Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 176 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Μισθολογική αναβάθμιση μουσικών και μη πτυχιούχων δασκάλων

Ίση μεταχείριση μη πτυχιούχων εκπαιδευτικών με τους υπόλοιπους δασκάλους

 

Οι μουσικοί και οι δάσκαλοι με ανώτερη εκπαίδευση αναλαμβάνουν τα ίδια καθήκοντα με τους συναδέλφους τους που αποφοίτησαν από παιδαγωγικές σχολές πανεπιστημίων. Επιπλέον τυγχάνουν της ίδιας αξιολόγησης, έχουν τις ίδιες βαθμολογίες, όμως δεν δικαιούνται  να διεκδικήσουν θέσεις ανέλιξης.

Η θεμελιώδης αρχή εργατικού δικαίου που επιτάσσει ίση αμοιβή για εργασία ίσης αξίας παραβιάζεται για τους συναδέλφους αυτούς, οι οποίοι είναι καταδικασμένοι να αφυπηρετήσουν στην κλίμακα Α8 χωρίς προαγωγή, ενώ η πλειοψηφία των πτυχιούχων συναδέλφων αφυπηρετεί τουλάχιστον ως βοηθοί διευθυντές (Α11½) με 50%+ υψηλότερο τελικό μισθό, συντάξεις και φιλοδωρήματα.

 

Ζητούμε από την ΠΟΕΔ:

 

1. Να δρομολογήσει την ένταξη των μουσικών και των λοιπόν μη πτυχιούχων δασκάλων στις κλίμακες των πτυχιούχων, με την παρακολούθηση επιμόρφωσης με αξιολόγηση τυπικής μορφής.

2. Να τροχοδρομήσει άμεσες αλλαγές στα σχέδια υπηρεσίας, για να μπορούν οι μη πτυχιούχοι που ήταν στην υπηρεσία την 1. 9. 1997 να διεκδικήσουν θέσεις β. Διευθυντή, ανεξάρτητα από την παρακολούθηση του επιμορφωτικού προγράμματος.

 

Το δεύτερο μέτρο δεν έχει οικονομικό κόστος για το κράτος, εφόσον ούτως ή άλλως προκηρύσσει αριθμό θέσεων β. διευθυντών κάθε χρόνο και  μπορεί να έχει άμεση εφαρμογή την αμέσως επόμενη σχολική χρονιά.

 

Η ΠΟΕΔ πρέπει άμεσα να προωθήσει τα αιτήματα της αδικημένης αυτής ομάδας συναδέλφων! Η δικαίωση τους θα είναι το μέτρο της συναδελφικής αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς μας!

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10