Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 196 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Έκδοση 21 (9/3/2005)

Θέματα:


1. Το χάσμα από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

2. Με ρατσιστικές τάσεις πέντε στους δέκα μαθητές

3. E.E.: Nέοι στόχοι για την εκπαίδευση
Aξιολόγηση, ενιαίο σύστημα επαγγελματικών προσόντων, σύνδεση της πανεπιστημιακής έρευνας με τη βιομηχανία, δια βίου μάθηση

4. Τάσσος: Ο κατάλογος δεν είναι η καλύτερη μέθοδος διορισμών.
«Η δική μου θέση είναι ότι η λειτουργία του καταλόγου ως έχει δεν αντιμετωπίζει τις σημερινές μας ανάγκες»

5. H μηχανή που αναζήτησε και βρήκε θησαυρό

 

 


1. Το χάσμα από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο

 

Στηριζόμενος στον ορισμό του προβλήματος της μετάβασης των μαθητών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο ως μιας πορείας που περιλαμβάνει όχι μόνο το χρονικό σημείο της αλλαγής σχολείου, αλλά και το μεταβατικό στάδιο από τη μια χρονιά στην άλλη, παρέθεσα ένα διάγραμμα των τομέων από τους οποίους πρέπει να αποτελείται ένα Πρόγραμμα Υποδοχής, το οποίο θα καλύπτει την περίοδο από την Ε' τάξη του Δημοτικού μέχρι την Γ' Γυμνασίου.Mε το Πρόγραμμα Υποδοχής, αντιμετωπίζονται οι διανοητικές και κοινωνικές ανάγκες των μαθητών, μέσα από τη συμμετοχή όλων των συνιστώντων μερών της σχολικής μονάδας και των υπολοίπων σχολικών παραγόντων.

Δρ Ιάκωβος Ψάλτης, M.A, Doctor of Professional Studies in Educational Management τέως διευθυντής Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=362&id=313684

 

 


2. Με ρατσιστικές τάσεις πέντε στους δέκα μαθητές
Αποκαλυπτική έρευνα για το θέμα του ρατσισμού και της ξενοφοβίας

 

Η πλειοψηφία των μαθητών υποστηρίζουν ότι η παρουσία ξένων εργατών στην Κύπρο αυξάνει την εγκληματικότητα, ενώ πολλά παιδιά έχουν πεισθεί πως οι αλλοδαποί προκαλούν κοινωνικά προβλήματα. Σε ένα άλλο επίπεδο, δυο στους δέκα μαθητές δηλώνουν πως δεν θα δέχονταν έναν παιδί που πάσχει από τον ιό του aids στην τάξη τους, αλλά ούτε θα συναινούσαν στο να εξασφαλίζουν θέση στα πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις, άτομα με ειδικές ανάγκες. Σε θέματα που αφορούν την εργοδότηση ή το γάμο με ξένους, φαίνεται ότι οι μαθητές μας κάνουν διακρίσεις αφού διαφορετικά αντιμετωπίζουν έναν Γάλλο για παράδειγμα, από έναν Σριλανκέζο.
Οπως προκύπτει από έρευνα που έγινε μεταξύ των μαθητών, οι νέοι δείχνουν ρατσιστικές τάσεις, τόσο κοινωνικές όσο και φυλετικές. Αυτό άλλωστε, επιβεβαιώνει το τελικό συμπέρασμα της έρευνας, ότι δηλαδή με βάση τις τοποθετήσεις των παιδιών, φαίνεται ότι το 56,4% έχουν ρατσιστικές τάσεις.

Χριστίνα Κυριακίδου

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=137&id=313287

 

 


3. E.E.: Nέοι στόχοι για την εκπαίδευση
Aξιολόγηση, ενιαίο σύστημα επαγγελματικών προσόντων, σύνδεση της πανεπιστημιακής έρευνας με τη βιομηχανία, δια βίου μάθηση

 

 

Aξιολόγηση, ενιαίο σύστημα επαγγελματικών προσόντων, σύνδεση της πανεπιστημιακής έρευνας με τη βιομηχανία, διά βίου μάθηση. Πρόκειται για τους νέους εκπαιδευτικούς στόχους που θέτει η Eυρώπη έως το 2010. Xωρίς να εγκαταλείπονται οι στόχοι που είχε θέσει προ πενταετίας η σύνοδος κορυφής στη Λισσαβώνα. Tο πρόβλημα είναι ότι, μολονότι έχουμε διανύσει τη μισή χρονική απόσταση, από τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα διαπιστώνεται ότι ελάχιστα έχουν επιτευχθεί.

