Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 127 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Όχι στο διαφαινόμενο ξεπούλημα των ανέργων και συμβασιούχων δασκάλων

Δημοσιογραφικές πληροφορίες δηλώνουν με έμφαση ότι η ΠΑΣΥΔΥ, στην προσπάθεια της να διασώσει κάποια από τα δικαιώματα των υπηρετούντων υπαλλήλων, έχει δεχτεί τη μείωση των μισθών των νεοεισερχομένων κατά 10% και την ένταξη τους στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων. (ΤΚΑ)

Η ΠΑΣΥΔΥ δεν έχει το δικαίωμα να διαπραγματεύεται τους όρους εργασίας ανθρώπων που δεν είναι μέλη της. Επιπλέον η δημιουργία υπαλλήλων δύο ταχυτήτων αντίκειται στη θεμελιώδη αρχή εργατικού δικαίου περί ίσης αμοιβής για εργασία ίσης αξίας.

Η διαφαινόμενη μείωση των μισθών συμβασιούχων και αδιόριστων εκπαιδευτικών κατά 10% αποτελεί μια απαράδεκτη πράξη. Η ένταξη τους όμως στο Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων αποτελεί ακόμα μεγαλύτερο πλήγμα, γιατί σημαίνει μείωση συντάξεων μέχρι και 30% σε σύγκριση με τις συντάξεις του Επαγγελματικού Σχεδίου των εν υπηρεσία υπαλλήλων. Αυτό γιατί στον υπολογισμό των συντάξεων με βάση το αναλογικό σχέδιο του ΤΚΑ λαμβάνεται υπόψη το σύνολο των εισφορών και όχι οι αποδοχές του τελευταίου μήνα.

Το μέλλον της νέας γενιάς διαγράφεται ζοφερό. Η ανεργία δεν υποχωρεί, οι ευκαιρίες για εργοδότηση, τόσο στον ιδιωτικό όσο και στο δημόσιο τομέα μειώνονται. Τα ανωτέρω, σε συνδυασμό με τις προαναφερθείσες άδικες μειώσεις μισθών θα προκαλέσουν ανεπανόρθωτη φθορά στον κοινωνικό ιστό, υπογεννητικότητα, σε τελική ανάλυση μη ανανέωση της κοινωνίας.

Καλούμε την ΠΟΕΔ να απαιτήσει την ίση μεταχείριση συμβασιούχων και αδιόριστων εκπαιδευτικών με τους διορισμένους συναδέλφους τους. Αποτελεί θέμα ηθικής τάξης, δικαιοσύνης και αυτοάμυνας της κοινωνίας μας, στον αόρατο πόλεμο φθοράς που της γίνεται.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28