Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 206 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Όχι στις παρατάσεις - δουλειά στους αδιόριστους εκπαιδευτικούς

Οι παρατάσεις των συνταξιούχων και η ανεργία των νέων δασκάλων

 

Παρόλο που ο νόμος επιτάσσει όπως οι δάσκαλοι αφυπηρετούν την 1η μέρα του μήνα που ακολουθεί τη συμπλήρωση του ηλικιακού ορίου αφυπηρέτησης, με απόφαση του ΥΠΠ και της ΕΕΥ όλοι οι δάσκαλοί αφυπηρετούν στο τέλος της σχολικής χρονιάς που ακολουθεί το προαναφερθέν χρονικό ορόσημο, δηλαδή την 1η Σεπτεμβρίου. Με τον τρόπο αυτό οι συνταξιούχοι καρπούνται πολύμηνες παρατάσεις, ενώ παρατείνεται η ανεργία των αδιόριστων δασκάλων.

 

Το παράδειγμα που ακολουθεί οριοθετεί πρακτικά το πρόβλημα. Δάσκαλος που γεννήθηκε στις 11/9/1951 συμπληρώνει το όριο αφυπηρέτησης στις 11/9/2011 και πρέπει, με βάση το νόμο, να αφυπηρετήσει την 1/10/2011. Όμως θα πάρει 11 μήνες παράταση και θα αφυπηρετήσει την 1/9/2012 αφήνοντας άνεργο ένα νεαρό αδιόριστο συνάδελφο σχεδόν για ένα ολόκληρο χρόνο!

 

Ζητούμε όπως η αδικία των παρατάσεων αρθεί και εφαρμοστεί ο νόμος. Όλοι να αφυπηρετούν μόλις συμπληρώνουν το 60ο έτος. Αυτό θα αποτελέσει όχι μόνο μέτρο ανακούφισης των ανέργων δασκάλων, αλλά μέτρο δικαιοσύνης και για τους διορισμένους, αφού θα αφυπηρετούν όλοι στην ίδια ηλικία.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10