Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 273 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 161 (13/1/2009)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. Ανακοίνωση CIIM

2. Εισηγήσεις του ΥΠΠ για έγκαιρη και σταθερή στελέχωση των σχολείων, του συνάδελφου Μιχάλη Πόλη

3. ΙΔΡΥΜΑ Δ. ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΗ - ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2008 – 2009

4. www.akida.info: Η ιστοσελίδα για τον εκπαιδευτικό της Δημοτικής Εκπαίδευσης

 

 

1. Ανακοίνωση CIIM

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα (MSc) του CIIM στην ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Διεθνούς κύρους με διακεκριμένους καθηγητές – αναγνωρισμένο από το ΣΕΚΑΠ

Ανταποκρινόμενο στην αυξημένη ζήτηση για επαγγελματίες ηγέτες και διευθυντές, ικανούς να ηγούνται και να διοικούν εκπαιδευτικά ιδρύματα, το CΙΙΜ προσφέρει με επιτυχία εδώ και δύο χρόνια διεθνούς κλάσεως μεταπτυχιακό πρόγραμμα (MSc) στην Εκπαιδευτική Ηγεσία & Διοίκηση.  Το πρόγραμμα είναι αναγνωρισμένο από το ΣΕΚΑΠ και απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς που στοχεύουν να κατακτήσουν  ηγετικές θέσεις σε οποιαδήποτε βαθμίδα της εκπαίδευσης, στο δημόσιο ή τον ιδιωτικό τομέα, καθώς και εκπαιδευτικούς που επιθυμούν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στο διδακτικό τους έργο.

Το CIIM είναι ένα ανεξάρτητο, μη-κερδοσκοπικό ίδρυμα, με διεθνή αναγνώριση ως εκπαιδευτικό κέντρο αριστείας στη Διοίκηση. Τα προγράμματά μας προσφέρουν μεγάλη ευελιξία στο χρόνο ολοκλήρωσής τους με το modular system, που επιτρέπει διαδοχική αντί παράλληλη διδασκαλία. Ο φοιτητής μπορεί να αρχίσει σπουδές καθ΄όλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, αφού κάθε 15 μέρες ξεκινά καινούριο μάθημα (module). Ακόμη, ο ρυθμός και η διάρκεια των σπουδών μπορεί να προσαρμοστεί στις επαγγελματικές και προσωπικές ανάγκες του φοιτητή, επιτρέποντας ευελιξία στο χρόνο ολοκλήρωσης του προγράμματος, από ένα χρόνο (πλήρης φοίτηση), μέχρι δύο χρόνια (μερική φοίτηση), συνδυασμός βραδινής φοίτησης με Σαββατοκύριακα.

Στο CIIM διδάσκουν διακεκριμένοι καθηγητές που προέρχονται από διεθνούς φήμης πανεπιστήμια,  όπως Harvard, Oxford, Cambridge, University of London, Cranfield School of Management, University of Dublin, Louisiana State University και University of Groningen καθώς και Κύπριοι ακαδημαϊκοί. Όλοι τους έχουν στο ενεργητικό τους αξιόλογο ερευνητικό έργο καθώς και ευρύτατη εργασιακή πείρα. Το πρόγραμμα προσφέρεται στην Αγγλική.  Θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι για όσους  χρειάζονται να βελτιώσουν τις γλωσσικές τους ικανότητες θα προσφερθούν δωρεάν εντατικά μαθήματα Αγγλικών, διάρκειας 48 ωρών, από τις 19 Ιανουαρίου μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου (6–9 μμ). 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο 77772446 ή στο email ciim@ciim.ac.cy.  Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε  την ιστοσελίδα  www.ciim.ac.cy

 

 

2. Εισηγήσεις του ΥΠΠ για έγκαιρη και σταθερή στελέχωση των σχολείων

Του συνάδελφου Μιχάλη Πόλη

Με πρόσχημα την έγκαιρη και σταθερή στελέχωση των σχολείων, το ΥΠΠ εισηγείται παραμερισμό των μονάδων μετάθεσης και διενέργεια μεταθέσεων με βάση τον ασαφή όρο των εκπαιδευτικών αναγκών. Προτείνουν όπως οι δάσκαλοι υποχρεωτικά υπηρετούν για 8 χρόνια στο ίδιο σχολείο, αν αυτό βρίσκεται στην έδρα τους, την οποία όμως προτίθενται να διευρύνουν με τρόπο ώστε να την ταυτίσουν με την επαρχία που μένει ο εκπαιδευτικός (Βλέπε Στρατηγικό Σχεδιασμό).

