Α.Κί.ΔΑ

 

 

 

 

Ποιοι είναι Online

Έχουμε 221 επισκέπτες συνδεδεμένους

 

 

Η γνώμη σας μετρά

Για ποια θα θέλατε να ενημερώνεστε περισσότερο σε αυτή τη σελίδα;


Result

ΑΚΙΔΑ Facebook

Δελτίο Ενημέρωσης και Κατάρτισης Α.Κί.Δα 150 (24/8/2008)

Εκδίδεται από την Οργανωτική Γραμματεία της Α.Κί.ΔΑ.

 

Θέματα:

1. Στενότερα χρονοδιαγράμματα και αύξηση διοικητικού έργου

2. Χρονίζοντα θέματα που έχουν παραπεμφθεί στις....ελληνικές καλένδες

3. ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ από το CIIM

 

 

1. Στενότερα χρονοδιαγράμματα και αύξηση διοικητικού έργου

Στις 12.8.2008, κυκλοφόρησαν στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας οι οδηγίες του ΔΔΕ για τη σχολική χρονιά 2008-2009. Στις οδηγίες περιέχονται στενότερα χρονοδιαγράμματα για εκτέλεση εργασιών που γίνονται κάθε χρόνο.  Επίσης νέες οδηγίες. Έτσι:

1. Το σχέδιο Πολιτικής Άμυνας των σχολείων πρέπει να ολοκληρωθεί φέτος μέχρι τις 15 Οκτωβρίου, ενώ το αντίστοιχο χρονικό όριο της περσινής χρονιάς ήταν η 15η Νοεμβρίου.

2. Η συμπλήρωση των πληροφοριακών δελτίων για τα ειδικά μαθήματα, η οποία περιλαμβάνει 7 διαφορετικά έντυπα, (ΥΠΠ 17-23) πρέπει να γίνει μέχρι τις 10 Οκτωβρίου 2008. Την περασμένη χρονιά τα έντυπα αυτά έπρεπε να αποσταλούν στις 15 Οκτωβρίου.

3. Η συμπλήρωση των εντύπων για αλλοδαπούς και Τουρκοκύπριους μαθητές (έντυπα ΥΠΠ 8,9 ) θα πρέπει να γίνει φέτος ως τις 19 Σεπτεμβρίου. Πέρσι έπρεπε να συμπληρωθούν ως τις 28 Σεπτεμβρίου.

4. Οι διευθύντριες των νηπιαγωγείων πρέπει φέτος να αποστείλουν τα έντυπα ΥΠΠ 3,4 , για τον αριθμό των παιδιών που φοιτούν στα σχολεία τους το αργότερο μέχρι τις 12 Σεπτεμβρίου. Πέρσι έπρεπε να τα στείλουν μέχρι τις 21 Σεπτεμβρίου.

5. Το κεφάλαιο Γενικές Οδηγίες φέτος περιλαμβάνει 28 οδηγίες, ενώ τη σχολική χρονιά 2007-2008 οι οδηγίες ήταν 23. Εισάγεται το έντυπο ΥΠΠ ΠΑ2  για τις 2 ασκήσεις της πολιτικής άμυνας που δεν υπήρχε πέρσι. Εισάγεται νέα οδηγία για τη διαχείριση περιστατικού μηνιγγίτιδας. Οι νέοι Κανονισμοί Λειτουργίας των Σχολείων, ένα πολυσέλιδο κείμενο, πρέπει να φωτοτυπηθεί για όλο το προσωπικό.

Είναι γεγονός ότι μια επίσπευση των χρονοδιαγραμμάτων κατά δύο ημέρες θα ήταν δικαιολογημένη, εφόσον φέτος τα σχολεία ανοίγουν 2 μέρες ενωρίτερα. Όμως η επίσπευση είναι πολύ μεγαλύτερη. Η πίεση πάνω στο διδακτικό προσωπικό του σχολείου θα αυξηθεί κατακόρυφα. Καλούμε την ΠΟΕΔ να επιδιώξει επαφή με το Υπουργείο Παιδείας για να τηρηθούν τα περσινά χρονοδιαγράμματα. Σε κάθε περίπτωση, η ΠΟΕΔ πρέπει να ζητήσει επιτακτικά την αναδιάρθρωση του διδακτικού χρόνου του διευθυντικού προσωπικού, για να αντεπεξέλθει στη πίεση χρόνου και τα συνεχώς αυξανόμενα διοικητικά του καθήκοντα.

