκώς αναπτύσσονται νέα προγράμματα που σημειώνουν εκπληκτικές επιδόσεις χάρη στην επεξεργαστική ισχύ των δικτυωμένων υπολογιστών. Όλα τα εργαλεία γλωσσολογικής ανάλυσης έχουν επιστρατευθεί ώστε η αναζήτηση να γίνεται πλέον σε επίπεδο νοήματος και όχι απλώς σε επίπεδο συγγένειας λέξεων και συχνότητας απεικόνισής τους.

ΤΑΣΟΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://tovima.dolnet.gr/demo/owa/tobhma.print_unique?e=B&f=14396&m=H02&aa=1

 

 


4. H βελτίωση της εκπαίδευσης θέλει πολλή δουλειά και μεράκι

 

Aυτοαξιολόγηση; Πώς μπορεί το ελληνικό σχολείο να ξεπεράσει νοοτροπίες δεκαετιών και να κοιτάξει το ίδιο τις πληγές του; Mπορούν οι εκπαιδευτικοί -πολλοί με έντονη τη δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία- να αυτοαξιολογηθούν; «Ποιος ξέρει καλύτερα από τον ίδιο τον εκπαιδευτικό τα μειονεκτήματά του; H αυτοαξιολόγηση είναι ένας δυναμικός τρόπος για να αναπτυχθεί το σχολείο», τονίζει -μιλώντας στην «K»- ο Bρετανός καθηγητής του Πανεπιστημίου του Kέμπριτζ κ. Tζον Mακμπέθ, που έχει αναπτύξει το σύστημα της αυτοαξιολόγησης στη χώρα του, ενώ είχε συμμετάσχει στο σχεδιασμό για αυτοαξιολόγηση και σε άλλες χώρες της Eυρώπης. Mάλιστα, ο ίδιος συντονίζει την υλοποίηση δύο διεθνών προγραμμάτων στα οποία συμμετέχει και η Eλλάδα.

Tου Aπόστολου Λακάσα

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_715029_19/02/2005_134508

 


5. Κυπριακή η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή συναλλαγή σε θέματα τεχνολογίας

 

Μπορεί να πιστεύουμε, όχι αδίκως, ότι η Κύπρος είναι πολύ πίσω σε θέματα τεχνολογίας. Ότι η πρόσβαση στο διαδίκτυο σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι περιορισμένη και ότι απουσιάζουν από την καθημερινή μας ζωή, τον εργασιακό μας χώρο και κυρίως το δημόσιο τομέα βασικές τεχνολογικές εφαρμογές. Μια τελευταία όμως κίνηση του υπουργείου Παιδείας για να φέρει την τεχνολογία στην εκπαίδευση και να αλλάξει ουσιαστικά τον τρόπο διδασκαλίας καθιστά την Κύπρο πρωτοπόρο σε θέματα τεχνολογίας στην εκπαίδευση. Πρόκειται για την απόφαση της Κυβέρνησης να εξοπλίσει τα σχολεία με τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα προβολής εικόνας (projectors). Την προσφορά για την προμήθεια των projectors κέρδισε η πολυεθνική εταιρεία Hewlett Packard η οποία, όπως τα δεδομένα υποδεικνύουν, την ήθελε πάρα πολύ.

ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥΛΑΣ ΠΑΠΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=525750&-V=politis&-w=ΠΑΙΔΕΙΑ@ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ@&-P

 

 

 

 

 

 

 

Εκδίδεται από την Ομάδα Επικοινωνίας του Δ.Σ της Α.Κί.Δα

 

 

Σημείωση:
1. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ανασκόπησης Εκπαιδευτικού Τύπου Α.Κί.Δα παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας την βούληση σας για διαγραφή από το Δελτίο Ενημέρωσης.
2. Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις για οτιδήποτε θέμα επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
3. Η διεύθυνση του προσωπικού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν παρουσιάζεται σε ΚΑΝΕΝΑ υπολογιστή των υπολοίπων παραληπτών του Δελτίου έτσι ώστε να διαφυλάττεται τα προσωπικό αυτό δεδομένο σας.
 

 

 

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28