Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 179 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Result

ΑΚΙΔΑ Facebook

Κάτω τα χέρια από τις συντάξεις και τα φιλοδωρήματα των εκπαιδευτικών

Όχι στην αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης – κάτω τα χέρια από τις συντάξεις

 

Στις 21 Μαϊου 2011 ο Φιλελεύθερος δημοσίευσε ότι ο Υπουργός Οικονομικών πρότεινε στην συντεχνία των κυβερνητικών ιατρών αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης στα 66 χρόνια. Αυτό θα πρέπει να μας προϊδεάσει για το τι θα ακολουθήσει σε λίγες βδομάδες, όταν με το τέλος των βουλευτικών εκλογών και το διαμοιρασμό των αξιωμάτων στη βουλή,  η κυβέρνηση θα νιώσει τα χέρια της ελεύθερα για να κάνει τις μεγάλες ανατροπές στο συνταξιοδοτικό.

Όταν, ήδη πριν τις βουλευτικές, ο κ. Σταυράκης προτείνει σε υπαλλήλους που αφυπηρετούν στα 63 να παραμείνουν στη δουλειά μέχρι τα 66, είναι πολύ πιθανό να στραφεί προς την ΠΟΕΔ με αίτημα την αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης των δασκάλων. Είμαστε ο μόνος κλάδος του δημοσίου που αφυπηρετεί στα 60 και αυτό ήδη αποτελεί  κόκκινο πανί για το Υπουργείο Οικονομικών.

Η ΑΚΙΔΑ έχει κάνει έγκαιρα τη σωστή διάγνωση. Τα κεκτημένα δεκαετιών βρίσκονται μπροστά στο μέγιστο κίνδυνο. Ένα τσουνάμι κατεδάφισης δικαιωμάτων, είναι έτοιμο να παρασύρει τα πάντα. Οι συντάξεις και τα φιλοδωρήματα μας αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο ουσιαστικής μείωσης...

Υποσχόμαστε να προασπίσουμε τα συνταξιοδοτικά ωφελήματα των συναδέλφων μέχρι τέλους. Δεν θα δεχτούμε οποιαδήποτε αύξηση του ορίου αφυπηρέτησης ούτε κουτσούρεμα συντάξεων και φιλοδωρημάτων.

Θα τιμήσουμε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων, οι οποίοι με την ψήφο τους έδειξαν ότι μας θεωρούν θεματοφύλακες των καλώς νοουμένων συμφερόντων του κλάδου.

 

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10