Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 346 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Αποτελέσματα

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 151 (1/9/2008)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. Έναρξη μιας νέας Σχολικής Χρονιάς - Νέα από την ΠΟΕΔ

2. Έναρξη Σχολικής Χρονιάς

3. Εκλογές στην Α.Κί.ΔΑ.

4. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ από το CIIM

5. www.akida.info: Η ιστοσελίδα για τον εκπαιδευτικό της Δημοτικής Εκπαίδευσης

 

 

1. Έναρξη μιας νέας Σχολικής Χρονιάς - Νέα από την ΠΟΕΔ

Με την έναρξη της νέας χρονιάς, σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία τόσο σε επαγγελματικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο. Εμείς θα είμαστε δίπλα σας σε ότι μας χρειαστείτε με τα έντυπα, την ιστοσελίδα και τις εκδηλώσεις μας. ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ!    

Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Μεντόρων και Πρωτοδιόριστων

Τέθηκε ενώπιον της ΠΟΕΔ το Πρόγραμμα Επιμόρφωσης των Μεντόρων και των νεοεισερχόμενων συναδέλφων. Σε συνάντηση με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και το Διευθυντή Δημοτικής Εκπαίδευσης, έγινε κατορθωτό να αποφορτωθεί το πρόγραμμα από περιττές υποχρεώσεις. Ταυτόχρονα διατηρήσαμε τη θέση ότι το επίδομα των €10 ανά ώρα, δεν είναι αντιπροσωπευτικό της όλης επιβάρυνσης των εκπαιδευτικών και για την επόμενη σχολική χρονιά θα επιμείνουμε για αύξησή του. Επίσης η μείωση των 2 δ.π. για το μέντορα σε σχέση με τα καθήκοντα που επωμίζεται είναι και αυτή δυσανάλογη.

Ειδική Εκπαίδευση

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΕΔ αποφάσισε ότι θα μελετηθούν οι παράμετροι των Σχεδίων Υπηρεσίας της Ειδικής Εκπαίδευσης και θα μετέχει στο διάλογο που θα γίνει με το ΥΠΠ, την ΕΕΥ, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας, το ΚΥΣΑΤΣ και τους Επαγγελματικούς Συνδέσμους με υπευθυνότητα, έτσι ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ρυθμίσεις προς όφελος ΟΛΩΝ των ενδιαφερόμενων εκπαιδευτικών και ευρύτερα της Ειδικής Εκπαίδευσης.

«Παιδική Χαρά»                              

Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές στην έκδοση και κυκλοφορία της ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΧΑΡΑΣ, έτσι ώστε αυτή να προσφέρει περισσότερα στο παιδί και στην οικογένεια. Σημαντική καινοτομία είναι η εισαγωγή ένθετου για τους γονείς. Στόχος του ένθετου είναι μέσα από τα κείμενα να βελτιωθεί η σχέση των γονιών με το σχολείο και τους εκπαιδευτικούς. Την όλη προσπάθεια μπορούν να ενισχύσουν όλοι οι δάσκαλοι και νηπιαγωγοί, ενθαρρύνοντας τους μαθητές να γίνουν συνδρομητές.

 

 

2. Έναρξη Σχολικής Χρονιάς

Στελέχωση Σχολείων

Σε σχέση με τις μετακινήσεις των Επαρχιακών Γραφείων Παιδείας έχουν γνωστοποιηθεί ενστάσεις συναδέλφων, οι οποίες επιβάλλεται να εξεταστούν στο πλαίσιο του σχετικού κανονισμού. Αναμένεται η διαδικασία της εξέτασης των ενστάσεων και των διορθωτικών ενεργειών να περατωθεί άμεσα, έτσι ώστε οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στα σχολεία τους πριν από την Τετάρτη, 3/9/2008, για να γίνει ο προγραμματισμός και η έναρξη την Πέμπτη χωρίς ελλείψεις.