Προτείνουν ακόμα πενταετή υποχρεωτική υπηρεσία σε σχολεία εκτός έδρας, δηλαδή σε άλλη επαρχία. Ενώ όμως για τους απλούς δασκάλους εισηγούνται πενταετία ή οκταετία στο ίδιο σχολείο, για τους διευθυντές εισηγούνται μόνο τριετία, αντί διετία που ισχύει σήμερα. Αν εισηγούνται την μακροχρόνια παραμονή στο ίδιο σχολείο για εκπαιδευτικούς λόγους, γιατί προτείνουν να μένουν οι απλοί δάσκαλοι περισσότερα χρόνια στην σχολική μονάδα από τους δ/ντές που ως σχολικοί ηγέτες θα διαμορφώσουν σχολική πολιτική; Προσπαθεί άραγε το Υπουργείο να προσεταιριστεί τους δ/ντές και να διασπάσει την ΠΟΕΔ; Ο συντάκτης του εγγράφου θεωρεί ότι ο μεγάλος αριθμός προαγωγών, μεταθέσεων και ενστάσεων δημιουργεί προβλήματα στη στελέχωση των σχολείων, αφήνοντας έτσι να διαφανεί ότι θα ήταν ευχαριστημένος με λιγότερες προαγωγές και συνοπτικές και αδιαφανείς διαδικασίες εξέτασης ενστάσεων, στις οποίες οι εκπαιδευτικοί θα ήταν έρμαια των διαθέσεων των προϊσταμένων τους, οι οποίοι θα δικαιούνται να κάνουν αυθαίρετες τοποθετήσεις ή μεταθέσεις με το πρόσχημα ικανοποίησης εκπαιδευτικών αναγκών.

Η επίθεση εναντίον του υφιστάμενου σχεδίου μεταθέσεων δεν είναι καινούργια. Οι ίδιες προτάσεις υπήρχαν στο σχέδιο της Κοινοπραξίας Αθηνά(2006) και τους δύο στρατηγικούς σχεδιασμούς (2007). Δεν έφταναν όμως οι θέσεις της Κυβέρνησης, οι κινήσεις ΔΗΚΙ, ΠΑΔΕΔ και Συνεργασία της επαρχίας Λεμεσού, προωθούν τις κυβερνητικές θέσεις με την απόφαση τους να ζητήσουν συμπερίληψη στην έδρα της Λεμεσού ακόμα 9 σχολείων. (37 αντί 28 που ήταν σήμερα) Στερούν έτσι από πολλούς συναδέλφους μονάδες μεταθέσεων, αυξάνουν τη δύναμη των επιθεωρητών του Ε.Γ. Παιδείας Λεμεσού να κάνουν τοποθετήσεις στην ευρύτερη αστική περιοχή της Λεμεσού και δημιουργούν ένα κακό προηγούμενο για τις άλλες επαρχίες. Αν εμείς οι ίδιοι υπονομεύουμε τις θέσεις μας, τότε είμαστε άξιοι της τύχης μας.

 

 

3. ΙΔΡΥΜΑ Δ. ΚΟΥΜΑΝΤΑΡΗ - ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ 2008 - 2009

Το Ίδρυμα Δημητράκη Κουμανταρή (Αραδίππου) προκηρύσσει Πρόγραμμα Χορηγήσεως Υποτροφιών (Research Bursaries) σε Κύπριους μεταπτυχιακoύς φοιτητές για το ακαδημαϊκό έτος 2008-09.

Κύπριοι φοιτητές που φοιτούν σε Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα στην Κύπρο ή στο εξωτερικό,  μπορούν να υποβάλουν ερευνητική πρόταση (έκτασης δύο (2) σελίδων και όχι περισσότερο), σε θέματα που ανταποκρίνονται στους σκοπούς του Ιδρύματος.

Θα  πριμοδοτηθούν μέχρι δύο ερευνητικές μελέτες, μέχρι το ποσό των €3,000.- η κάθε μία.

Σκοπός του Ιδρύματος είναι η προώθηση της κοινωνικής, οικονομικής, επιστημονικής και πολιτιστικής προόδου της Αραδίππου και/ή των Αραδιππιωτών που ζουν στη Διασπορά.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ αποταθείτε αρχικά στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος:  www.IdrymaKoumandari.org.cy  ή επικοινωνήστε  ηλεκτρονικά με  τους

Δρ. Πανίκκο Πουτζιουρή μέσω Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.   ή τηλεφωνικώς +357-22-462210

Δρ Λοίζο Συμεού μέσω Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή τηλεφωνικώς +357-22 -713178.

