Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 188 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Διεκδικούμε δικαιώματα για τις μητέρες εκπαιδευτικούς

Διευκολύνσεις θηλασμού για μητέρες εκπαιδευτικούς

Με εγκύκλιο του ημερομηνίας 3 Ιουλίου 2009, το ΥΠΠ αναγνώρισε το δικαίωμα των μητέρων εκπαιδευτικών για μια ώρα φροντίδα ημερησίως για τα νεογέννητα τέκνα τους. Η Επίτροπος Διοίκησης είχε δικαιώσει σχετική προσφυγή της ΑΚΙΔΑ. Οι δασκάλες είχαν τώρα δικαίωμα μιας ώρας ημερήσιας απουσίας από τη δουλειά τους για θηλασμό και όχι μια περίοδο των 40 λεπτών ημερησίως που έδινε μέχρι τότε η υπηρεσία. Οι περίοδοι απουσίας για φροντίδα των βρεφών αυξήθηκαν από 5 σε 7 ½ εβδομαδιαίως.

Το ΥΠΠ  όμως εφάρμοσε τις συστάσεις της Επιτρόπου με λανθασμένο τρόπο. Για να μην ξοδέψει χρήματα υποχρέωσε τις θηλάζουσες να απουσιάζουν τις 2 ½ επιπλέον περιόδους που κέρδισαν από το μη διδακτικό τους χρόνο. Συνολικά  η απουσία για θηλασμό θα καλυπτόταν σε 4 ½ περιόδους από το μη διδακτικό χρόνο και 3 περιόδους από το χρόνο διδασκαλίας. Με τη ρύθμιση αυτή οι πρωτοδιόριστες μητέρες έχουν μόνο 4 λεπτά ημερησίως μη διδακτικό χρόνο εντός του σχολείου για να προετοιμάσουν τα μαθήματα τους. Το δώρο έγινε άδωρο και η ρύθμιση εφιάλτης....

 Προτείνουμε όπως η ρύθμιση τροποποιηθεί ως εξής:

Στις επηρεαζόμενες εκπαιδευτικούς παραχωρείται άδεια να απουσιάζουν από το σχολείο 7 ½ περιόδους την εβδομάδα. Οι 5 περίοδοι θα είναι από το διδακτικό τους χρόνο, ενώ οι άλλες  2 ½ περίοδοι από το μη διδακτικό τους χρόνο. Νοείται ότι η μία περίοδος για τις επισκέψεις γονέων παραμένει υποχρεωτική.

Καλούμε την ΠΟΕΔ να ενεργήσει προς το ΥΠΠ για εφαρμογή της προτεινόμενης ρύθμισης και σωστή προστασία των νεαρών μητέρων εκπαιδευτικών. Η υπογεννητικότητα είναι ο μέγιστος εχθρός της κοινωνίας μας και πρέπει να την αντιμετωπίσουμε έναντι οιουδήποτε κόστους.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10