Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 227 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Αναγνώριση στρατιωτικής θητείας δασκάλων για σκοπούς επαγγελματικής σύνταξης

Αναγνώριση στρατιωτικής θητείας για σκοπούς επαγγελματικής σύνταξης

 

Είναι αναντίλεκτο γεγονός ότι οι στρατεύσιμοι εκπαιδευτικοί υστερούν σε έτη υπηρεσίας από τους εκπαιδευτικούς που δεν υπηρέτησαν. Η διετής, άμισθη υπηρεσία στην Εθνική Φρουρά τιμωρείται με μείωση της επαγγελματικής σύνταξης  κατά 6%, δηλαδή με μηνιαία απώλεια μέχρι και €120 για κάθε συνταξιούχο δάσκαλο.

Η λύση του προβλήματος, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης, είναι η εξαγορά της στρατιωτικής θητείας για σκοπούς σύνταξης. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει να δοθεί το δικαίωμα σε όσους θέλουν να αναγνωριστεί η θητεία ως υπηρεσία, να πληρώσουν 3,45% των τρεχουσών ασφαλιστέων αποδοχών τους για περίοδο ίση με το χρόνο που υπηρέτησαν. Έναντι της συνεισφοράς αυτής να αναγνωριστεί η στρατιωτική υπηρεσία ως εκπαιδευτική και να συνυπολογιστεί για σκοπούς υπολογισμού της σύνταξης.

Η πιο πάνω προτεινόμενη ρύθμιση είναι και προς το συμφέρον του κράτους, το οποίο θα εισπράξει  σημαντικά ποσά σε μικρό χρονικό διάστημα, ενώ τα έξοδα από τις αυξημένες συντάξεις θα είναι μικρότερα, αφού μικρό ποσοστό από αυτούς που θα εξαγοράσουν τη στρατιωτική τους θητεία  θα αφυπηρετήσει άμεσα.  

Καλούμε την ΠΟΕΔ να προωθήσει το θέμα της εξαγοράς της θητείας για σκοπούς σύνταξης στην επίσημη πλευρά το συντομότερο δυνατόν.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10