ΟΡΟΙ – ΚΡΙΤΗΡΙΑ  

● O/η φοιτητής/τρια θα πρέπει να είναι Κύπριος πολίτης.

● O/η φοιτητής/τρια πρέπει να φοιτούν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα, π.χ.  ΜA/MSc/MPhil, που απαιτεί διπλωματική μελέτη (dissertation), έκτασης 10,000 -20,000 λέξεις.

● O/η φοιτητής/τρια θα πρέπει να υποβάλει ερευνητική πρόταση (έκτασης δύο (2) σελίδων και όχι περισσότερο), σε θέματα που ανταποκρίνονται στους σκοπούς του Ιδρύματος, συνοδευόμενη από βιογραφικό σημείωμα (και ενδεικτικά εκπαιδευτικής επίδοσης).

● O/η φοιτητής/τρια πιθανόν να προσκληθεί για προσωπική συνέντευξη.

● Απαιτείται συστατική επιστολή από τον ακαδημαϊκό που ηγείται του προγράμματος (coordinator) ή που έχει την επιτήρηση της μελέτης (supervisor).

● Μετά το πέρας της μελέτης, ο/η φοιτητής/τρια θα παραδώσει αντίγραφο της μελέτης στο Ίδρυμα (και πιθανόν να παρουσιάσει τη εργασία σε τελετή που θα οργανώσει το Ίδρυμα).

● Γλώσσα παρουσίασης έρευνας Αγγλικά ή Ελληνικά.

● Η πριμοδότηση θα καταβληθεί σε δύο δόσεις, μετά από αξιολόγηση προόδου.

Οι προτάσεις με όλα τα συνοδευτικά στοιχεία πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς  μέχρι τις 30 Απριλίου, 2009 στη ακόλουθη διεύθυνση :

Ίδρυμα Δημητράκη Κουμανταρή , Δημαρχείο Αραδίππου

Λεωφόρος Σταδίου  8, Τ.Κ. 45024,  Αραδίππου, 7110, Κύπρος  

τηλ. +357-24-811093 - www.idrymakoumandari.org.cy

 

 

4. www.akida.info: Η ιστοσελίδα για τον εκπαιδευτικό της Δημοτικής Εκπαίδευσης

Με νέα εμφάνιση και πλουσιότατο υλικό η ιστοσελίδα μας www.akida.info  είναι ο ιστοχώρος, που μπορεί να σας προσφέρει ότι χρειάζεστε για την εργασία σας.

Από το Δεκέμβριο έχει φορτωθεί νέο υλικό: Ελληνικά Α΄ τάξης (όλη η ύλη!), Ελληνικά Ε΄ τάξης ενότητες 4 και 6, Ελληνικά Στ΄ τάξης ενότητα 6, Ιστορία Στ’ εικόνες, Οικοκυρικά, Γεωγραφία Στ’ (σχεδόν όλη η ύλη!),  Ελληνικά Δ!

Κι όπως πάντα υπάρχει:

εκπαιδευτικό υλικό: για ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ, ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΙΣΤΟΡΙΑ, ΟΙΚΟΚΥΡΙΚΑ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ όλων των τάξεων

επίκαιρο υλικό για όλες τις σχολικές εκδηλώσεις: Μακάριος - Τρεις Ιεράρχες

ενημερωτικό υλικό για πληθώρα συνδικαλιστικών θεμάτων για να είστε πλήρως ενημερωμένοι, τις κυριότερες εγκυκλίους της ΠΟΕΔ και του ΥΠΠ και ενημέρωση για εκδηλώσεις

το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό μας δελτίο με τα τελευταία νέα και απόψεις της Α.Κί.ΔΑ.,

έρευνες – μελέτες - άρθρα για βελτίωση του καθημερινού εκπαιδευτικού μας έργου,

σύνδεση με πληθώρα εκπαιδευτικών σελίδων, περιλαμβανομένων των Υπουργείων Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας και της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας,

σύνδεση με τις σπουδαιότερες κυπριακές και ελλαδικές εφημερίδες,

επιμόρφωση (νέα θεματική στήλη) με πλούσιο υλικό από περιοδικά και οργανισμούς, που μπορεί να βοηθούν τον εκπαιδευτικό στην καθημερινή του δουλειά.

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μοιραστούν το υλικό που έχουν με όλους τους συνάδελφους, μπορούν να το αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνσή μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10