Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 115 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Έκδοση 22 (16/3/2005)

Θέματα:


1. Απέτυχε το ηλεκτρονικό πανεπιστήμιο

2. Επεκτείνεται το πρόγραμμα "Μέντωρ"

3. Παραμένει η διαφωνία Πανεπιστημίου – Υπουργείου Παιδείας για τους δασκάλους

4. Oι πέντε μεγάλοι μύθοι των Mαθηματικών

5. Ο έρωτας θα σώσει τον κόσμο

 

 


1. Απέτυχε το ηλεκτρονικό πανεπιστήμιο

 

H Παιδεία θα γίνει φαστ φουντ και θα αποσταθεροποιηθεί το πανεπιστημιακό σύστημα, ανησυχούσαν οι πανεπιστημιακοί. Δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Το e-University έβαλε λουκέτο. Το σχέδιο της βρετανικής κυβέρνησης για ένα εικονικό Πανεπιστήμιο που θα έδινε πτυχία με σπουδές που θα γίνονταν μέσα από το Ίντερνετ, αποδείχθηκε «μια επονείδιστη σπατάλη» δημοσίου χρήματος. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε αρμόδια επιτροπή της Βουλής των Κοινοτήτων.

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.phileleftheros.com/main/main.asp?gid=227&id=315254

 

 


2. Επεκτείνεται το πρόγραμμα "Μέντωρ"

 

Τα κλειδιά των δυο κινητών μονάδων "Μέντωρ" παρέλαβε χθες ο υπουργός Παιδείας, Πεύκιος Γεωργιάδης, από τις συζύγους των Υπουργών της Κυβέρνησης οι οποίες συγκέντρωσαν το ποσό για την αγορά τους. Σε χαιρετισμό του στην τελετή παράδοσης ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι οι δύο κινητές μονάδες θα ενισχύσουν ακόμη περισσότερο το σημαντικό έργο που επιτελεί το Υπουργείο Παιδείας στον τομέα της διαφώτισης των παιδιών και των νέων μας, μέσα από προγράμματα πρόληψης κατά των εξαρτησιογόνων ουσιών. Εκφράζοντας τις ευχαριστίες του στη σύζυγο του Προέδρου της Δημοκρατίας κα Φωτεινή Παπαδοπούλου και στις συζύγους Υπουργών και άλλων αξιωματούχων της Κυβέρνησης, όπως επίσης και στα Κέντρα Εκπαίδευσης Ζωής, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι το πρόγραμμα "Μέντωρ", που εφαρμόζεται στη Δημοτική Εκπαίδευση "απευθύνεται στα μικρά παιδιά ανάλογα με την ηλικία τους και τους προσφέρει καθοδήγηση και πληροφόρηση για θέματα που αφορούν τη φροντίδα του σώματος, την υγιεινή διατροφή, τον έλεγχο των συναισθημάτων, την προσωπικότητα, τις επιπτώσεις από το κάπνισμα, το αλκοόλ και τις εξαρτησιογόνες ουσίες γενικότερα". Όπως εξήγησε ο υπουργός Παιδείας, υπάρχουν ήδη δύο Κινητές Μονάδες στη Δημοτική Εκπαίδευση, οι οποίες επισκέπτονται τα Δημοτικά Σχολεία των πόλεων Λεμεσού και Λευκωσίας, και μία στη Μέση Εκπαίδευση, που επισκέπτεται γυμνάσια της Λευκωσίας. Με τις δύο νέες μονάδες, πρόσθεσε, αναμένεται ότι μέσα στο 2005 το πρόγραμμα "Μέντωρ" θα επεκταθεί στη Λάρνακα και την Πάφο. Αναφερόμενος στη σημασία που έχει η εφαρμογή αυτού του προγράμματος, ο Πεύκιος Γεωργιάδης τόνισε ότι καταδεικνύεται από το γεγονός ότι χιλιάδες παιδιά έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τις μονάδες αυτές και να συμμετέχουν στα διάφορα προγράμματα. Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, κατά την περσινή σχολική χρονιά τις δύο κινητές μονάδες επισκέφθηκαν 5985 παιδιά των Δημοτικών Σχολείων της Λευκωσίας και 6226 παιδιά των σχολείων της Λεμεσού. Η μονάδα της Μέσης Εκπαίδευσης φιλοξένησε πέρσι 2600 παιδιά.