 

 

2. Χρονίζοντα θέματα που έχουν παραπεμφθεί στις....ελληνικές καλένδες

Αναγνώριση στρατιωτικής θητείας

Οι δάσκαλοι που υπηρέτησαν τη θητεία τους στην Εθνική Φρουρά είναι εκπαιδευτικοί 2ης κατηγορίας αναφορικά με τη μισθοδοσία, συνθήκες εργασίας, προαγωγές και συντάξεις. Το γεγονός αυτό αναγνωρίστηκε από την Αρχή Ισότητας (Επίτροπο Διοικήσεως) η οποία απάντησε σε σχετικά παράπονα δασκάλων και της ΑΚΙΔΑ.(Α.Κ.Ι 27/2005, ΑΚΙ 28/2005, ΑΚΙ 47/2005). Εξάλλου η Ελλάδα αναγνωρίζει στους δικούς της εκπαιδευτικούς την περίοδο της θητείας ως υπηρεσία για σκοπούς σύνταξης, με βάση κάποιες προϋποθέσεις. Καλούμε την ΠΟΕΔ να θέσει επιτακτικά το θέμα της αναγνώρισης της στρατιωτικής θητείας ως υπηρεσίας για σκοπούς προαγωγών και συντάξεων στην επίσημη πλευρά για άμεση επίλυση.

Διευκολύνσεις για θηλάζουσες δασκάλες  

Το άρθρο 5 των περί προστασίας της μητρότητας Νόμων του 1997 έως 2007 καθορίζει ότι πρέπει να δίνεται μια ώρα ημερησίως σε εργαζόμενες που θηλάζουν, μέχρι το βρέφος τους να γίνει 9 μηνών. Το Υπουργείο Παιδείας παραβιάζει εξόφθαλμα το Νόμο δίνοντας διευκόλυνση μόνο μια περίοδο (40 λεπτά). Η ΑΚΙΔΑ κατάγγειλε τη παραβίαση του Νόμου στην Επίτροπο Διοικήσεως. Για σωστή εφαρμογή του νόμου επιβάλλεται όπως το ΥΠΠ δίνει στις ενδιαφερόμενες δεύτερη περίοδο απουσίας, δύο φορές την εβδομάδα. Ζητούμε την άμεση παρέμβαση της ΠΟΕΔ προς την επίσημη πλευρά για επίλυση του θέματος.

Οικονομικά κίνητρα σε δασκάλους που ταξιδεύουν

Το 2001 η κυβέρνηση κατάργησε το επίδομα οδοιπορικών και ενοικίου των δασκάλων της Υπαίθρου. Έκτοτε η τιμή των καυσίμων έχει υπερδιπλασιαστεί. Δάσκαλοι που ταξιδεύουν σε μακρινές αποστάσεις, από επαρχία σε επαρχία, δαπανούν 10-15% του μισθού τους σε καύσιμα και φθορές. Η ΠΟΕΔ πρέπει να ζητήσει την επαναφορά του επιδόματος. Ακόμα να ζητήσει από την κυβέρνηση για τα μέλη της άτοκα δάνεια για αγορά αυτοκινήτου, με βάση κάποιες προϋποθέσεις. Ανάλογο δικαίωμα έχουν οι  ταξιδεύοντες δημόσιοι υπάλληλοι.

Διδακτικός χρόνος βοηθών διευθυντών

Οι β. δ/ντες έχουν σχεδόν τα ίδια διδακτικά καθήκοντα με τους απλούς δασκάλους, αφού ο διδακτικός τους χρόνος διαφοροποιείται μόνο κατά 16 λεπτά ημερησίως από τον απλό δάσκαλο με 20+ έτη υπηρεσίας. Ταυτόχρονα έχουν σημαντικό διοικητικό έργο, το οποίο αυξάνεται από χρόνο σε χρόνο. Καλούμε την ΠΟΕΔ να ζητήσει μείωση του διδακτικού χρόνου των β. δ/ντών στο επίπεδο των συναδέλφων τους της Μέσης. Ακόμα να δημιουργήσει κλαδική επιτροπή β. δ/ντων , ανάλογη με τις υπάρχουσες υποεπιτροπές άλλων ομάδων του κλάδου.

