Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 195 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Αναδιάρθρωση διδακτικού χρόνου διευθυντικού προσωπικού Δημοτικής Εκπαίδευσης

Αφορμή για το σημείωμα αυτό είναι άρθρο της Χριστίνας Κυριακίδου στο Φιλελεύθερο, (23/7/2011) σύμφωνα με το οποίο ο Υπουργός Παιδείας κ. Δημητρίου φέρεται να δήλωσε στον Πρόεδρο της ΟΕΛΜΕΚ κ. Ταλιαδώρο ότι αντικρίζει θετικά την πλήρη απαλλαγή των διευθυντών γυμνασίου από το διδακτικό τους έργο, όπως συμβαίνει από πέρσι με τους λυκειάρχες.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά λοιπόν, αφού ο διδακτικός χρόνος των διευθυντών στα δημοτικά παραμένει απαγορευτικά ψηλός για να επιτελέσουν τα όλο αυξανόμενα διοικητικά καθήκοντα τους. Ενώ στη μέση εκπαίδευση οι διευθυντές δεν μπαίνουν καθόλου στην τάξη, οι διευθυντές των δημοτικών είναι υποχρεωμένοι να διδάσκουν 11 – 21 περιόδους την εβδομάδα, αναλόγως του μεγέθους του σχολείου τους. Δεδομένων δε των πιεστικών αναγκών και των εκτάκτων περιστατικών που τους κρατούν καθηλωμένους στα γραφεία τους χωρίς πολλές φορές να κάνουν ούτε διάλειμμα, δεν είναι σπάνιο, άθελα τους, να αδυνατούν να εκτελέσουν μέρος του διδακτικού τους έργου, το οποίο φορτώνονται άλλοι εκπαιδευτικοί του σχολείου.

Η ίδια κατάσταση και για τους βοηθούς διευθυντές οι οποίοι στα δημοτικά έχουν διπλάσιο διδακτικό χρόνο από τους συναδέλφους τους στη μέση. ( 23 περιόδους στη δημοτική έναντι 10-14 στη μέση ) Το παράξενο της υπόθεσης είναι ότι, ενώ αναμένεται από τους βοηθούς διευθυντές ενεργός συμμετοχή στη διοίκηση του σχολείου, ο διδακτικός τους χρόνος δεν διαφοροποιείται ή είναι και περισσότερος από απλούς δασκάλους με απαλλαγές λόγω ειδικών καθηκόντων που τυγχάνουν μειώσεων διδακτικού χρόνου. ( μετακινούμενοι, υπεύθυνοι Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, υπεύθυνοι τμήματος, προγραμμάτων κλπ. ) Πώς είναι δυνατόν να υπάρχουν βοηθοί διευθυντές με περισσότερο διδακτικό χρόνο από απλούς δασκάλους και να αναμένεται από αυτούς να συμμετέχουν ενεργά στη διοίκηση του σχολείου;

Ζητούμε από την ΠΟΕΔ να θέσει άμεσα και επιτακτικά στο ΥΠΠ τη μείωση του διδακτικού χρόνου διευθυντών και βοηθών διευθυντών κατά 4 περιόδους εβδομαδιαίως. Με τον τρόπο αυτό θα διευκολυνθεί η διοίκηση του σχολείου και θα μείνουν λιγότεροι συμβασιούχοι άνεργοι.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
02/08/2019 16:10