Tου Aπόστολου Λακασά

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_37003_06/03/2005_136042

 

 

Μετά από αρκετά χρόνια αρχίζει να εμπεδώνεται η ανάγκη της αλλαγής του συστήματος των διορισμών στη δημόσια εκπαίδευση. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Τάσσος Παπαδόπουλος, σε συνέντευξή του που παραχώρησε στη «Σημερινή», δεν διστάζει να πει ότι η λειτουργία του καταλόγου ως έχει δεν αντιμετωπίζει τις σημερινές μας ανάγκες και δεν είναι η καλύτερη μέθοδος. Η δήλωση αυτή ανατρέπει τα δεδομένα που υπήρχαν μέχρι σήμερα. Πολλές φορές ο υπουργός Παιδείας επικαλέστηκε το προεκλογικό πρόγραμμα του Προέδρου της Δημοκρατίας, όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο κατάργησης του καταλόγου διοριστέων. Το ξεκαθάρισμα του Προέδρου τού αφήνει ελεύθερο το πεδίο να προχωρήσει με αλλαγές. Την ίδια ώρα, η υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Μαριέττα Γιαννάκου, απαντώντας σε ερώτηση της «Σ», τάσσεται σαφώς εναντίον του συστήματος των διορισμών μόνο μέσω του καταλόγου (επετηρίδας), χαρακτηρίζοντας το σύστημα που επικρατεί στην Ελλάδα ως ισορροπημένο.

Χριστόφορος Παπαστυλιανού

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=188083

 

Πώς «ο οδηγός του Τζέρι» εξελίχθηκε σε Yahoo! τον μεγαλύτερο οδηγό πλοήγησης στο Διαδίκτυο, που εφέτος συμπληρώνει 10 χρόνια λειτουργίας.

Δέκα χρόνια λειτουργίας έκλεισε μια από τις πλέον σημαντικές δικτυακές πύλες στον κόσμο, το Yahoo! Όλα άρχισαν από ένα παιχνίδι που οδήγησε τελικώς στη γέννηση ενός γίγαντα των μέσων ενημέρωσης. Οι ιδρυτές Τζέρι Γιανγκ και Ντέιβιντ Φίλο δεν μπορούσαν να φανταστούν το 1994, όταν μιλούσαν για τη δημιουργία μιας ιστοσελίδας, ότι το χόμπι τους θα εξελισσόταν σε μια εταιρεία τεραστίων διαστάσεων, που θα επηρέαζε μέσα σε λίγα χρόνια το παγκόσμιο γίγνεσθαι στον μαγικό κόσμο της ηλεκτρονικής ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://tovima.dolnet.gr/demo/owa/tobhma.print_unique?e=B&f=14408&m=A44&aa=1

 

 


6. Κυριακή της Απόκρεω

 

 

 

  

Εκδίδεται από την Ομάδα Επικοινωνίας του Δ.Σ της Α.Κί.Δα

 

 

Σημείωση:
1. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ανασκόπησης Εκπαιδευτικού Τύπου Α.Κί.Δα παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας την βούληση σας για διαγραφή από το Δελτίο Ενημέρωσης.
2. Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις για οτιδήποτε θέμα επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
3. Η διεύθυνση του προσωπικού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν παρουσιάζεται σε ΚΑΝΕΝΑ υπολογιστή των υπολοίπων παραληπτών του Δελτίου έτσι ώστε να διαφυλάττεται τα προσωπικό αυτό δεδομένο σας.
 

 

 

Ονομάζεται Κυριακή της Απόκρεω γιατί στη διάρκεια της εβδομάδας που ακολουθεί αρχίζει μια περιορισμένη νηστεία - "αποχή κρέατος"- όπως παραγγέλλουν τα λειτουργικά βιβλία. Η Εκκλησία αρχίζει να μας "προσαρμόζει" στη μεγάλη προσπάθεια που θα απαιτήσει από εμάς επτά μέρες αργότερα. Σταδιακά μας βάζει στο μεγάλο αγώνα, γιατί γνωρίζει την ευπάθειά μας και προβλέπει την πνευματική μας αδυναμία. Ευαγγελικό ανάγνωσμα της μέρας είναι η παραβολή του Χριστού για την Τελευταία Κρίση (Ματθ. 25, 31-46). Όταν ο Χριστός θα έρθει να μας κρίνει, ποιο θα είναι το κριτήριό Του; Η παραβολή μας δίνει την απάντηση: η αγάπη. Όχι ένα απλό ανθρωπιστικό ενδιαφέρον, αλλά η συγκεκριμένη και προσωπική αγάπη για τον άνθρωπο, για κάθε ανθρώπινο πρόσωπο με το οποίο ο Θεός με φέρνει σε επαφή στη ζωή μου.

Αλεξάντερ Σμέμαν

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=528735&-V=politis&-w=ΑΠΟΚΡΕΩ@&-P

 

 

 

 

 


5. H μηχανή που αναζήτησε και βρήκε θησαυρό

 

 

 


4. Τάσσος: Ο κατάλογος δεν είναι η καλύτερη μέθοδος διορισμών .
«Η δική μου θέση είναι ότι η λειτουργία του καταλόγου ως έχει δεν αντιμετωπίζει τις σημερινές μας ανάγκες»

6. Κυριακή της Απόκρεω

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10