Διορισμός Εκπαιδευτικών Ειδικής Εκπαίδευσης

Έχει λήξει το διάστημα υποβολής αιτήσεων για διορισμό των εκπαιδευτικών στην Ειδική Εκπαίδευση. Αναμένεται να εξεταστούν άμεσα τόσο οι ενστάσεις για τους σχετικούς καταλόγους διοριστέων όσο και οι αιτήσεις για διορισμό και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας να γίνουν οι αναγκαίοι οι διορισμοί. Η Α.Κί.ΔΑ. θεωρεί ότι, όποτε και αν ανακοινωθούν οι διορισμοί, αυτοί πρέπει να ισχύουν από 1/9/2008.

 

 

3. Εκλογές στην Α.Κί.ΔΑ.

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ανεξάρτητης Κίνησης Δασκάλων και Νηπιαγωγών Α.Κί.ΔΑ. σε συνεδρία στις 23/8/2008, η Κίνησή μας μπαίνει σε διαδικασίες εκλογών για την ανάδειξη του Διοικητικού Συμβουλίου για την τριετία 2008 – 2011. Με βάση την απόφαση, και φυσικά τη σχετική πρόνοια του Καταστατικού, θα πραγματοποιηθούν Επαρχιακές Εκλογικές Συνελεύσεις μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, κατά τις οποίες θα εκλεγούν οι νέες Επαρχιακές Επιτροπές. Θα ακολουθήσει Εκλογική Συνεδρία του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία θα εκλεγεί η νέα Γραμματεία της Κίνησης.

Προσκαλούνται όλα τα στελέχη, τα μέλη και οι φίλοι της Κίνησης να μετέχουν στις διαδικασίες, έτσι ώστε ενδυναμωμένη η Α.Κί.ΔΑ. να πορευθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στη νέα τριετία.

 

 

4. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ CYPRUS INTERNATIONAL INSTITUTE OF MANAGEMENT

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ από το CIIM

Το Cyprus International Institute of Management (CIIM), η κορυφαία Σχολή διοίκησης στην Κύπρο, προσφέρει μια σωστή και δύο μισές υποτροφίες για σπουδές προς απόκτηση του διεθνούς μεταπτυχιακού MSc in Educational Leadership and Management.  Το πρόγραμμα που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, διδάσκεται από διακεκριμένους καθηγητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.  Γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική.  Τα μαθήματα προσφέρονται βράδια και σαββατοκύριακα και οι φοιτητές έχουν επιλογή μεταξύ πλήρους (ενός έτους) και μερικής (δύο ετών) φοίτησης.  Συνεχείς εγγραφές.  Έναρξη μαθημάτων 13 Σεπτεμβρίου 2008.

Κριτήρια απονομής υποτροφιών:  

- Ακαδημαϊκά προσόντα

- Επιτυχία σε προσωπική συνέντευξη 

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 77772446.

 

 

5. www.akida.info: Η ιστοσελίδα για τον εκπαιδευτικό της Δημοτικής Εκπαίδευσης

Με νέα μορφή και ακόμα πιο πλούσιο υλικό:

εκπαιδευτικό υλικό για όλες τις τάξεις, το οποίο συνεχώς εμπλουτίζεται, επίκαιρο υλικό για όλες τις σχολικές εκδηλώσεις, ενημερωτικό υλικό για πληθώρα συνδικαλιστικών θεμάτων για να είστε πλήρως ενημερωμένοι, το εβδομαδιαίο ηλεκτρονικό μας δελτίο με τα τελευταία νέα και απόψεις της Α.Κί.ΔΑ., έρευνες – μελέτες - άρθρα για βελτίωση του καθημερινού εκπαιδευτικού μας έργου, σύνδεση με πληθώρα εκπαιδευτικών σελίδων, περιλαμβανομένων των Υπουργείων Παιδείας Κύπρου και Ελλάδας και της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, σύνδεση με τις σπουδαιότερες κυπριακές και ελλαδικές εφημερίδες.

Όσοι συνάδελφοι θέλουν να μοιραστούν το υλικό που έχουν με όλους τους συνάδελφους, μπορούν να το αποστείλουν σε ηλεκτρονική μορφή στη διεύθυνσή μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28