Γεωργία Ψαριά

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.politis.com.cy/cgibin/hweb?-A=530067&-V=politis&-w=ΠΑΙΔΕΙΑ@ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ@&-P

 

 


3. Παραμένει η διαφωνία Πανεπιστημίου – Υπουργείου Παιδείας για τους δασκάλους

 

 

Διάσταση απόψεων παρουσιάζεται μεταξύ Πανεπιστημίου Κύπρου και Υπουργείου Παιδείας για τη μείωση των εισακτέων στο Παιδαγωγικό Τμήμα. Ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Πεύκιος Γεωργιάδης ζήτησε ακόμη και προχθές Παρασκευή τη μείωση των θέσεων από 150 στις 50. Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου έστειλε την ίδια μέρα, πριν από τη διάσκεψη του υπουργού, απαντητική επιστολή με την οποία εκφράζει και γραπτώς τη διαφωνία της.

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ ΠΑΠΑΣΤΥΛΙΑΝΟΥ

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=189025

 

 


4. Oι πέντε μεγάλοι μύθοι των Mαθηματικών

 

Για να γίνουμε καλοί στις εξισώσεις πρέπει πρώτα να μάθουμε καλά τη γλώσσα μας, λέει ο Γάλλος μαθηματικός Λοράν Λαφόργκ
Στα Mαθηματικά τίποτα δεν ισχύει εάν δεν αποδειχθεί. Eίναι η επιστήμη της απόδειξης, της στέρεης αλήθειας. Kι όμως, η σχέση του ευρύτερου κοινού με τα Mαθηματικά σφραγίζεται από πολλούς μύθους. Πόσοι από μας δεν πιστεύουμε ότι τα Mαθηματικά είναι τελείως αντίθετα και μάλλον ανταγωνιστικά με την εκμάθηση της γλώσσας. Ποιος θα θεωρούσε ότι ο καλύτερος τρόπος για να γίνει το παιδί του καλός μαθηματικός είναι να μάθει κατ' αρχάς καλά Eλληνικά;

Tου Γιάννη Eλαφρου

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_746782_13/03/2005_136992

 


5. Ο έρωτας θα σώσει τον κόσμο

 

Ο Ντοστογιέφσκι είχε πει ότι η ομορφιά θα σώσει τον κόσμο. Εμείς θα το διατυπώσουμε αλλιώτικα, υπογραμμίζοντας σταθερά την ίδια κατεύθυνση σκέψεως. Ο έρωτας, στην αυθεντική του διάσταση, αυτός είναι που θα σώσει και θα αναδείξει τον κόσμο μας.

ΤΟΥ ΔΡOΣ ΑΛΕΞΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ

Σύνδεση με το πλήρες κείμενο
http://www.simerini.com.cy/nqcontent.cfm?a_id=189022

 

 

 

 

 

 

 

Εκδίδεται από την Ομάδα Επικοινωνίας του Δ.Σ της Α.Κί.Δα

 

 

Σημείωση:
1. Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ανασκόπησης Εκπαιδευτικού Τύπου Α.Κί.Δα παρακαλούμε όπως μας αποστείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. σημειώνοντας την βούληση σας για διαγραφή από το Δελτίο Ενημέρωσης.
2. Για οποιεσδήποτε άλλες διευκρινήσεις για οτιδήποτε θέμα επικοινωνήστε μαζί μας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
3. Η διεύθυνση του προσωπικού σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν παρουσιάζεται σε ΚΑΝΕΝΑ υπολογιστή των υπολοίπων παραληπτών του Δελτίου έτσι ώστε να διαφυλάττεται τα προσωπικό αυτό δεδομένο σας.
 

 

 

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10