Μείωση διδακτικού χρόνου απλών δασκάλων στο 9ο έτος υπηρεσίας

Οι εκπαιδευτικοί της υποχρεωτικής εκπαίδευσης πρέπει να αντιμετωπίζονται ισότιμα αναφορικά με το διδακτικό τους χρόνο. Οι εκπαιδευτικοί των γυμνασίων έχουν τη πρώτη μείωση διδακτικού χρόνου με τη συμπλήρωση του 8ου έτους υπηρεσίας, ενώ της δημοτικής με τη συμπλήρωση του 14ου έτους. Ζητούμε αναδιάρθρωση του χρόνου των δασκάλων για να τυγχάνουν μείωσης διδακτικού χρόνου στα ίδια χρονικά ορόσημα με τους εκπαιδευτικούς του γυμνασίου. Προτείνουμε την ακόλουθη ρύθμιση:

0-8 χρόνια υπηρεσίας 29 περίοδοι

8+ -14 : 27 περίοδοι

14+ - 20 : 25 περίοδοι

20+ έτη 23 περίοδοι.

Όχι στις μονάδες μεταθέσεων 2 ταχυτήτων

Η ΕΕΥ πιστώνει διαφορετικές μονάδες μεταθέσεων για ίδια υπηρεσία με βάση χρονικά κριτήρια. Έτσι υπηρεσία που έλαβε χώρα πριν τις 31.8.1997 αποδίδει τουλάχιστον 60% λιγότερες μονάδες σε σύγκριση με αυτές που θα έπαιρνε μετά το χρονικό αυτό ορόσημο! Η ΑΚΙΔΑ αντέδρασε στην αδικία με σχετική προσφυγή στην Επίτροπο Διοικήσεως που εκκρεμεί ακόμα. Επιβάλλεται όπως η ΠΟΕΔ ζητήσει από την ΕΕΥ την επανακαταμέτρηση των μονάδων μεταθέσεων όλων των συναδέλφων με ενιαία κριτήρια.

 

 

3. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ CYPRUS INTERNATIONAL INSTITUTE OF MANAGEMENT

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΓΙΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ & ΔΙΟΙΚΗΣΗ από το CIIM

Το Cyprus International Institute of Management (CIIM), η κορυφαία Σχολή διοίκησης στην Κύπρο, προσφέρει μια σωστή και δύο μισές υποτροφίες για σπουδές προς απόκτηση του διεθνούς μεταπτυχιακού MSc in Educational Leadership and Management.  Το πρόγραμμα που είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, διδάσκεται από διακεκριμένους καθηγητές από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.  Γλώσσα διδασκαλίας είναι η Αγγλική.  Τα μαθήματα προσφέρονται βράδια και σαββατοκύριακα και οι φοιτητές έχουν επιλογή μεταξύ πλήρους (ενός έτους) και μερικής (δύο ετών) φοίτησης.  Συνεχείς εγγραφές.  Έναρξη μαθημάτων 13 Σεπτεμβρίου 2008.

Κριτήρια απονομής υποτροφιών:  

- Ακαδημαϊκά προσόντα

- Επιτυχία σε προσωπική συνέντευξη 

Για περισσότερες πληροφορίες τηλεφωνήστε στο 77772446.

 

Σημείωση: Σε περίπτωση που δε θέλετε να είστε παραλήπτης του Ηλεκτρονικού Δελτίου Ενημέρωσης & Κατάρτισης, παρακαλούμε όπως στείλετε μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και θα διαγραφείτε. Η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου δεν εμφανίζεται σε κανένα υπολογιστή των υπόλοιπων παραληπτών του Δελτίου. Για οτιδήποτε άλλο θέλετε, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας στη διεύθυνση www.akida.info ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. . Δεσμευόμαστε να σας απαντήσουμε εντός 3 ημερών.

 

Εκπαιδευτικό Υλικό

 

facebook Twitter YouTube
Τελευταία Ενημέρωση:
Παρασκευή,
12/07/2019 10:28